تخصیص ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی استان کرمانشاه

خبرگزاری مهر شنبه 03 خرداد 1404 - 14:54
کرمانشاه- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه از آغاز نهضت توسعه عدالت آموزشی در کرمانشاه با اجرای ۱۹۳ پروژه و اختصاص ۱,۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرزبان نظری، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه ظهر شنبه در نشست خبری تشریح دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به استان کرمانشاه با بیان اینکه خرداد، ماه یادآور آزادسازی خرمشهر و نماد مقاومت و توسعه در کشور است، اظهار کرد: در پی سفر رئیس‌جمهور به کرمانشاه، نهضت توسعه عدالت فضای آموزشی به عنوان یکی از مهم‌ترین مصوبات در دستور کار قرار گرفته است.

نظری با اشاره به اینکه این طرح یکی از اولویت‌های جدی رئیس‌جمهور بوده، گفت: در قالب این طرح، وضعیت فضاهای آموزشی سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفته و در استان کرمانشاه، پس از ارزیابی‌ها و رفت‌وآمدهای کارشناسی با سازمان نوسازی مدارس و استانداری، ۱۹۳ پروژه با ۷۴۸ کلاس درس شناسایی و به تصویب رسید.

وی افزود: این طرح در قالب نهضت توسعه عدالت آموزشی در سطح استان کرمانشاه با مشارکت چندین دستگاه اجرایی و با ریاست استاندار اجرایی شده است. دبیرخانه نهضت در اداره‌کل نوسازی مدارس مستقر بوده و اعضای آن شامل معاونت عمرانی استانداری، مدیرکل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سایر دستگاه‌های مرتبط هستند.

نظری با بیان اینکه تاکنون ۱۲ جلسه این نهضت برگزار شده و جلسه سیزدهم فردا تشکیل می‌شود، اظهار کرد: اولویت‌ها شامل حذف مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر با ۱۰۷ مدرسه و ۱۷۵ کلاس درس، مدارس سنگی با ۱۸ مدرسه، مدارس در حال اجرا با ۳۹ مدرسه و ۱۸۲ کلاس درس، مدارس تخریبی با ۱۱ مدرسه و ۱۳۲ کلاس درس و نیز مدارس با تراکم بالای ۳۵ نفر شامل ۱۸ مدرسه با ۲۱۰ کلاس درس است.

وی با اشاره به سرانه فضای آموزشی استان گفت: میانگین سرانه آموزشی استان ۶.۳۳ متر مربع است، اما در برخی مناطق نظیر ناحیه ۳ شهر کرمانشاه، این عدد به ۴.۸ متر کاهش یافته که به‌دلیل افزایش ساخت‌وساز و تبدیل خانه‌های ویلایی به آپارتمان است. همچنین کمترین سرانه در شهرستان ثلاث باباجانی با ۳.۹ مترمربع ثبت شده است.

نظری اضافه کرد: در جریان سفر رئیس‌جمهور، ۱,۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه نوسازی مدارس اختصاص یافت که شامل ۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل دانشگاه فرهنگیان دخترانه ۳۶۰ نفری با پیشرفت ۸۵ درصد، ۴۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس فرسوده، ۳۰۰ میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز مدارس، ۳۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای تجهیز فضاهای آموزشی، ۲۰۰ میلیارد تومان برای تأمین سیستم‌های گرمایشی و تجهیزات و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های خیّرساز است.

وی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر ۴۴۰ خیر حقیقی و حقوقی در استان داریم که در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان در حوزه مدرسه‌سازی کمک کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

مدیرکل نوسازی مدارس با اشاره به ظرفیت تبصره‌های قانونی برای جذب منابع مردمی گفت: سال گذشته ۴۲ میلیارد تومان از محل مالیات‌های پرداختی به پروژه‌های مدرسه‌سازی تخصیص یافت که خیرین از طریق سامانه مالیاتی پروژه‌های مورد نظر خود را انتخاب کردند.

وی در پایان از طراحی سامانه‌ای به نام «سایت دوست» خبر داد که از طریق آن مردم می‌توانند مشارکت‌های خرد و کلان خود را برای ساخت و تجهیز مدارس ثبت کنند. همچنین با افتتاح دو استخر ورزشی در مهرماه آینده، ظرفیت فضاهای ورزشی آموزشی استان نیز ارتقا خواهد یافت.

نظری با تأکید بر لزوم تداوم اطلاع‌رسانی رسانه‌ها برای ترغیب مشارکت مردمی در مدرسه‌سازی، گفت: ما با تمام توان در راستای تحقق عدالت آموزشی و ارتقای زیرساخت‌های استان تلاش می‌کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.