لوح ۱۲ اثر ثبت‌ملی دفاع مقدس خوزستان رونمایی شد

خبرگزاری مهر شنبه 03 خرداد 1404 - 13:00
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر از لوح ۱۲ اثر ثبت‌شده ملی مرتبط با دوران دفاع مقدس در خوزستان رونمایی شد؛ آثاری که روایتگر مقاومت و فداکاری مردمان این خطه در ۸ سال جنگ تحمیلی هستند.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگ، آئین رسمی رونمایی از لوح ۱۲ اثر ثبت ملی‌شده مرتبط با دوران دفاع مقدس استان خوزستان، امروز سوم خرداد ۱۴۰۴، هم‌زمان با سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، در محل باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.

در این مراسم که با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، جمعی از مدیران وزارتخانه، فرماندهان سپاه و ارتش برگزار شد، از الواح این آثار رونمایی به‌عمل آمد.

این ۱۲ اثر شامل: پایگاه چهارم شکاری دزفول، تیپ ۲۹۲ زرهی دزفول، لشکر ۹۲ زرهی اهواز، پادگان حمید، کتابخانه مرکزی خرمشهر، بیمارستان شهید مخبری شوش، آرامگاه بایندر و شهید نقدی خرمشهر، مدرسه ولیعصر خرمشهر، بیمارستان بقایی (الفا الفا) اهواز، بهشت هویزه، رختشویخانه دفاع مقدس اهواز، رادیو آبادان صدای نفت و رویداد چهارم آذر اندیمشک است که همگی نقش برجسته‌ای در مقاومت مردمی و نظامی دوران دفاع مقدس ایفا کرده‌اند.

علیرضا ایزدی، مدیرکل دفتر ثبت آثار وزارت میراث‌فرهنگی در این مراسم با اشاره به اهمیت مستندسازی و ثبت میراث دفاع مقدس گفت: تصور عمومی از ثبت ملی، عمدتاً به آثار تاریخی معطوف است، در حالی‌که ثبت میراث معنوی، وقایع و اماکن دوران دفاع مقدس نیز بخشی مهم از هویت فرهنگی ماست.

وی افزود: از مجموع بیش از ۴۲ هزار اثر ثبت‌شده در فهرست آثار ملی، ۱۱۹ اثر به دوران دفاع مقدس اختصاص دارد. امروز نیز ۴۷ اثر جدید مرتبط با این دوره در جلسه شورای ثبت بررسی و به ثبت ملی خواهد رسید.

ایزدی با تأکید بر ضرورت روایت‌گری درست برای نسل‌های آینده گفت: دفاع مقدس گنجینه‌ای از ایثار و مقاومت است که باید به نسل جوان منتقل شود.

دوران دفاع مقدس به نسل جوان معرفی شود

در ادامه سردار قاسم قاسمی، مشاور وزیر میراث‌فرهنگی در امور ایثارگران، نیز با اشاره به عظمت حماسه فتح خرمشهر گفت: این واقعه نماد غرور ملی است؛ فصلی درخشان از وحدت نیروهای مسلح و مردم. نباید از نقش چهره‌هایی چون شهید محمد جهان‌آرا و حضور زنان شجاعی که در آن روزها با اسلحه در خط مقدم بودند، غافل شد.

وی تأکید کرد: مطالعات نشان می‌دهد دست‌کم ۴۰ کشور از رژیم بعثی حمایت می‌کردند، اما هدایت امام راحل، دعای خیر مردم و همبستگی اقشار مختلف، رمز پیروزی ملت ایران در آن دوران دشوار بود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.