افزایش حاشیه نشینی خطرناک در اطراف زاهدان / محله شیرآباد نه آب شرب دارد نه فاضلاب / خانه ها در خطر ریزش هستند + عکس و فیلم

رکنا یکشنبه 04 خرداد 1404 - 09:19
رکنا: عضو هیئت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به وضعیت بحرانی محلات حاشیه‌نشین زاهدان، به ویژه محله شیرآباد، نبود زیرساخت، خدمات شهری و ساخت‌وسازهای غیراصولی را مهم‌ترین چالش‌های این مناطق دانست.
افزایش حاشیه نشینی خطرناک در اطراف زاهدان / محله شیرآباد نه آب شرب دارد نه فاضلاب / خانه ها در خطر ریزش هستند  + عکس و فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، فریدون بابایی، عضو هیئت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری، با اشاره به وضعیت نامناسب محلات حاشیه نشین کشور، به‌ویژه در زاهدان، گفت: وزارت راه و شهرسازی متولی رسیدگی به چهار پهنه پرخطر شهری شامل سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت های فرسوده و تاریخی است که مسئولیت آنها بر عهده شرکت بازآفرینی شهری قرار دارد.

او با بیان اینکه شرایط این محلات در هر شهر متفاوت است، اولویت اصلی را حفظ سلامت و بهداشت ساکنان دانست و تصریح کرد: در زاهدان ، گسترش پوشش شبکه فاضلاب و اصلاح سیستم دفع آب‌های سطحی، مهم‌ترین نیاز ساکنان است. برخی مناطق نیز در خطر ریزش آوار قرار دارند که خطر جانی برای ساکنان به‌دنبال دارد.

مهدی بابایی محله حاشیه ای زاهدان

بابایی محله شیرآباد در زاهدان را نمونه‌ای بارز از چنین مناطق دانست؛ محله‌ای که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آن سکونت دارند؛ اما نه تنها در سرشماری‌ها به رسمیت شناخته نشده، بلکه با فقر شدید زیرساختی، خدماتی و اجتماعی دست به گریبان است.

او تأکید کرد: ساختمان‌های این محلات، اغلب با مصالح غیرمقاوم و بی‌کیفیت و به‌صورت غیرقانونی و بدون رعایت اصول فنی و شهرسازی ساخته شده‌اند. همچنین در تفکیک اراضی این خانه ها و ساخت و سازشان، هیچ ضابطه شهرسازی و فنی مشاهده نمی شود. برای مثال عرض گذرگاه‌ها کم، مساحت قطعات زیر حد استاندارد است. همچنین ساخت و ساز در شیب های زیاد نیز مشاهده می شود. طبق اصول، ما شیب های 3 تا 5 درصد را مورد توجه قرار می دهیم ولی در این محلات می بینیم روی شیب های 20 تا 30 درصد هم ساخت و ساز انجام می دهند که بسیار خطرناک است.

بابایی همچنین به ضعف خدمات شهری در این مناطق اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه این سکونتگاه‌ها ذیل شهر تعریف نشده‌اند، خدماتی نظیر دفن پسماند، فاضلاب و تأمین آب شرب در وضعیت بحرانی قرار دارد و متاسفانه حتی فاضلاب انسانی در سطح کوچه‌ها دیده می‌شود.

فاضلاب شیرآباد

وی همچنین با اشاره به جمعیت قابل توجه اتباع خارجی فاقد مدارک هویتی در استان سیستان و بلوچستان (به واسطه قرابت با افغانستان) نبود آمار دقیق از این افراد را یکی از چالش‌های اساسی دانست.

بابایی در پایان افزود: در این محلات، زیرساخت‌های اساسی مانند آب آشامیدنی، برق، فاضلاب و همچنین خدمات روبنایی از جمله مدرسه، فضای سبز، زمین بازی و درمانگاه به شدت ناکافی است. در حالی‌که در ساخت شهرهای جدید، برای جمعیت مشخص، سرانه‌های خدماتی محاسبه می‌شود، در این مناطق توسعه بدون برنامه‌ریزی و آینده‌نگری رخ داده و شرایطی به‌وجود آمده که زندگی را برای ساکنان با دشواری‌های جدی همراه کرده است.

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.