تمجید ضرغامی از ضرغامی! / ضرورت ممانعت نمایندگان ملت از گرانی گوشت قرمز

مشرق نیوز یکشنبه 04 خرداد 1404 - 11:59
سیاست‌ورزی ضرغامی طی سال‌های اخیر تقلا کرده است در عوامزده‌ترین حالت ممکن حرکت کند. و این در حالی است که شأن سیاست‌مدار نه عوامزدگی بلکه منطق‌گرایی و موضع‌گیری صحیح است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

ضرورت ممانعت نمایندگان ملت از گرانی گوشت قرمز

تمجید ضرغامی از ضرغامی! / ضرورت ممانعت نمایندگان ملت از گرانی گوشت قرمز

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، درباره حذف ارز ترجیحی از واردات گوشت قرمز و خارج شدن این کالا از فهرست کالاهای اساسی، به ایلنا گفته است: در قانون بودجه ۱۴۰۴ حدود ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی ۳۸۵۰۰ تومانی به کالاهای اساسی، تخصیص داده شده است.

وی با بیان اینکه دولت می‌بایست گوشت قرمزی که جزو کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم است را از داخل یا از طریق واردات تهیه کند، گفت: دولت باید مواد اولیه مرغ و گوشت را با قیمت مصوب به بازار ارائه دهد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات گفت: حذف گوشت قرمز از سبد کالاهای اساسی و حمایتی کار درستی نیست چون پروتئین جزو نیازهای ضروری مردم است و حتما مردم باید گوشت قرمز را استفاده کنند.

کوچکی‌نژاد افزود:وقتی ارز ترجیحی از گوشت قرمز حذف می‌شود، گوشت به رقم سرسام‌آوری خواهد رسید که دیگر هیچگاه مردم کم‌درآمد نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه اگر دولت در موضوع حذف گوشت قرمز از کالاهای اساسی اشتباه کند مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد، گفت: ما در قانون گفته‌ایم که دولت می‌تواند کالاهای اساسی را تعیین کند و این یکی از اختیارات دولت است؛ اما اگر دولت در این مقوله اشتباه کند مجلس ورود خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر گوشت قرمز از گروه کالاهای اساسی خارج و ارز ترجیحی آن حذف شود، به طور قطع، سفره خانوار تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کارمندان و قشر آسیب‌پذیر دیگر نمی‌توانند آن را خریداری کنند.[۱]

*تصمیم عجیب سازمان برنامه برای حذف گوشت از دریافت ارز ترجیحی و سکوت ستاد دولت در این باره به حدی غلط و عجیب است که اعتراض تمام کارشناسان را به همراه داشته است.

جالب آنکه تنها در طلیعه این تصمیم اشتباه نیز شاهد نایاب شدن گوشت ارزان دولتی (با قیمت حوالی ۳۰۰ هزار تومان) در بازار هستیم.

جالب‌تر آنکه شاهدیم در سخنان مقامات نیز هیچ تضمینی در مابه‌ازای حفظ قیمت گوشت ارزان پس از قطع واردات و قطع ارز ترجیحی داده نشده و وزیر جهاد کشاورزی در یک مصاحبه صرفا از این گفته که نهادهای ذیربط دامپروری قول داده‌اند در تنظیم بازار همکاری کنند!

این در حالی است که "قول دادن" هیچ جایی در سیاست و اجرا و اقتصاد ندارد و این "تضمین" و فرایند قانونی است که می‌تواند معیشت مردم را حفظ کند.

قابل تأمل آنکه در این باره، تجربه تلخ دولت قبل در درخواست تخفیف دولت از صنف لبنیاتی نیز موجود است که به دیوار کوبیده شد و هیچکس هرگز هیچ تخفیفی به مردم نداد.

تجربه دیگر نیز ممنوع کردن واردات لوازم خانگی (که یک تصمیم کاملا درست بود) به کشور است که به دلیل رها کردن بازار از سوی دولت با گرانی شدید لوازم خانگی داخلی همراه شد.

دولت و سازمان برنامه باید از این تصمیم ظالمانه دست بردارند و اجازه تاراج معیشت مردم را ندهند.

دولت آقای پزشکیان اگر می‌خواهد افتخار حذف کامل گوشت از سفره مستضفعان و دهک‌های پایین و متوسط درآمدی در ایران را به نام خود ثبت کند مشکلی نیست لکن امید آنست که مجلس دوازدهم و مدیریت جهادی آن اجازه این کار را ندهد.

***

"من را تکثیر کنید"

تمجید ضرغامی از ضرغامی!

تمجید ضرغامی از ضرغامی! / ضرورت ممانعت نمایندگان ملت از گرانی گوشت قرمز

عزت‌ا... ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما و از وزرای دولت سابق به تازگی در بخشی از یک مصاحبه تفصیلی با خبرآنلاین، دو جریان اصولگرایی و اصلاح‌طلبی را حامل "دعوای حیدری نعمتی" خطاب کرده و از این گفته که طرفدار شعار "اصلاح‌طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا" است!

او سپس با طرح چندین روایت مبنی بر اینکه از سوی برخی نمایندگان و مسئولان کشور بصورت مخفیانه مورد تأیید قرار گرفته است، می‌گوید: بارها مطالبی که مجبور می‌شدم و می‌دیدم که در مسیر عادی نمی‌توان اصلاحات انجام داد را رسانه ای می‌کردم، بسیاری از اصولگراها و نماینده‌های مجلس با من ملاقات می‌کردند و می‌گفتند آقای ضرغامی! دم شما گرم! حرف همین است که شما می‌زنی! می‌گفتم شما هم تریبون مجلس دارید. جمله ای بگویید. می‌گفتند شما بگویید ما هستیم. چون اگر بگوید، دیگر شورای نگهبان تاییدش نمی‌کند. آن‌ها هم باید زندگی کنند و رای بیاورند و رزومه خود را درست کنند.

تا وقتی این وابستگی‌ها هست، اوضاع همین است که می‌بینیم. یک سری آدم می‌خواهیم که وابستگی نداشته باشد و تجربه مدیریت را هم داشته باشد و استدلال و منطق درست کند.

ضرغامی سپس در پاسخ به این سؤال که " آیا آدمی وجود دارد که وابستگی نداشته باشد؟ " گفته است: بله – ضرغامی! ضرغامی را تکثیر کنید.[۲]

*انتقاد ضرغامی از وابستگی دیگران در حالی است که او خود از وابسته‌ترین‌هاست... به پوپولیسم!

سیاست‌ورزی ضرغامی طی سال‌های اخیر تقلا کرده است در عوامزده‌ترین حالت ممکن حرکت کند. و این در حالی است که شأن سیاست‌مدار نه عوامزدگی بلکه منطق‌گرایی و موضع‌گیری صحیح است. اعم از اینکه مردم یا خواص این موضع را قبول نداشته باشند یا به آن اقبال کنند!

(تنهایی امیرالمؤمنین و امام مجتبی که مورد اقبال مردم و جامعه قرار نگرفتند مصداق این سخن است)

این هنر نیست که یکی مثل حاج‌عزت ضرغامی به اقدامات قضایی نظام، صفت "دندان نشان دادن" بدهد، در انتخاباتی که اصلاح‌طلبان تحریمش کردند از اصلاح‌طلبان تشکر کند، سیستم نظارتی کشور را به پر کردن جیب مفسدان اقتصادی متهم کند، در همخوانی غلط یک مداح با یک دختر ژست سمپاتیک بگیرد و طرفداری و انتقادش از رجال نظام منطبق با اقبال توییتری به آنان باشد.

و نه تنها هنر نیست بلکه این رفتارها مصداق اتمّ پوپولیسم است.

ما البته این قضاوت را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم که پوپولیسم ضرغامی چه هدفی دارد و به کدام سمت و سو می‌نگرد!؟

لکن امر واضح آنست که این دیدگاه پوپولیستی هرگز و هرگز نباید تکثیر شود زیرا تکثیر آن به شدت زیانبار است.

عوامزدگی خواص یکی از بدترین مشکلاتی است که یک حکمرانی می‌تواند به آن مبتلی شود.

***

دریا؛ منبع لایزال آب آشامیدنی برای ایران

تمجید ضرغامی از ضرغامی! / ضرورت ممانعت نمایندگان ملت از گرانی گوشت قرمز

عبدالجلال ایری، رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق کشور مجلس در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا درباره سیاست‌های تأمین آب کشور گفته است: متاسفانه بر مبنای فرایند غلطی که سال‌های گذشته در زمینه تامین آب در کشور پیش رفته‌ایم، استفاده از منابع آب‌های سفره‌های زیرزمینی و سپس سدها را در اولویت داشتیم و در اولویت‌های بعدی به شیرین سازی آب روی آورده‌ایم و میزان بهره مندی ما از آب‌های شیرین سازی شده در قیاس با سایر کشورهای دنیا عدد بسیار ناچیزی است.

او می‌افزاید: این در حالی است که باید به سمتی برویم که از مزایای شیرین سازی آب بهره بیشتری ببریم؛ چراکه ما به منابع لایتناهی آب دریا دسترسی داریم که بر خلاف شیوه‌های دیگر تامین آب که ما را با مشکلاتی نظیر فرونشست زمین و همچنین معضلات زیست محیطی مواجه می‌کند، استفاده از این منابع با مزایایی نیز همراه است.

رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق کشور مجلس با بیان اینکه "باید به سمتی برویم که تامین آب مورد نیاز کشور صرفاً از طریق دریا باشد"، عنوان کرد: همچنین با توجه به اینکه هدررفت آب در برخی از شهرهای کشور به عدد بالا و نگران کننده ۵۰ درصد نیز می‌رسد، باید هر چه سریعتر در زمینه اصلاح شبکه‌های خطوط لوله‌ها اقدامات لازم انجام شود. همچنین در حوره کشاورزی نیز باید برنامه‌ریزی شود و طرح‌هایی نظیر "نکشت" و "اصلاح الگوی کشت" در برنامه کاری وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. تفکیک آب شرب و غیرشرب نیز از دیگر موضوعاتی است که باید مورد مطالعه و توجه قرار بگیرد.

ایری گفته است: ما به لحاظ تکنولوژیکی هیچ کمبودی در استفاده از آب شیرین‌کن‌ها نداریم یعنی سطح تکنولوژی که در داخل ارائه می‌شود، در سطح استانداردهای جهانی است ولی میزان تولیدی که الان داریم، در قیاس با کشورهای همسایه اصلا قابل مقایسه نیست و مقدار بسیار ناچیز و کمی است؛ این عدد در قیاس با آمار جهانی نیز پائین است و دنیا در حال حرکت به سمت شیرین‌سازی آب هستند.[۳]

*تغییر اقلیم در دنیا و به تبع آن در ایران موجب تغییر در ابعاد مهمی از سبک زندگی شده و خواهد شد.

تغییراتی که مردم هم باید با عبور از باورهای سنتی و عادت‌های معمول به آن تن بدهند و با این تن دادن، زمینه‌ساز حفظ امنیت کشور و بهینه شدن زندگی خود در آینده بشوند.

عادت کردن به مصرف آب شیرین‌سازی شده دریا نیز یکی از همین تغییرات است که در صورت لزوم باید به مرور با آن کنار بیاییم.

در اشاره به تغییرات اینچنینی همچنین باید به رفتارهایی مثل تغییر پوشش برای کاهش دما، عادت کردن به خنکای کمتر دمای ساختمان در فصول گرم، ضابطه‌مند شدن استفاده از کولر، ‌ تصحیح سبک‌زندگی برای سلامت بیشتر در سرما و گرما و... اشاره کرد.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1641372

2_ khabaronline.ir/xnBqR

3_isna.ir/xdTqLc

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.