تصویر روز ناسا: کهکشان مارپیچی NGC 2566 از نگاه جیمز وب

دیجیاتو دوشنبه 05 خرداد 1404 - 22:36
این تصویر با ابزار فروسرخ میانی MIRI تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده است. The post تصویر روز ناسا: کهکشان مارپیچی NGC 2566 از نگاه جیمز وب appeared first on دیجیاتو.

تصویر روز ناسا نمایی خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی NGC 2566 را نمایش می‌دهد. این تصویر با ابزار فروسرخ میانی MIRI تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده است. در مرکز NGC 2566 چه می‌گذرد؟

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

۸ پرتو نوری که به نظر می‌رسد از مرکز کهکشان NGC 2566 بیرون زده‌اند، واقعی نیستند. این پرتوها پراش‌های نور هستند که به‌دلیل ساختار مکانیکی آینه‌های جیمز وب ایجاد شده‌اند.

اگرچه مرکز کهکشان NGC 2566 بسیار درخشان است، رفتاری غیرمعمول از خود نشان نمی‌دهد. احتمالاً سیاه‌چاله ابرپرجرمی در مرکز کهکشان وجود دارد که درحال‌حاضر چندان فعال نیست.

کهکشان مارپیچی NGC 2566 از نگاه جیمز وب

NGC 2566 حدود ۷۶ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد؛ در واقع نوری که امروزه از این کهکشان به ما می‌رسد، زمانی از آن خارج شده که هنوز دایناسورها روی زمین زندگی می‌کردند.

این کهکشان زیبا آن‌قدر به ما نزدیک است که تلسکوپ‌هایی مانند جیمز وب و هابل می‌توانند جزئیات ابرهای آشفته گاز و غبار در آن را به‌وضوح ثبت کنند. این ابرها محل تولد ستارگان هستند و مطالعه آنها به اخترشناسان کمک می‌کند فرایند تکامل ستاره‌ها را بهتر درک کنند.

NGC 2566 از نظر اندازه به کهکشان ما شبیه است و مشابه راه شیری ویژگی‌های مانند میله مرکزی درخشان و بازوهای مارپیچی مشخص دارد. میله مرکزی نقش مهمی در انتقال گاز و مواد به‌سمت مرکز کهکشان دارد و به تغذیه سیاه‌چاله مرکزی یا تشکیل ستارگان جدید کمک می‌کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.