غیبت تکراری؛ زنان باز هم پشت درهای هیئت رئیسه مجلس

خبرگزاری مهر سه شنبه 06 خرداد 1404 - 15:55
با پایان انتخابات هیئت رئیسه دومین اجلاسیه مجلس دوازدهم، بار دیگر هیچ یک از زنان نماینده نتوانستند به یکی از ۱۲ کرسی هیئت رئیسه راه یابند.

خبرگزاری مهر _ گروه سیاست: در حالی اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم با انتخاب اعضای جدید هیئت رئیسه به پایان رسید که بار دیگر هیچ یک از زنان نماینده نتوانستند به جمع ۱۲ عضو هیئت رئیسه مجلس راه یابند. ترکیب ۱۲ نفره هیئت رئیسه مجلس شامل رئیس، دو نایب رئیس، شش دبیر و سه ناظر است، اما در دو دوره متوالی اجلاسیه‌های اول و دوم مجلس دوازدهم، هیچ یک از این کرسی‌ها به زنان نرسید، البته این موضوع فقط منحصر به مجلس دوازدهم نیست و در ادوار مختلف مجلس هم شاهد این ماجرا بودیم.

در دوره فعلی مجلس ۱۴ نماینده زن داریم که سال گذشته و در جریان برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس دوازدهم در اجلاسیه اول، ۳ نماینده زن کاندیدای دبیری هیئت رئیسه مجلس بودند که در نهایت نتوانستند هیچ یک از ۶ کرسی دبیری هیئت رئیسه مجلس را به دست آورند. همچنین دو نماینده زن مجلس کاندیدای ناظری هیئت رئیسه مجلس بودند که باز هم نتوانستند هیچ یک از ۳ کرسی ناظری هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی را از آن خود کنند.

در اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم نیز فاطمه مقصودی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تنها نماینده زن مجلس بود که برای کسب یکی از کرسی‌های دبیری هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرد، اما نتوانست رأی کافی را به دست آورد.

بازخوانی تجربه تاریخی زنان در هیئت رئیسه

در دوره اول تا سوم مجلس ۴ زن، دوره چهارم ۹ زن، دوره پنجم ۱۴ زن، دوره ششم ۱۳ زن، دوره هفتم ۱۳ زن، دوره هشتم ۸ زن، دوره نهم ۹ زن، دوره دهم ۱۷ زن و دوره یازدهم ۱۶ زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشتند. مروری بر ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد تنها یک زن یعنی سهیلا جلودارزاده، توانسته در دوره ششم و به مدت ۴ سال عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی باشد.

مشکل از کجاست؟

برخی کارشناسان معتقدند که بخشی از عدم اقبال زنان برای راهیابی به هیئت رئیسه مجلس، به فقدان ائتلاف و هم‌افزایی میان خود زنان نماینده بازمی‌گردد و از سوی دیگر آنان آن طور که باید و شاید فعالیت‌های تشکیلاتی مؤثری برای ارتقای جایگاه مدیریتی خود در ساختار داخلی مجلس انجام نمی‌دهند. در واقع، زنان نماینده برای رقابت در این عرصه نیاز به ائتلاف با جریان‌های با نفوذ درون مجلس دارند، چیزی که تاکنون کمتر دیده شده است.

البته با توجه به اینکه انتخابات هیئت رئیسه هر سال برگزار می‌شود و هنوز دو اجلاسیه دیگر در مجلس دوازدهم باقی مانده است، افزایش فعالیت‌های تشکیلاتی می‌تواند زمینه را برای راهیابی زنان به هیئت رئیسه مجلس فراهم کند

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.