به گزارش بهداشت نیوز باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ششمین همایش بینالمللی و هشتمین همایش سراسری تازههای غدد و متابولیسم در اصفهان، از امیدهای تازه در درمان دیابت با پزشکی بازساختی خبر داد. وی با تاکید بر رویکردهای نوین، بهویژه درمانهای سلولی و ژنتیکی، اعلام کرد این روشها میتوانند با بازگرداندن عملکرد سلولهای بتای تولیدکننده انسولین، تحولی اساسی در مدیریت بیماری دیابت ایجاد کنند.
لاریجانی به موفقیتهای چشمگیر پیوند جزایر لانگرهانس اشاره کرد و افزود این روش، بهخصوص با استفاده از رژیمهای سرکوب ایمنی فاقد گلوکوکورتیکوئید، در بینیازی بیماران دیابت نوع ۱ از انسولین و کنترل متابولیکی آنها موفقیت طولانیمدتی داشته است. این پیشرفت گامی مهم در بهبود کیفیت زندگی بیماران و کنترل قند خون محسوب میشود.
وی همچنین به پیشرفتهای اخیر در زمینه پیوند جزایر مشتق شده از سلولهای بنیادی اشاره کرد. این دستاورد، منبعی تجدیدپذیر از سلولهای بتای تولیدکننده انسولین فراهم کرده و محدودیتهای مربوط به اهداکننده را در سلول درمانی دیابت تا حد زیادی مرتفع ساخته است، که میتواند راه را برای درمان افراد بیشتری هموار کند.
این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وضعیت تحقیقات دیابت در منطقه، اذعان داشت: «با وجود پیشرفتهای جهانی، تعداد مطالعات و آزمایشهای بالینی فعال در زمینه سلول درمانی دیابت در آسیا، از جمله ایران، نسبتاً کم است.» این امر نشاندهنده نیاز جدی به سرمایهگذاری و حمایت بیشتر از تحقیقات و توسعه فناوریهای نوین درمانی در کشور و منطقه است.
لاریجانی در پایان بر لزوم همکاریهای بینالمللی و توجه ویژه سیاستگذاران سلامت به این حوزه تاکید کرد. وی ابراز امیدواری نمود که با تلاشهای بیشتر و حمایت از پژوهشهای مرتبط با ژن درمانی و سایر روشهای نوین، شاهد ارتقای سطح درمان دیابت و بهبود کیفیت زندگی بیماران در ایران و منطقه باشیم.
منبع: علوم پزشکی