پروازهای جدید ایران ـ روسیه کلید خورد

مشرق نیوز دوشنبه 05 خرداد 1404 - 08:28
با اعلام برنامه‌های جدید شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و روسی، مسیرهای پروازی میان دو کشور در راستای توسعه روابط گردشگری، اقتصادی و حمل‌ونقل هوایی افزایش یافته‌اند.

به گزارش مشرق، سفارت روسیه در ایران در اطلاعیه‌ای عنوان کرد که از ۲۹ می (۸ خرداد)، شرکت هواپیمایی ایران ایرتور پروازهای فصلی خود را در مسیرهای تهران-مسکو و تهران-سن پترزبورگ در روزهای پنجشنبه آغاز می‌کند و از ۴ ژوئیه (۱۴ خرداد) نیز پروازهای تهران-سوچی را به مسیرهای پروازی خود اضافه خواهد کرد.

شرکت هواپیمایی آئروفلوت روسیه، علاوه بر دو پرواز هفتگی در مسیر مسکو-تهران در روزهای شنبه و چهارشنبه، از دوم ژوئن (۱۲ خرداد) پرواز سوم خود را نیز در روزهای دوشنبه راه‌اندازی می‌کند.

بدین ترتیب، پروازهای مستقیم آئروفلوت از مسکو به تهران در روزهای دوشنبه، چهارشنبه و جمعه انجام خواهد شد و پروازهای تهران به مسکو نیز متعاقبا در روزهای شنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه صورت خواهد گرفت.

این گسترش پروازها نه تنها باعث تسهیل رفت‌وآمد میان دو کشور خواهد شد، بلکه نشان‌دهنده افزایش تعاملات راهبردی در حوزه حمل‌ونقل هوایی است.

تحولات اخیر در شبکه حمل‌ونقل هوایی بین ایران و روسیه را می‌توان بخشی از راهبرد کلان دو کشور در تقویت همکاری‌های حمل‌ونقلی دانست. این روند در کنار توسعه کریدورهای ریلی و جاده‌ای میان شمال و جنوب، نویدبخش شکل‌گیری یک شبکه حمل‌ونقل منطقه‌ای پویا و چندوجهی است که منافع اقتصادی و ژئوپلیتیکی گسترده‌ای را برای دو کشور در پی خواهد داشت.

در راستای اجرای ماده ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بهره برداری حداکثری از فرصت های ناشی از توافق نامه کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ویژه روسیه، روز ۹ فروردین امسال مسیر پروازی کارگو (حمل بار) از فرودگاه سردارجنگل رشت به فرودگاه مسکو، با حضور رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد به صورت رسمی شروع به کار کرد.

براساس تفاهم نامه منعقده میان سازمان منطقه آزاد انزلی با شرکت هواپیمایی اطلس، در این مسیر پروازی دو فروند هواپیمای آنتونوف ۲۶، با قابلیت حمل ۶ تن بار به ازای هر فروند، محصولات تولیدی کشور را به مقصد روسیه صادر می کنند.

براساس ماده ۲۱ متن معاهده ایران و روسیه که در دی ماه ۱۴۰۳ به امضای رئیس‌جمهور دو کشور رسید، طرف‌های متعهد همکاری در زمینه حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی و ترکیبی و نیز آموزش متخصصان در زمینه حمل و نقل را گسترش خواهند داد که بر کریدور شمال-جنوب تمرکز دارد.

از طرفی، طرف‌های متعاهد از هماهنگی نزدیک در سازمان‌های بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل حمایت خواهند نمود، بین نهادهای اجرایی در زمینه حمل‌ونقل و شرکت‌ها همکاری سودمند متقابل ایجاد خواهند کرد و مشارکت آن‌ها را در رویدادهای بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل تسهیل خواهند نمود.

صنعت هوانوردی با ۳.۵ تریلیون دلار درآمد، حدود ۴.۱٪ از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را تشکیل می‌دهد.

این صنعت، نقش حیاتی در ارتباط دادن مردم، کسب‌وکارها و فرهنگ‌ها در سراسر جهان و اتصال آن ها به بازارهای جهانی دارد و سهم پررنگ آن در اقتصاد جهان شامل نه تنها خطوط هوایی، بلکه فرودگاه‌ها، تولید هواپیماها، گردشگری و لجستیک نیز می‌شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.