به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی، مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری، امروز (یکشنبه، ۴ خرداد) در نشست خبری با اشاره به اقدامات این سازمان از ابتدای دولت چهاردهم گفت: محور فعالیتهای سازمان، شفافسازی تمام خدمات ارائهشده توسط بازیگران صنعت هوانوردی بوده است.
وی افزود: نخستین محور، شفافسازی مالی است؛ دومین مورد، مقرراتزدایی و اصلاح شیوهنامهها و دستورالعملها در راستای جذب سرمایهگذاری برای توسعه ناوگان؛ سوم، تدوین دستورالعملهای مرتبط با حقوق مسافر، رتبهبندی شرکتهای هواپیمایی، شفافسازی تخصیص ارز، شفافیت در تأسیس، مسائل گمرکی و وصول مطالبات از سازمانها بوده که همگی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری دنبال شده است.
رمضانی ادامه داد: تسهیل در ورود ناوگان و افزایش تعداد صندلیهای پروازی، افزایش بازرسیهای ناوگان و فرودگاهها با هدف ارتقای ایمنی و امنیت پروازها و راهاندازی مرکز اقتصاد دانشبنیان و مقابله با تحریمها بهمنظور کاهش زمان تعمیرات هواپیما از دیگر اقدامات انجامشده است.
تمام ایرلاینها به سامانه نظارتی متصل میشوند
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات، راهاندازی مانیتورینگ آنلاین شرکتهای هواپیمایی است که در حال حاضر، اطلاعات تمامی شرکتهای فعال هواپیمایی بهصورت آنلاین در سامانه قابل مشاهده است. اطلاعاتی از قبیل وضعیت پروازی، میانگین تأخیر، تعداد مسافران و سایر شاخصهای عملکردی در این سامانه نمایش داده میشود.
وی گفت: بر اساس همین دادهها، حقوق سازمانی تنظیم و برنامهریزیهای لازم انجام میشود. در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۷ میلیون بلیت پروازی فروخته شده است و مطابق دستورالعملها، بابت هر بلیت، مبلغ ۱۰ هزار تومان بهعنوان حق دولت به حساب خزانه واریز شده که رقمی معادل ۱۷۰ میلیارد تومان را شامل میشود.
رمضانی ادامه داد: این مبلغ شامل بلیتهای داخلی است. در پروازهای خارجی نیز معادل ۶ یورو بابت هر بلیت به خزانه واریز میشود. لازم به ذکر است این وجوه مستقیماً به حساب خزانه دولت واریز شده و هیچگونه واریزی به حساب سازمان انجام نمیشود.
وی اظهار کرد: با حضور تیم جدید به ریاست حسین فرزانه، مقرر شده که تمامی شرکتهای هواپیمایی به سامانه مانیتورینگ متصل شوند تا دادههای مربوط به زمان پرواز، تأخیر، تعداد پروازهای روزانه، شبکه پروازی، مجموع مسافران و سایر اطلاعات بهصورت شفاف قابل بررسی باشد. شرکتهایی که هنوز متصل نشدهاند نیز در حال انجام فرآیند اتصال هستند.
رمضانی با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی به کیش، گفت: استفاده از حقوق خدمات رفاهی کارکنان در دستگاههای دولتی، برای همه نهادهای دولتی تعریف شده است.
وی افزود: بنده نیز اگر از خدمات رفاهی مانند هتل، عطا، هواپیما و سایر موارد استفاده کردهام، در چارچوب همین حقوق بوده و هیچ مشکل خاصی وجود ندارد. این موضوع نیز همانطور که وزارتخانه پاسخ داده، به این معنا نیست که بنده خارج از سیستم اقدام به پرداخت هزینهای کرده باشم.
مدیر روابط عمویم در ادامه با اشاره به موضوع شفافسازی مالی و وصول مطالبات از شرکتهای هواپیمایی، اظهار کرد: در جلساتی که با این شرکتها برگزار شد، کمیته وصول مطالبات تشکیل و پیگیری شد.
وی گفت: در سال گذشته، مبلغی که پیشتر خدمت شما عرض کردم، یعنی ۱۷۰ میلیارد تومان، در ادامه به حدود ۳۲۰ میلیارد تومان رسید که هماهنگیهای لازم برای واریز این مبلغ به خزانه انجام شد. همچنین مواردی که در گذشته نیز رخ داده، هماکنون در حال بررسی است