روحالله مدبر در گفت وگو با خبرنگار سیاسی شبکه خبری ایران ۲۴ با اشاره به اشتباه استراتژیک پذیرش مکانیسم ماشه (اسنپبک) در متن برجام و تجارب گذشته اظهار داشت: تروئیکای اروپایی بیشترین سوءاستفاده را از این بندِ مغایر با منافع ملی ایران برای اعمال فشار و تهدید کرده است.
وی با تأکید بر اهمیت عضویت ایران در پیمان امنیت اوراسیایی و تقویت ائتلاف امنیتی با روسیه افزود: سیزدهمین نشست بینالمللی مسئولان ارشد امور امنیتی کشورهای جهان در مسکو با حضور ۱۳۰ هیات عالیرتبه امنیتی از بیش از ۱۰۰ کشور در حال برگزاری است و علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در این اجلاس حضور دارد.
مدبر ادامه داد: ابتکار امنیتی فدراسیون روسیه با استقبال گسترده جامعه جهانی مواجه شده و طرح مدل امنیت اوراسیایی که طی دو سال گذشته از سوی رئیسجمهور روسیه مطرح شده است، زمینه را برای حضور جمهوری اسلامی ایران در ائتلافی امنیتی در کنار روسیه، چین و سایر کشورهای مستقل فراهم کرده است. این ائتلاف میتواند تهدیدات گستردهای را که از سوی محور تروئیکای اروپایی و تهدیدات مربوط به مکانیزم ماشه مطرح میشود، خنثی کند.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد: مواضع خصمانه نخستوزیر بریتانیا، رئیسجمهور فرانسه و صدراعظم آلمان علیه ایران همواره ادامه داشته است و اروپا از طریق استفاده از تهدیداتی مانند مکانیزم ماشه، به دنبال اعمال فشار و زیادهخواهی است. در چنین شرایطی، ایران باید با تشکیل ائتلافهای امنیتی و تعمیق روابط سیاسی و امنیتی خود با روسیه، گامهای موثری برای مقابله با این تهدیدات بردارد.
مدبر افزود: ضروری است که همه آگاه باشند اروپا، به ویژه فرانسه، بریتانیا و آلمان، هرگز رویکرد دوستانه نسبت به ایران نداشتهاند. تهدیدات مکرر مقامات این کشورها به وضوح نشان میدهد که طرف اروپایی در مسیر فشار و زیادهخواهی علیه ایران حرکت میکند و مذاکره با آنها تاکنون هیچ نتیجه مثبتی به همراه نداشته است.»
وی تأکید کرد: مهمترین راهکار برای خنثی کردن تهدیدات غربی، آمریکایی و اسرائیلی، ایجاد ائتلافهای امنیتی با کشورهای دوست واقعبین، به ویژه روسیه است. در شرایط کنونی تحولات نظم جدید جهانی، ائتلافسازی برای ایران یک ضرورت بسیار مهم به شمار میرود.