مصطفی طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در اوایل سال گذشته فروش نفت و صادرات ارزی به شدت آسیب دیده بود، افزود: این روند به خاطر سیاستهای غلطی بود که دولت طی دو سال اخیر اتخاذ کرده بود، این در حالی است که معتقدیم باید به سمت خنثی کردن تحریمها میرفت اما اتخاذ سیاستهای غلط باعث شد تا دولت به شدت به سختی بیفتد و نتواند نیاز ارزی خود را از طریق صادرات و فروش نفت تامین کند.
وی تصریح کرد: تداوم این روند باعث شد تا با کمبود منابع و جهش زیادی در تورم و نیز کاهش ارزش پول ملی مواجه شویم و به تبع آن واردات مواد اولیه نیز با مشکل مواجه و به همین خاطر به تولید آسیب جدی وارد شد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در اواخر سال گذشته این وضعیت کمی بهبود یافت و بهتر شد و دولت نیز توانست بخش قابل توجهی از نفت و گاز خود را صادر کند، ادامه داد: همین مسئله باعث بهبود وضعیت صادرات در این حوزه شد.
طاهری یادآور شد: در عین حال از عوامل دیگری که طی سال گذشته در اقتصاد دنیا و ایران تاثیر گذاشت، بحث کرونا بود که این موضوع نیز در اوایل پارسال به واسطه بیتدبیری دولت که در موضوع تحریمها اتخاذ شد، باعث تشدید این مشکلات شد اما این موضوع نیز در اواخر پارسال بهبود یافت.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز ریشه حل مشکلات در بحث تولید است و این باعث میشود که ارزش پول ملی افزایش یافته و تورم و بیکاری پایین آمده و رفاه و ثروت جامعه نیز افزایش پیدا کند، گفت: در مقابل نیز نقدینگی که باعث تورم میشود، کاهش پیدا کند.
طاهری با اشاره به اینکه در بحث تولید از جمله تولید خودرو و لوازم خانگی و نیز تعداد زیادی از اقلام صنعتی، رشدی که در اواخر سال گذشته شاهدش بودیم به مراتب بهتر از اوایل پارسال بود، افزود: به همین خاطر میتوان ادعا کرد که اواخر سال گذشته به مراتب وضعیت بهتری در عرصههای مختلف نسبت به اوایل پارسال داشتیم، این در حالی است که اگر قرار بود در موضوعاتی چون مذاکره نیز به صورت جدی وارد شویم، اگر مسیر خنثیسازی تحریمها و یا کارهایی را که در گذشته انجام داده بودیم را حفظ میکردیم، به این میزان شاهد کاهش ارزش پول ملی در شرایط کنونی نبودیم.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: باید تمرکز واقعی و عملی بر حمایت از سرمایهگذاریهای توسعهای صورت گیرد، علاوهبر آن واحدهای فعال موجود باید به جای سرمایهگذاریهای ایجادی و راهاندازی واحدهای جدید، توسعه پیدا کند.
طاهری با یادآوری نامگذاری شعار امسال با عنوان «تولید پشتیبانیها مانعزداییها» افزود: سئوال اول در خصوص شعارهای سال که رهبر فرزانه انقلاب در ابتدای هر سال اعلام میکنند، این است که آیا این شعارها خوب است یا نه و این شعارها در حالی اعلام میشود که ما دارای قانون برنامه پنج ساله، قانون بودجه یک ساله و سیاستهای کلان کشوری هستیم و اینکه آیا شعار سال همه این برنامهها را به هم میریزد یا نه.
وی با بیان اینکه در وهله اول شعار سال در راستای همه این قوانین و برنامهها اعلام میشود و در وهله دوم شعار سال اولویتها را مشخص میکند، ادامه داد: وزن غالب این شعار به مسئولان سه قوه بازمیگردد که در واقع باید با سیاستگذاری، نظارت و قانونگذاری درست نسبت به پشتیبانی و مانعزدایی اقدام شود.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل اتخاذ نکردن سیاستهای درست، ثروت مردم به شدت کاهش پیدا کرد و مشکلات عدیدهای به وجود آمد.
طاهری با بیان اینکه خیلی از مشکلات اقتصادی کشور با تولید قابل رفع خواهد بود، ادامه داد: به همین خاطر موضوع تولید، نقطه کلیدی شعارهای سال مقام معظم رهبری طی چند سال اخیر بوده که اگر به این موضوع توجه جدی داشته باشیم و آن را به خوبی عملیاتی کنیم، بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.
وی ادامه داد: برای نخستین بار در هدفمندی یارانهها که بیشترین پولپاشی را داشتیم، ۳۲ هزار میلیارد تومان برای تولید و اشتغالزایی در نظر گرفتیم که باید در هفت مورد برنامهریزی و سیاستگذاری شود.