صیغه‌خانه‌ آنلاین برای کودکان؟ ؛ رسوایی بزرگ سایت همسریابی معرفی‌شده از تلویزیون + سند

نامه نیوز چهارشنبه 07 خرداد 1404 - 12:18
در این میان سوالات فرم ها نیز به صرف چند سوال سیاسی است از داوطلبان پرسیده شده روابطشان با جنس مخالف در فامیل چگونه است و چقدر به خمس و ذکات اعتقاد دارند همچنین در بخش دیگر نیز درباره انتظاراتشان از همسر نیز جالب است زیرا درباره گرایش سیاسی و حضور در هیات های مذهبی از آنها سوال شده است. در بخش دیگری از سایت آدم وحوا به موضوع به نقل از دختر ۱۳ ساله دلیل ازدواج را نیاز مالی عنوان کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«مجموعه فعال در زمینه تسهیلگری و  هدفمندسازی ازدواج به روش اصیل و سنتی» این پیامی است که وقتی وارد سایت آدم و حوا میشوی، میبینی سایتی که با نقل یک حدیث پیامبر میگیوید پاداش وساطت  ازدواج برابر با هزار شهید است.

در جای دیگری از این سایت  آمده است: شرع مقدّس اسلام به ازدواج عنایت و تأکید فوق العاده اى دارد. بطورى که پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم) مى فرمایند:

89 «ما بُنَی بِنَاءً فِی الإِسْلَامِ أحَبَّ الَی اللهِ عَزّ وَ جَلَّ مِنَ التَّزْوِیجِ»«هیچ چیزى نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نیست».

اما هدف سایت آدم و حوا چیست؟ این سامانه که یکی از زیرمجموعه های جمعیت امام رضایی ها است به دنبال وساطت ازدواج به روش سنتی و اصیل است و می‌خواهد از طریق  واسطه گری بیست میلیون مجرد را از طریق همسان گزینی، آموزش و  مشاوره به یکدیگر برساند. 

همسان گزینی و واسطه گری برای ازدواج افرادی که در سن قانونی تشکیل خانواده هستند خوب است و شاید بتواند منجر به ازدواج های موفق نیز بشود اما اگر ازدواج برای دختران و پسران کمتر از سن قانونی باشد دیگر آن زمان نه تنها خوب نیست بلکه بسیار اشکال نیز دارد. 

واسطه گری برای ازدواج دختران و پسران کمتر از سن قانونی

اولین نکته درباره این موضوع زمانی است که این سایت سن ازدواج دختران را از پانزده سالگی تعیین می‌کند در ویدئو معرفی که در صفحه اول سایت گذاشته شده گفته می‌شود ۶ و نیم میلیون دختر بین  ۱۵ تا ۳۰ سال در ایران وجود دارد که آنها جز جامعه آماری مجردان هستند یعنی دختران کوچکتر از سن قانونی را هم به عنوان مجردهای واجد شرایط ازدواج شناخته است افرادی که اگر ازدواج کنند، ازدواج آنها می‌تواند مصداق کودک همسری باشد و البته درباره مردان نیز همین مورد را انجام داده و 5ونیم میلیون پسر بین 20 تا35 سال را به عنوان افراد در شرف ازدواج معرفی کرده است. 

شاید فکر کنید که موضوع کودک همسری و ازدواج دختران و پسران کمتر از سن قانونی فقط درحد اعلام برای جامعه آماری است اما وقتی وارد قسمت همسان گزینی سایت می‌شوید می‌بینید که دختران با سیزده سال و پسران با پانزده سال نیز به راحتی در این سامانه ثبت نام کرده‌اند و سایت نیز بدون هیچ ایراد و توجه به سن کم آنها ثبت نامشان را تکمیل و تایید کرده و برایشان به دنبال شوهر و زن  است و گویی تنها به سن شرعی توجه کرده است.

1

443a5e6e-9a82-40e3-92f5-17faaf9ac11d

 در این میان دختران و پسرانی دیده می‌شوند که حتی به سن کنکور هم نرسیده‌اند هنوز در مقطع نهم درحال تحصیل هستند و واضح است که آنها  چیزی از ازدواج نمی‌دانند و تنها فرم‌ها را پر کرده‌اند.

4a0a15d2-5248-4bad-9af9-f7811ff0bcac

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ در این میان سوالات فرم ها نیز به صرف چند سوال سیاسی است از داوطلبان پرسیده شده روابطشان با جنس مخالف در فامیل چگونه است و چقدر به خمس و ذکات اعتقاد دارند همچنین در بخش دیگر نیز درباره انتظاراتشان از همسر نیز جالب است زیرا درباره گرایش سیاسی و حضور در هیات های مذهبی از آنها سوال شده است.

در بخش دیگری از سایت  آدم وحوا  به موضوع  به نقل از دختر ۱۳ ساله   دلیل ازدواج  را نیاز مالی عنوان کرده است. 

 

a8f8bad1-9b17-459b-9cff-669151d1b0e3

acd02c21-0ff6-491e-9810-1482f5f8d442

بر اساس آمار سایت آدم و حوا حدود۵۰ هزار فرم تا به امروز در سایت ثبت شده که هزار و ۳۵۷ مورد آن منتهی به ازدواج و تولد ۸۹ فرزند شده است. 

اما یکی از مهمترین سوالات این است که آیا دختران و پسران کمتر از سن قانونی می‌توانند ازدواجشان را ثبت کنند یا خیر؟ 

براساس ماده 1041 قانون مدنی عقد نکاح دختر پیش از رسیدن به سن سیزده سال تمام شمسی و پسر پیش از رسیدن به سن پانزده سال تمام شمسی منوط به اجازه ی ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است. 

همانگونه که ذکر شد، بر طبق ماده ی 1041 قانون مدنی، عقد نکاح دختر پیش از رسیدن به سن سیزده سال تمام شمسی و پسر پیش از رسیدن به سن پانزده سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است. 

حمیدرضا گودرزی  وکیل پایه یک دادگستری در گفت و گو با  دیده‌بان ایران؛ با اشاره به سن ازدواج گفت: در ایران یک سن قانونی وجود دارد که ۱۸ سال است و در آن سن هر فردی می‌تواند کارهای خود اعم از گرفتن دسته چک یا باز کردن حساب را انجام دهد اما درخصوص ازدواج اگر قرار باشد کمتر از این سن انجام شود  در آن صورت باید  رضایت پدر  و حق رشد از دادگاه گرفته شود. 

وی ادامه داد: اگر ازدواج زیر سن ۱۸ سال باشد باید برای ثبت آن  حکم رشد از دادگاه دریافت شود  و برای رضایت اگر پدر در قید حیات نباشد  ولی قهری  پدر بزرگ پدری باید حضور داشته باشد و اگر پدر بزرگ هم نباشد باید حتما حکم رشد دریافت شود. 

این وکیل دادگستری با بیان اینکه: ازدواج در سن پایین منطقی نیست و این ازدواج‌ها تبدیل به کودک همسری می‌شوند، جامعه ما کودک همسری را نمی‌پذیرد باید ازدواج بالای سن ۱۸ سال باشد از نظر شخصی بنده ازدواج برای افراد زیر ۱۸ سال  باید ممنوع شود چگونه انتظار داریم یک فرد  ۱۴ یا  ۱۵ ساله  امورات زندگیش را   اداره کند. 

همانطور که این وکیل دادگستری نیز گفت برای ازدواج کمتر از سن قانونی باید حکم رشد دریافت شود و دریافت مجوز از دادگاه برای ازدواج اشخاص زیر سن قانونی از سال 1381 وارد قانون شد و قبل از آن تشخیص مصلحت تنها توسط ولی فرزند صورت میگرفت. البته هم اکنون نیز ضمانت اجرایی برای عدم دریافت اجازه دادگاه وجود ندارد. با این وجود از مهم ترین شروطی که موجب تامین حقوق کودکان می شود، این است که دادگاه هم در این موضوع دخالت نماید.

اخذ اجازه ازدواج از دادگاه به این صورت است که دادگاه به مسئله رسیدگی می کند و در صورتی که مصلحت را احراز کند، اجازه صادر می‌شود؛ زیرا بدون تأیید دادگاه، احتمال دارد این ازدواج زمینه سوء و منفی برای کودک به وجود آورد. 

با این اوصاف یکی از دیگر موارد مهم این است که آیا دادگاه به افرادی که در این سایت ثبت نام کرده‌اند حکم ازدواج می‌دهد؟ آیا وعده ازدواج به دختر و پسر نوجوان نمیتواند مصداقی برای آزار و اذیت آنها باشد!؟

حتی اگر از افرادی کم سن بگذریم موضوع قابل توجه این است که چه ضمانت هایی برای آشنایی میان افراد آن هم بدون مشکل وجود دارد.  

دیده بان ایران تلاش کرد تا با مسئولان این سایت گفت وگو انجام دهد اما تا کنون مجموعه  آدم و حوا پاسخگوی سوالات  دیده بان ایران نبوده است. 

منبع: دیده بان ایران

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.