اهمیت درمان حساسیت چشمی / مالش چشم از علل اصلی قوز قرنیه

عصر ایران چهارشنبه 07 خرداد 1404 - 09:27
اگر آلرژی چشم به درستی تشخیص و درمان شود، هیچ مشکلی برای فرد مبتلا ایجاد نمی‌کند ولی اگر کنترل نشود و مدت‌زمان ابتلا به حساسیت طولانی شود، عوارض فراوانی به همراه دارد. عوارض ناشی از آلرژی چشم می‌تواند شامل عوارض بیماری و عوارض ناشی از مصرف داروها باشد. با توجه به عوارض ناشی از آلرژی چشم می‌توان گفت که تشخیص و درمان حساسیت چشمی حائز اهمیت است.

یک فوق‌تخصص ‌چشم‌پزشکی با اشاره به علایم آلرژی چشمی، گفت: مبتلایان به این بیماری معمولا تمایل زیادی به مالش چشم‌ها دارند؛ این درحالیست که مالش چشم از علل اصلی ابتلا به قوز قرنیه است و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

به گزارش ایسنا، دکتر هاشم‌ دریاباری با بیان اینکه آلرژی چشمی از مهم‌ترین بیماری‌های چشم است، اظهار کرد: اگر آلرژی چشم به درستی تشخیص و درمان شود، هیچ مشکلی برای فرد مبتلا ایجاد نمی‌کند ولی اگر کنترل نشود و مدت‌زمان ابتلا به حساسیت طولانی شود، عوارض فراوانی به همراه دارد. عوارض ناشی از آلرژی چشم می‌تواند شامل عوارض بیماری و عوارض ناشی از مصرف داروها باشد. با توجه به عوارض ناشی از آلرژی چشم می‌توان گفت که تشخیص و درمان حساسیت چشمی حائز اهمیت است.

«حساسیت فصلی» از شایع‌ترین آلرژی‌های چشمی

وی با بیان اینکه «حساسیت فصلی» جزو شایع‌ترین آلرژی‌های چشمی است، توضیح داد: آلرژی فصلی می‌تواند تمام بدن را در بر گیرد یا فقط شامل چشم‌ها شود. فصول بهار و  پاییز، شایع‌ترین زمان‌های آلرژی‌های چشمی قلمداد می‌شوند.  

مالش شدید چشم‌ها و خطر قوز قرنیه

این فوق‌متخصص چشم‌پزشکی درباره علائم آلرژی چشمی توضیح داد: خارش شدید چشم، قرمزی و همچنین ترشحات چشمی در موارد شدید جزو علائم آلرژی چشمی هستند. ‌افرادی که به آلرژی چشمی مبتلا هستند، ترجیح می‌دهند که چشم‌های خود را با دست مالش دهند ولی مالش چشم‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. مالش شدید چشم با دست می‌تواند سبب قوز قرنیه شود.

اجتناب از عوامل حساسیت‌زا

دریاباری درباره درمان‌های آلرژی چشمی توضیح داد: اگر میزان آلرژی خفیف باشد، مهم‌ترین روش درمانی این است که علت حساسیت شناخته شود. هنگامی که علت حساسیت شناسایی می‌شود، اجتناب از عامل حساسیت‌زا ضروری است؛ به طور مثال، محیط‌های دارای گرد و خاک و گیاهان می‌توانند عامل حساسیت باشند. همچنین موادغذایی می‌توانند عامل حساسیت باشند.

اجتناب از مصرف طولانی‌مدت برخی داروها

این چشم‌پزشک توضیح داد: گاهی‌اوقات، پزشکان قطره‌های ضدحسایت مانند «لوراتادین» و گاهی‌اوقات این دارو را به صورت خوراکی تجویز می‌کنند. هنگامی که شدت حسایت بسیار زیاد باشد و کنترل بیماری با داروی لوراتادین امکان‌پذیر نباشد، پزشکان داروهایی مانند «بتامتازون» یا «فلوکورت» را تجویز می‌کنند. البته مدت‌زمان استفاده از قطره‌هایی مانند فلوکورت و بتامتازون می‌بایست برای بازه زمانی کوتاه‌مدت و حدود ۲ تا ۳ هفته باشد. افراد مبتلا به آلرژی می‌بایست از قطره‌هایی مانند لوراتادین طی فصلی که به آلرژی مبتلا می‌شوند، استفاده کنند.

وضعیت ابتلا به آلرژی چشمی در کودکان

دریاباری گفت: به طور معمول، کودکان هم به آلرژی چشمی مبتلا می‌شوند. خانواده‌ها می‌بایست به درمان پایند باشند. اجتناب از مصرف دارو به دلیل بهبود وضعیت نسبی بیمار سبب می‌شود که علائم حساسیت در افراد برای بار دیگر هویدا شود و تاکید میشود که درمان کامل صورت گیرد.

وی گفت: بازهم تاکید می‌کنم اجتناب از محیط آلرژی‌زا، خودداری از مصرف موادغذایی حساسیت‌زا، استفاده از قطره‌های ضدحسایت مانند لوراتادین در زمان فصل حساسیت، توجه به عدم مصرف طولانی‌مدت قطره‌هایی مثل بتامتازون به افراد دارای حسایست توصیه می‌شود. این افراد می‌بایست از مالش چشم خود خودداری کنند. مالش شدید چشم از عوامل اصلی ابتلا به قوز قرنیه است.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.