اسپیس‌ایکس علت انفجار فضاپیمای استارشیپ در پرواز هشتم را اعلام کرد

دیجیاتو یکشنبه 04 خرداد 1404 - 12:32
اسفند گذشته، بوستر Super Heavy استارشیپ با موفقیت به پایگاه بازگشت اما مرحله بالایی این راکت غول‌پیکر در هوا منفجر شد. The post اسپیس‌ایکس علت انفجار فضاپیمای استارشیپ در پرواز هشتم را اعلام کرد appeared first on دیجیاتو.

اسپیس‌ایکس درحال‌که برای نهمین پرتاب آزمایشی راکت غول‌پیکر استارشیپ آماده می‌شود، یافته‌های کامل خود از علت انفجار بخش بالایی راکت در پرواز هشتم را منتشر کرده است.

پرواز هشتم استارشیپ 6 مارس از پایگاه «استاربیس» واقع در جنوب تگزاس انجام شد. در این مأموریت، مانند پرواز هفتم، بوستر Super Heavy با موفقیت به پایگاه بازگشت و بازوهای رباتیک روی برج پرتاب آن را گرفتند اما مرحله بالایی استارشیپ پس از جدا شدن از مرحله اول، در هر 2 پرواز هفتم و هشتم منفجر شد.

این انفجار به‌قدری شدید بود که از ایالت فلوریدا و باهاما مشاهده شده بود و بقایای راکت شعله‌ور به اقیانوس اطلس سقوط کرد.

دلیل انفجار استارشیپ اسپیس‌ایکس

بازگشت بقایای استارشیپ به زمین

در انفجار پرواز هفتم نشت پیشرانه و آتش‌سوزی در بخش فوقانی استارشیپ دلیل اعلام شده بود، اسپیس‌ایکس اکنون اعلام کرده در پرواز هشتم، «جرقه» ناگهانی در بخش پایینی راکت (محفظه‌ موتور) علت حادثه بوده است.

طبق اعلام اسپیس‌ایکس، جرقه نزدیک یکی از موتورهای مرکزی رپتور شکل گرفته است. در پی آن، 2 موتور دیگر در همان ردیف و یکی از موتورهای خلأ نیز از کار افتادند و این موضوع باعث چرخش و بی‌ثباتی فضاپیما شد. 2 دقیقه بعد، ارتباط با فضاپیما قطع و سامانه‌ انهدام خودکار نیز فعال شد. SpaceX می‌گوید:

«محتمل‌ترین علت انفجار نقص سخت‌افزاری در یکی از موتورهای مرکزی بخش بالایی راکت بوده که باعث سوختن و احتراق آن شد.»

پرتاب استارشیپ

عملکرد مرحله اول استارشیپ، سوپر هوی، هم بی‌نقص نبود. به‌ گفته اسپیس‌ایکس Super Heavy با موفقیت فرود آمد اما فقط 11 موتور از 13 موتور آن در مرحله بازگشت اولیه به زمین روشن شدند. در زمان فرود نهایی نیز 12 موتور آن فعال شد که یکی از آنها در پرتاب اولیه از کار افتاده بود.

به گفته اسپیس‌ایکس، علت این نقص مشکلات احتراق ناشی از گرمای بیش‌ از حد در نواحی نزدیک به جرقه‌زن‌ها بوده است. برای رفع این مشکل اسپیس‌ایکس با عایق‌کاری بیشتر این نواحی را مقاوم کرده است.

برای بخش بالایی موشک نیز اسپیس‌ایکس تغییراتی ازجمله محکم‌ترکردن اتصالات حیاتی، استفاده از سامانه‌ جدید پاک‌سازی با نیتروژن و بهبود سیستم تخلیه پیشرانه را اعمال کرده است. همچنین، نسل جدید موتورهای رپتور 3 با قابلیت اطمینان بالاتر در پروازهای آینده معرفی خواهد شد.

نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ چهارشنبه، 7 خرداد، ساعت 3:00 بامداد به وقت ایران انجام می‌شود. باید دید سومین‌ بار متوالی شاهد انفجار بخش‌هایی از استارشیپ خواهیم بود یا این مأموریت با موفقیت انجام می‌شود.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.