به گزارش بهداشت نیوز وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی به یافتههای نوین دانشمندان علوم غذایی دانشگاه ایلینوی اوربانا شمپین اشاره میکند که میتواند رویکرد ما به کاهش وزن را دگرگون سازد. بر اساس این تحقیقات، برخلاف تصور رایج که افراد در رژیم باید دائماً با هوسهای غذایی خود مبارزه کنند، لذت بردن از دسرها و خوراکیهای محبوب به صورت کنترلشده، میتواند یکی از هوشمندانهترین استراتژیها برای لاغری و حفظ وزن ایدهآل باشد.
نتایج یک کارآزمایی بالینی نشان داد افرادی که مقدار کمی از غذاهای مورد علاقه خود، از جمله دسرها، را در یک برنامه غذایی متعادل گنجانده بودند، نه تنها کاهش وزن بیشتری را تجربه کردند، بلکه تا یک سال پس از پایان رژیم نیز هوسهای غذایی کمتری برای آن خوراکیها داشتند. این یافته برای افرادی که به دنبال لاغری پایدار و بهبود سلامت خود هستند، بسیار حائز اهمیت است.
پروفسور مانابو تی. ناکامورا، استاد تغذیه و سرپرست این تحقیق، توضیح داد: "ما بیماران چاق ۱۸ تا ۷۵ ساله را که همزمان به بیماریهایی مانند فشار خون و دیابت نیز مبتلا بودند و کاهش وزن برایشان سودمند بود، انتخاب کردیم. هوسهای غذایی برای بسیاری از افراد یک مشکل بزرگ در مسیر کنترل وزن است. اگر این هوسها زیاد باشند، کاهش وزن بسیار دشوار میشود و حتی اگر بتوانند با کنترل هوسها لاغر شوند، بازگشت هوسها منجر به افزایش وزن مجدد خواهد شد."
نکته قابل توجه دیگر در این پژوهش، رد نظریه "سلولهای چربی گرسنه" است. ناکامورا گفت: "یافتههای ما نشان داد کاهش هوسهای غذایی افراد با کاهش چربی بدن آنها مرتبط است، نه صرفاً با تعادل منفی انرژی در رژیم غذایی. این مسئله اساساً نظریه دیرین سلولهای چربی گرسنه را که بر اساس آن، سلولهای چربی بهشدت نیازمند دریافت انرژی میشوند و باعث بازگشت وزن میشوند، رد میکند." این یافته جدید در علم تغذیه میتواند به طراحی برنامههای مؤثرتر برای کاهش وزن کمک کند.
این استاد دانشگاه در پایان بر اهمیت ثبات قدم به عنوان راهحلی دیگر برای مدیریت هوسهای غذایی و وزن تأکید کرد: "باور رایج این است که شما باید ارادهای بسیار قوی برای دفع وسوسه داشته باشید؛ اما موضوع فقط اراده نیست. زمان غذا خوردن، مقدار و نوسانات در الگوی آن نیز باعث ایجاد هوسهای غذایی میشوند. باید در برنامه تغذیه خود ثابتقدم باشید تا به سلامت و کنترل وزن مطلوب دست یابید."
منبع: همشهری