به گزارش بهداشت نیوز، بهتازگی مقالهای در زیگوت (Zygote)، مجله انتشارات دانشگاه کمبریج، منتشر شده که نشان میدهد مکملهای بدون نسخه، که مصرف آن در میان بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان مرد رایج است، احتمالاً بر باروری مردان تأثیر نامطلوب میگذارد.
اکنون که دانشمندان، بیش از پیش نگران کاهش سلامت باروری مردان در سراسر جهان هستند، این یافتهها بر نگرانی آنان افزوده است.
تمرکز پژوهش جدید دانشمندان روی آمینو اسیدهای شاخهدار/ بیسیاِیاِیها (BCAAs) بود که معمولاً برای تقویت رشد و بازیابی عضلانی مصرف میشوند. بازیابی عضلانی به فرایندی گفته میشود که در آن عضلات پس از فعالیت ورزشی یا آسیب، ترمیم و بازسازی میشوند.
دانشمندان با آزمایش روی موشهای نری که مکملهای بیسیاِیاِی دریافت کرده بودند، علائم واضحی از مشکل در تولیدمثل آنها مشاهده کردند: تعداد اسپرم و باروری کلی آنها کاهش یافت. آنها پی بردند در میان سه بیسیاِیاِی اصلی (یعنی لوسین، ایزولوسین و والین)، والین دارنده بیشترین اثر منفی بر سلامت اسپرم است.
این یافتههای اولیه سؤالات مهمی را درباره باروری انسان مطرح میکند. بسیاری از مردان مقدار زیادی پروتئینهای حیوانی مانند گوشت و لبنیات مصرف میکنند که به طور طبیعی سرشار از بیسیاِیاِیها هستند؛ ضمن اینکه علاقهمندان به تناسباندام و بدنسازان برای افزایش عملکرد و توده عضلانی معمولاً از پودرهای بیسیاِیاِی غلیظ استفاده میکنند. به گفته پژوهشگران، این عادتها ممکن است ناخواسته کیفیت اسپرم را کاهش دهد و باردارشدن را دشوارتر کند.
رویا کمالی، نویسنده اصلی مقاله از پژوهشکده رویان، معتقد است که باید به ارتباط میان مصرف مکمل و باروری مردان توجه بیشتری صورت گیرد؛ زیرا به طور کلی استفاده نامحدود مکملهای غذایی بدنسازی توسط ورزشکاران و مصرفکنندگان احتمالاً به نگرانی بهداشت عمومی (هر موضوعی که سلامت عمومی را تهدید کند) تبدیل شده؛ این نگرانی درباره بدنسازان بیشتر خودنمایی میکند؛ زیرا عده زیادی از آنها مردان جوانی هستند که در سن باروری قرار دارند، بنابراین مطالعه دقیقتر تأثیر استفاده از مکملها بر توانایی فرزنددارشدن آنان، دارای اهمیت است.