نصیری: بحران ها ریشه در فرهنگ دارند؛ هنر می تواند عامل همدلی شود

خبرگزاری مهر یکشنبه 04 خرداد 1404 - 20:30
مراسم اختتامیه و اهدای جوایز چهارمین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری بحران در تهران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه و اهدای جوایز چهارمین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری بحران با هدف ترویج فرهنگ آگاهی و تاب‌آوری در حوزه مدیریت بحران و با شرکت هنرمندان از سراسر کشور در پنج بخش شعر، داستان کوتاه کاریکاتور عکس و پوستر عصر امروز در سازمان پیشگیری مدیریت بحران برگزار شد.

بحران‌ها ریشه در فرهنگ دارند؛ هنر می‌تواند عامل همدلی شود

در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگی بحران، علی نصیری رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با اشاره به اهمیت نقش هنر در تبیین و ماندگاری مفاهیم اجتماعی و فرهنگی، اظهار داشت: امروز توفیق داریم بزرگانی که اهل هنر هستند را ببینیم. صحبت کردن در حضور بزرگان، زیره به کرمان بردن است.

وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری افزود: رهبر انقلاب می‌فرمایند که بارها گفته‌ام، هر دعوتی و هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، ماندگار نخواهد شد.

نصیری با مرور عملکرد سازمان مدیریت بحران در برگزاری این جشنواره طی سال‌های اخیر گفت: ما تلاش کردیم در سازمان بحران، امروز و در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگی بحران، این مسیر را ادامه دهیم. در این چند سال که در خدمت دوستان بودیم، سعی کردیم این جشنواره هم برگزار شود و هم رونق بگیرد. هر سال به تعداد رشته‌های هنری افزوده شد و سعی بر آن بود که آثار برگزیده نیز به زیور طبع آراسته شود. البته این کار در حد وسع‌مان انجام شده است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شهرنشینی و بحران‌های زیست‌محیطی، گفت: بحران‌ها بخش جدایی‌ناپذیر زندگی بشر هستند. آمار رسمی نشان می‌دهد که ۷۰ درصد مردم در شهرها زندگی می‌کنند و تنها ۳۰ درصد در روستاها هستند. افزایش شهرنشینی باعث شده انسان با بحران‌های زیادی مواجه شود؛ از خشکسالی‌هایی که شاهد آن هستیم تا درگیری‌هایی که کشورها با یکدیگر پیدا می‌کنند. همه این‌ها دست به دست هم داده‌اند تا تعداد بحران‌ها افزایش یابد؛ گرچه تلفات رو به کاهش است.

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با تأکید بر وضعیت خاص پایتخت ادامه داد: ما در شهر تهران با گسل‌های جنوب و شمال کشور مواجه هستیم و با یک شهر زلزله‌خیز روبه‌رو هستیم. تهران شهری شیب‌دار است و هشت روددره دارد که این شهر را مستعد وقوع سیل‌های بزرگ می‌کند. همچنین فرونشست زمین نیز به‌دلیل دستکاری در چرخه طبیعی آب رخ داده است.

وی سپس پرسید: وقتی ما با چنین چالش‌هایی روبه‌رو هستیم، چه باید کرد؟ ما باید ریشه تمام مسائل را مطالعه کنیم. هرچه پیش می‌رویم، به فرهنگ می‌رسیم. اگر مدیران ما جایی خوب عمل می‌کنند یا بد، ریشه آن در فرهنگ است. ریشه بسیاری از مشکلات در این است که می‌خواهیم به وظایف دیگران تعرض کنیم. ما بیشتر قائل به کار فردی هستیم تا جمعی.

نصیری تأکید کرد: اگر هدفمان دیده‌شدن در دوربین‌ها باشد، حتی اگر به قیمت اختلال در عملیات امدادی تمام شود، این مسئله نیز ریشه در فرهنگ دارد. گاهی زشتی رفتار ما مدیران، در قالب هنر یادآوری نشده یا کمتر یادآوری شده است. فرهنگ ممکن است دیر جواب دهد، ولی ماندگارتر است. هنر باید و می‌تواند بستری باشد برای همدلی.

وی در پایان گفت: در این مسیر تلاش‌هایی کرده‌ایم و کتاب کوچکی نیز تدوین شده که باید ویرایش‌های جدید آن صورت گیرد. کسانی که به بحران و فرهنگ مرتبط بودند و نگاه‌شان را در این زمینه ارائه کرده‌اند، در این جشنواره تلاش شده تا با دراز کردن دست مسئولان شهری به سمت نگاه بزرگ هنرمندان، مسئولیت اجتماعی خود را نسبت به بحران ادا کنیم و تلاش کنیم دیدگاه‌ها را تغییر دهیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.