نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند(+عکس)

عصر ایران سه شنبه 06 خرداد 1404 - 19:43
چین به تازگی رادارهای پیشرفته ای، از جمله جی وای-27وی را به نمایش گذاشت که ادعا می شود می تواند جنگنده های رادارگریز اف-22 و اف-35 آمریکا را شناسایی کند.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - چین به تازگی بیش از 100 سامانه راداری پیشرفته را در یازدهمین نمایشگاه جهانی رادار رونمایی کرد. در این میان، یک رادار متر-موج متحرک که رسانه های چینی ادعا می کنند می تواند جنگنده های نسل پنجم رادارگریز آمریکایی مانند اف-22 رپتور و اف-35 لایتنینگ 2 را شناسایی کند، مورد توجه قرار گرفت.

معرفی رادار جی وای-27وی

چین با نمایش پیشرفت های خود در زمینه سامانه های ضد رادارگریزی، سامانه راداری جی وای-27وی (JY-27V) را که توسط شرکت گروه فناوری الکترونیک چین (China Electronics Technology Group Corp) یا به اختصار سی ئی تی سی (CETC) ساخته شده است را در نمایشگاه جهانی تشخیص و فاصله یابی رادیویی در هفئی، استان آنهویی در شرق چین، به نمایش گذاشت.

رادار جی وای-27وی

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

جی وای-27وی که روی یک کامیون نظامی نصب شده بود، یک رادار نظارتی هوایی با قابلیت تحرک بالا است. این رادار ضد رادارگریزی متر-موج نسل بعدی، سه فناوری پیشرفته را در خود جای داده است: باند فرکانس پایین، دریچه دیافراگم توان بالا و الگوریتم های هوشمند پیچیده.

این فناوری های پیشرفته به سامانه راداری امکان می دهند تا اهداف رادارگریز را به طور دقیق شناسایی کرده و یک سامانه دفاع هوایی را برای حمله ای دقیق هدایت کند.

سی ئی تی سی، جی وای-27وی را به عنوان «هنرمند چیره دست» در شناسایی اهداف رادارگریز توصیف کرده و بر طراحی آرایه بزرگ و نسبت گسترش-جمع آوری قابل توجه آن تأکید دارد که امکان استقرار و جمع آوری سریع در 10 دقیقه را فراهم می کند.

به گفته شو هایژو، دانشمند سی ئی تی سی، جمع و باز شدن خودکار آنتن روان و بی صدا انجام می شود.

این سامانه دارای یک پنل عظیم از آنتن های آرایه اسکن الکترونیکی فعال (AESA) است که با امواج رادیویی فرکانس بسیار بالا (وی اچ اف) کار می کنند. این رادار نسخه ارتقا یافته جی وای-27ای (JY-27A) است که در نمایشگاه هوایی ژوهای 2016 همراه با وای ال سی-8بی (YLC-8B)، یک رادار فرکانس فرابالا (یو اچ اف) که برای نظارت ضد رادارگریزی نیز طراحی شده بود، رونمایی شد.

رادار جی وای-27ای

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

به گفته سی ئی تی سی، در مقایسه با جی وای-27ای، جی وای-27وی دارای آنتن بزرگ تر، فرکانس پایین تر، دریچه دیافراگم توان بزرگ تر و الگوریتم های هوشمند تصفیه شده تری است که توانایی آن را در شناسایی اهداف پنهان کار افزایش می دهد.

شو هایژو در این نمایشگاه به رسانه ها گفت: "هر چه قطر آنتن بزرگ تر باشد، برد تشخیص دورتر است."

قابل توجه است که حتی در سال 2016، چین ادعا کرده بود که رادار جی وای-27ای می تواند اهداف رادارگریز مانند اف-22 رپتور، شاید پیشرفته ترین هواپیمای پنهان کار نسل پنجم جهان، را شناسایی کند.

در آن زمان، گزارش شده بود که چین ممکن است از جی وای-27ای یا وای ال سی-8بی یا هر دو با هم برای شناسایی جنگنده های رادارگریز از فاصله بیش از 250 کیلومتری استفاده کند.

رادار وای ال سی-8بی

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

نحوه کار رادارهای قاتل جت رادارگریز

رادارها با ارسال پرتوهای امواج رادیویی کار می کنند. هنگامی که این امواج رادیویی توسط یک هواپیما یا موشک منعکس می شوند، رادار هشدار می دهد و می تواند فاصله و سرعت پرتابه مهاجم را محاسبه کند.

هدف یک هواپیمای پنهان کار نامرئی شدن از دید رادار با کاهش سطح مقطع راداری خود است. این امر به دو روش حاصل می شود. اول، هواپیما را می توان به گونه ای شکل داد که سیگنال های راداری را از منبع رادار دور کند.

دوم، هواپیما را می توان با مواد جاذب رادار پوشاند که سیگنال های راداری را به جای انعکاس، جذب می کنند. با این حال، این فناوری ها در برابر طول موج های کوتاه تر که معمولاً توسط رادارهای معمولی استفاده می شوند، مؤثرتر هستند.

کارایی مواد جاذب رادار مستقیماً با طول موج امواج راداری مرتبط است. برای اینکه یک موج راداری به طور مؤثر جذب شود، ضخامت ماده جاذب رادار باید متناسب با طول موج باشد.

بیشتر هواپیماهای رادارگریز مدرن، مانند اف-22 رپتور و اف-35 لایتنینگ 2، در درجه اول برای فرار از شناسایی توسط رادارهای مایکروویو طراحی شده اند. پوشش جاذب رادار در این هواپیماها تنها می تواند بازتاب را در طول موج های 0.01 تا 0.1 متر کاهش دهد.

با این حال، رادارهای متر-موج، مانند جی وای-27وی، با طول موج های بلندتر خود، همچنان می توانند هواپیماهای پنهان کار را شناسایی کنند.

سایر رادارها در نمایشگاه

در حالی که جی وای-27وی ستاره نمایشگاه بود، سی ئی تی سی رادارهای دیگری را نیز در این رویداد به نمایش گذاشت.

این شرکت از یک رادار ضد رادارگریزی دیگر به نام وای ال سی-8ئی (YLC-8E) رونمایی کرد که نسخه ارتقا یافته وای ال سی-8بی است. این یک رادار نظارتی هوایی سه مختصاتی است که در باند یو اچ اف کار می کند.

رادار وای ال سی-8ئی

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

وای ال سی-8ئی قابلیت هشدار اولیه و شناسایی دوربرد هواپیماهای رادارگریز را از طریق یک سامانه آرایه فازی کاملاً دیجیتال شامل اسکن فازی 2 بعدی و اسکن مکانیکی جهت دار، آنتن های آرایه فازی بزرگ و واحدهای T/R دیجیتال با توان و کارایی بالا فراهم می کند. این سامانه چندین مزیت از جمله قابلیت های ضد رادارگریزی پیشرفته، تحرک بهبود یافته، عملکرد ضد پارازیت پیشرفته، قابلیت اطمینان افزایش یافته و سهولت نگهداری را ارائه می دهد.

سی ئی تی سی همچنین رادار اس ال سی-7 (SLC-7) را به نمایش گذاشت که یک رادار اطلاعاتی نسل چهارم است و می تواند چندین هدف را شناسایی، ردیابی و با آنها درگیر شود. نقاط قوت آن شامل برد تشخیص طولانی، نرخ داده بالا، قابلیت های ضد پارازیت تطبیقی، شناسایی سریع هدف، قابلیت اطمینان بالا و توانایی جستجو، شناسایی، قفل کردن و ردیابی همزمان چندین هدف است. سی ئی تی سی اظهار داشت که رادار اس ال سی-7 همچنین دارای دقت بالایی است.

رادار اس ال سی-7

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

افزون بر این، سی ئی تی سی رادار نظارتی ارتفاع پایین آرایه سه وجهی اس-باند جی وای-11 (JY-11) را که به عنوان یک محصول ضد پهپاد در سطح جهانی توصیف شده است، به نمایش گذاشت.

رادار چند منظوره ارتفاع پایین تا متوسط سی-باند وای ال سی-12 (YLC-12) که برای شناسایی اهدافی که در ارتفاع پایین، با سرعت کم پرواز می کنند و بسیار مانورپذیر هستند، طراحی شده است، نیز در این رویداد به نمایش گذاشته شد.

رادار وای ال سی-12

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

رادار نظارتی سه بعدی دوربرد جی وای ال-1 (JYL-1) که برای عملیات بدون مراقبت مهندسی شده و برای استقرار در محیط های چالش برانگیز مانند فلات ها، بیابان ها و جزایر مناسب است، نیز یکی دیگر از محصولات معرفی شده بود.

رادار جی وای ال-1

نمایش «قاتلان رادارگریز» توسط چین؛ رادارهایی که هواگردهای پنهان کار را می بینند

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.