سلاح جدید روسیه؛ سریع ترین موشک هسته ای هوا به هوای جهان(+عکس)

عصر ایران شنبه 03 خرداد 1404 - 12:26
گزارش تازه آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا از تلاش روسیه برای دستیابی به قابلیت های موشک های هسته ای هوا به هوا حکایت دارد که قابلیت تغییر قواعد بازی در نبردهای هوایی را دارد.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - روسیه با استقرار موشک های هسته ای هوا به هوای جدید، گسترش نیروهای هسته ای تاکتیکی در بلاروس و کار روی سلاح های راهبردی جدید، به طور قابل توجهی در حال افزایش قابلیت های هسته ای خود است.

این اطلاعات از گزارشی از آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا (دی آی ای) به دست آمده که تلاش های مداوم روسیه برای مدرن سازی نظامی را شرح می دهد.

وضعیت کلاهک های هسته ای روسیه

بر اساس گزارش دی آی ای، روسیه در حال حاضر تقریباً ۱۵۵۰ کلاهک هسته ای راهبردی مستقر، مطابق با محدودیت های پیمان استارت نو (New START)، به همراه تا ۲۰۰۰ کلاهک هسته ای غیر راهبردی (تاکتیکی) را در اختیار دارد.

این سلاح های تاکتیکی، که برای استفاده در میدان نبرد طراحی شده اند، بیشتر در زیرساخت های نظامی بلاروس، یک متحد کلیدی منطقه ای روسیه، ادغام شده اند. این گزارش به ساخت تأسیسات ذخیره سازی سلاح های هسته ای، استقرار هواپیماهای دو منظوره، و آموزش پرسنل بلاروسی برای کار و استقرار سلاح های هسته ای تاکتیکی نیز اشاره داشته است.

میگ-31 بی ام و موشک آر-37ام

سلاح جدید روسیه؛ سریع ترین موشک هسته ای هوا به هوای جهان

موشک هسته ای جدید هوا به هوا

یکی از قابل توجه ترین افشاگری ها در این گزارش، تلاش روسیه برای دستیابی به قابلیت های موشک های هسته ای هوا به هوا است. تحلیلگران معتقدند که این تلاش روی نوع جدیدی از موشک آر-37ام (R-37M) متمرکز است. این یک سلاح هوا به هوای دوربرد است که در دهه ۲۰۱۰ توسعه یافت و در ناتو با نام ای ای-13 اکس هد (AA-13 Axehead) شناخته می شود.

در حالی که پیکربندی دقیق مدل دارای قابلیت هسته ای همچنان محرمانه است، کلاهک بزرگ ۶۰ کیلوگرمی آر-37ام حجم کافی برای ادغام یک محموله هسته ای کوچک را فراهم می کند.

آر-37ام سریع ترین موشک هوا به هوای جهان است که توانایی رسیدن به سرعت های تا شش ماخ را دارد. این موشک هنگامی که از ارتفاعات بالا توسط رهگیرهای میگ-31 بی ام (MiG-31BM) پرتاب می شود، می تواند با اهدافی تا فواصل نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر درگیر شود. تنها موشک پی ال-اکس اکس (PL-XX) چین از نظر برد از آن پیشی می گیرد.

این موشک برای خنثی کردن پلتفرم های هوایی با ارزش بالا مانند هواپیماهای آواکس (سیستم هشدار و کنترل هوابرد)، هواپیماهای سوخت رسان، و سیستم های جنگ الکترونیکی طراحی شده است، پیش از اینکه بتوانند حریم هوایی روسیه را تهدید کنند.

سیستم هدایت چند لایه موشک شامل ناوبری اینرسیایی، به روزرسانی های میانه مسیر، و رادار فعال یابنده است که هدف گیری دقیق را در بردهای بسیار زیاد فراهم می کند. یک مرحله بوستر قابل جدا شدن، شتاب سریع را امکان پذیر می کند. برد، سرعت، و اندازه کلاهک آر-37ام آن را برای نقش هسته ای مناسب می کند.

یک هواپیما که به چهار موشک آر-37ام با کلاهک هسته ای مجهز شده باشد، می تواند تمام اسکادران های جنگنده دشمن را از کار بیندازد، شلیک موشک های کروز را رهگیری کند، یا دسته های بزرگی از سامانه های هوایی بدون سرنشین را منهدم کند.

سوخو سو-35اس و موشک آر-37ام

سلاح جدید روسیه؛ سریع ترین موشک هسته ای هوا به هوای جهان

جنگ بیولوژیکی روسیه

دی آی ای همچنین وضعیت جنگ شیمیایی و بیولوژیکی روسیه را ارزیابی کرده است. در حالی که روسیه از عوامل کنترل شورش و مواد شیمیایی صنعتی سمی مانند کلروپیکرین در طول درگیری اوکراین استفاده کرده است، این گزارش اظهار داشت که هیچ نشانه ای از استفاده از عوامل عصبی نسل چهارم در نبرد وجود ندارد، به رغم استفاده شناخته شده آنها در ترورهای هدفمند گذشته در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰. با این حال، ارزیابی می شود که مسکو در حال گسترش ظرفیت توسعه و ذخیره سازی عوامل شیمیایی و بیولوژیکی خود است.

با وجود لفاظی های تهاجمی، دی آی ای به این نتیجه رسید که روسیه بعید است از سلاح های هسته ای در جنگ اوکراین استفاده کند، مگر اینکه دولت این کشور معتقد باشد با تهدیدی وجودی روبرو است.

افزایش توانایی های هسته ای چین

این گزارش همچنین به افزایش سریع توان هسته ای چین اشاره داشت. ذخایر عملیاتی پکن اکنون از ۶۰۰ کلاهک فراتر رفته و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ از ۱۰۰۰ کلاهک نیز عبور کند. بسیاری از این کلاهک ها برای پرتاب سریع و گزینه های متنوع حمله، از جمله سلاح های دقیق با بازده پایین و موشک های بالستیک قاره پیما با بازده بالا، آماده می شوند. راهبرد هسته ای چین بر بازدارندگی و دکترین های ضدحمله متمرکز است که بر پاسخ انعطاف پذیر و تسلط بر تشدید تنش تأکید دارد.

گسترش قابلیت های هسته ای روسیه و چین بازتاب دهنده تغییری گسترده تر به سمت راهبردهای بازدارندگی چند دامنه ای و واکنش سریع در میان دشمنان نزدیک است.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.