ماجرا از آنجا آغاز شد که شماری از حاضران که صندلیهای ردیفهای چهار و پنج را خریده بودند، هنگام ورود با پاسخ مأموران حراست مواجه شدند: «بلیت شما معتبر نیست.» بلیت هایی که هرکدام به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خریداری شده بود، حالا بیارزش و جعلی از آب درآمده بود.
جمعه شب دوم خرداد، هتل اسپیناس پالاس سعادتآباد میزبان کنسرت سیروان خسروی بود. کنسرتی که مثل همیشه خیلی زود «سُلد آوت» شد، اما این بار با حاشیهای غیرمنتظره همراه بود. ورود حدود بیست نفر از علاقهمندان به این کنسرت بهدلیل بلیتهای تقلبی با مشکل مواجه شد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که شماری از حاضران که صندلیهای ردیفهای چهار و پنج را خریده بودند، هنگام ورود با پاسخ مأموران حراست مواجه شدند: «بلیت شما معتبر نیست.» بلیتهایی که هرکدام به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خریداری شده بود، حالا بیارزش و جعلی از آب درآمده بود. بررسیها نشان میدهد اکثر این افراد، بلیتهایشان را از طریق سایت اینترنتی تهیه کرده بودند. جایی که در نبود نظارت کافی، فضا برای سوءاستفاده کلاهبرداران فراهم شده است.
با وجود استرس و آشفتگی اولیه، در لحظات پایانی و پس از رایزنیهای فراوان، بیشتر افرادی که بلیت جعلی در دست داشتند، اجازه یافتند در بخش بالکن و دورترین صندلیهای سالن بنشینند. البته این اجازه مشروط بود. اگر تا پیش از شروع اجرا، صاحبان اصلی صندلیها وارد سالن میشدند، افراد دارای بلیت جعلی باید بلافاصله سالن را ترک میکردند. همین مسئله باعث شد تجربه تماشای کنسرت برای این گروه با اضطراب و نگرانی دائمی همراه باشد.
یکی از مأموران حراست سالن به خبرنگار گفت: «در کنسرت عرفان طهماسبی هم با ۲۰۰ بلیت جعلی مواجه شدیم. یعنی چیزی نزدیک به ده برابر این اتفاق. این نشان میدهد کلاهبرداری در فروش بلیت کنسرتها در حال تبدیل شدن به یک بحران است.»
بازار سیاه بلیتهای کنسرت، سالهاست فعال است، اما با توجه به افزایش شدید قیمتها، سرعت فروش رسمی و اقبال عمومی به کنسرتها، حالا بیش از همیشه بستر کلاهبرداریهای اینترنتی فراهم شده است. سایتهایی که نقش واسطه را ایفا میکنند، در این شرایط نقش مهمی در حفظ یا از بین بردن اعتماد عمومی ایفا میکنند. حالا با توجه به این مسئله، مسئولیت چنین اتفاقهایی با چه کسی است؟ آیا سایتهای خرید و فروش اینترنتی نباید در مقابل آگهیهای جعلی و فروشندگان متخلف سیستم تأیید هویت و پیگیری ایجاد کنند؟ یا دست کلاهبرداران قرار است همچنان باز بماند؟
در نهایت، این اتفاق هشداری جدی برای برگزارکنندگان، نهادهای نظارتی و پلتفرمهای آنلاین است. باید فکری اساسی کرد تا مردمی که با هزار امید و ذوق برای تماشای هنرمند محبوبشان اقدام به خرید بلیت میکنند، با سردرگمی، تحقیر یا ترس از اخراج از سالن مواجه نشوند.
تلخی خرید آنلاین بلیت جعلی
شیوا یکی از کسانی است که همراه با چهار نفر از دوستانش برای تماشای کنسرت سیروان خسروی رفته بود. اما ماجرای خرید بلیتهایشان چندان ساده و خوشایند نبود. او روایت میکند: «بلیتها را از سایت دیوار تهیه کردیم. چند آگهی مختلف دیدم که بلیت این کنسرت را با قیمتهای متفاوت گذاشته بودند. به چند نفر پیام دادم یا تماس گرفتم و در نهایت با فردی که مدعی بود بلیت ردیفهای ۵ و ۶ را دارد، به توافق رسیدم.
او برای هر بلیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواست. از طریق قسمت پیامهای دیوار با او صحبت کردم و برای سانس ۹ شب جمعه، پنج بلیت سفارش دادم. ابتدا تصاویر بدون کیفیت بلیتها را برایم فرستاد. برای اطمینان، عکس کارت ملیاش را هم فرستاد. همین باعث شد اعتماد کنم.»
اما داستان آنطور که بهنظر میرسید پیش نرفت. او ادامه میدهد: «در نهایت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بابت بلیتها از من خواست. اسم کارت هم به اسم خودش بود: محمدعلی غ. من ابتدا نصف مبلغ را پرداخت کردم و بعد از دریافت بلیتها، باقیمانده پول را هم واریز کرد. البته شب کنسرت متوجه شدم که او تمام چتها و عکس کارت ملی را پاک کرده».
شب کنسرت اما اتفاقی غیرمنتظره رخ داد. مسئول حراست هنگام اسکن بارکدها گفت بلیتها جعلیاند! شیوا میگوید: «برای آن مسئول انگار عادی بود. به نظرم رسید با این مشکل زیاد مواجه شده است. مسئول حراست گفت این بلیتها با فتوشاپ جعل شدهاند. گفتند بلیتهای اصلی عکس سیروان را روی پسزمینه نارنجی دارند، ولی مال ما پسزمینهاش قرمز بود.»
شیوا میگوید تعداد زیادی از افراد حاضر در همان شب، بلیت جعلی در دست داشتند و اغلب آنها نیز از همان فرد، محمدعلی غ، خرید کرده بودند. خوشبختانه برگزارکنندگان کنسرت با همراهی و مدیریت مناسب، اجازه ورود به ما دادند و حتی پولی هم نگرفتند. با این حال از آنها خواستند تا صبر کنند تا مشخص شود چند صندلی خالی باقی مانده است البته گفتند اگر صاحبان بلیت بیایند مجبور میشویم شما را از جایتان بلند کنیم. »
او میگوید: «جای خوبی نصیبمان نشد. ما را در بالکن نشاندند، جایی که اگر مینشستیم، صحنه را نمیدیدیم. تمام کنسرت را نیمخیز روی صندلی بودیم و گردنمان را دراز کرده بودیم تا چیزی ببینیم. تازه، ما پنج نفر بودیم و به دلیل کمبود جا، دو نفرمان یکجا نشستند و سه نفر در جای دیگر.»
در پایان، شیوا از سایتهای اینترنتی گلایه دارد و میگوید: «به نظرم مدیران این سایتها باید کنترل بیشتری روی آگهیهای فروش داشته باشد. نباید اینقدر راحت افراد سودجو بتوانند مردم را فریب بدهند.»
منبع:هفت صبح
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.