به گزارش خبرگزاری مهر، آرزو ذکاییفر، رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی در جلسه امضای تفاهم نامه با رئیس کانونهای فنی و حرفهای با اشاره به اقدامات سال گذشته این سازمان در حوزه اشتغال گفت: در سال گذشته اقدامات و دستاوردهای ارزشمندی را در حوزه اشتغال سازمان شاهد بودیم. تعهد اشتغال ما حدود ۵۶ هزار و ۹۲ نفر بود، ولی آنچه تحقق پیدا کرد بالغ بر ۷۰ هزار شغل بود که ایجاد شد و حدود ۱۲۴ درصد رشد در زمینه تحقق اشتغال داشتیم.
وی افزود: یکی از اقداماتی که در سازمان بهزیستی از سال گذشته آغاز شد، اصلاح فرایندها و طراحی مسیر هدایت شغلی برای پایداری اشتغال بود. بر همین اساس، شبکه تسهیلگران شغلی را راهاندازی کردیم. در حال حاضر حدود ۵۰۰ تسهیلگر شغلی در سراسر استانها فعال هستند که از ابتدای شناسایی مددجویان و جامعه هدف، در بخشهایی مانند استعدادیابی، اهلیتسنجی، نیازسنجی، مهارتآموزی، اتصال به الگوهای اشتغال و پیگیری پایداری شغلها فعالیت میکنند.
رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی ادامه داد: موضوع بعدی، مراکز پشتیبانی شغلی است. در حال حاضر حدود ۱۸ مرکز پشتیبانی شغلی داریم که ویژه افراد سختاشتغال یا افراد دارای معلولیت هستند. این مراکز بهصورت ویژه اتصال این افراد به کارفرمایان یا حوزههای خوداشتغالی را پیگیری میکنند.
کارفرمایان به سختی افراد دارای معلولیت را استخدام میکنند
ذکاییفر با اشاره به چالشهای جذب افراد دارای معلولیت در واحدهای تولیدی گفت: کارفرمایان به سختی این افراد را به کار میگیرند، بنابراین نیازمند مشوقهای بیمهای و سایر مشوقها هستیم تا کارفرمایان ترغیب شوند مددجویان سازمان را به کار بگیرند.
وی افزود: اقدام مهم دیگر، ایجاد زیرساختهای لازم برای سامانه اشتغال سازمان بهزیستی بود تا بانک اطلاعاتی جامعی از مددجویان ۱۸ تا ۶۵ ساله که امکان اشتغال دارند، فراهم شود. فاز اول این سامانه آغاز شده و استانها در حال ورود دادهها هستند. تاکنون بالغ بر ۲۶۰ هزار دیتا وارد سامانه شده و امیدواریم تا پایان سال، فاز دوم و سوم نیز راهاندازی شود.
رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی گفت: موضوع بعدی که مورد تأکید دولت نیز است، پنلهای خورشیدی است. سال گذشته تجربه خوبی با حضور آقای دکتر میدری در استان یزد با عنوان «هزار خورشید ماندگار» داشتیم و این روند امسال نیز ادامه مییابد. البته این طرح ویژه مددجویانی است که به دلایل جسمی، امکان فعالیت اقتصادی و اجتماعی مستقیم را ندارند و بر اساس اولویتبندی و نیازسنجی در مسیر ایجاد درآمد پایدار قرار میگیرند.
اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان جهت اشتغالزایی مددجویان بهزیستی
وی در ادامه افزود: سال گذشته حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان منابع اشتغال اختصاص یافت که از این میزان، ۴ هزار میلیارد تومان مربوط به سهمیه اشتغال سازمان بهزیستی از منابع ملی و استانی بود. از جز ۴ توانستیم بالغ بر ۵۸ درصد منابع را جذب کنیم همچنین منابع داخلی دیگری نیز جذب شد که بهعنوان سرمایه کار بلاعوض، بهویژه برای گروههای همیار و صندوقهای خرد مالی مورد استفاده قرار گرفت.
ذکاییفر گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ گروه همیار بانوان سرپرست خانوار در استانها فعال هستند که عمدتاً در حوزه مشاغل خانگی فعالیت دارند. ما باید زنجیره ارزش و تأمین این مشاغل را تکمیل کنیم تا زنان علاوه بر ایفای نقش مادری در فعالیتهای اقتصادی نیز مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای ما ارتقای مشاغل خانگی با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی، هوشمندسازی، پلتفرمها و مشاغل نوظهور است. مثلاً برخی افراد در منزل نرمافزار یا اپلیکیشن تولید میکنند. حدود ۱۹ هزار دانشجوی تحت حمایت سازمان بهزیستی داریم و میخواهیم بهویژه دانشجویان رشتههای آیتی را به بازار کار متصل کنیم تا از این ظرفیتها بهرهمند شوند.
ذکاییفر در ادامه افزود: در حوزه کارآفرینی، اتصال مشاغل خانگی به بنگاههای بزرگ را مدنظر داریم یکی از چالشهای گذشته، ناتوانی در حوزه بازاریابی و فروش بود بنابراین یکی از رویکردهای ما ایجاد ارتباط میان مشاغل خانگی و بنگاههای بزرگ برای پایداری این کسبوکارهاست.
مهارت آموزی نوجوانان با پروژه «ایران ماهر»
وی درباره برنامههای مهارتآموزی سازمان گفت: پروژه «ایران ماهر» از سال گذشته آغاز شده و یکی از سیاستهای اصلی ماست. برای گروه سنی زیر ۱۸ سال، بسته خدماتی در ۸ استان اجرا شده و امسال با هدفگذاری ۲۰ هزار نفر، در همه استانها اجرا خواهد شد. همچنین برای افراد بالای ۱۸ سال، مهارتهای فنیوحرفهای با توجه به ظرفیت، توانمندی، رغبت و ویژگیهای شخصیتی آنان طراحی و به بازار کار متصل خواهد شد.
ذکایی فر در پایان گفت: برنامه دیگر ما، نیازمند یابی فعال است. پیش از این فعالیتهای اشتغالمحور تقاضامحور بودند یعنی مددجو مراجعه و تقاضا میکرد. اما اکنون با زیرساخت سامانه اشتغال و شبکه تسهیلگران بهسمت شناسایی، غربالگری، نیازسنجی و هدایت شغلی فعال پیش میرویم تا شغلهای ایجادشده پایدار باشند.