به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، کایا کالاس امروز (چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴) در بیانیهای که نسخهای از آن تارنمای کمیسیون اروپا منتشر شد، با انتقاد از تشدید بحران انسانی در غزه تأکید کرد: «عملیات نظامی اسرائیل، استفاده نامتناسب از زور و مرگ غیرنظامیان، قابل تحمل نیست. هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی همچنان ادامه دارد و این اقدامی غیرقابل پذیرش است.»
وی خواستار بازگشت فوری به آتشبس، آزادی همه گروگانها (اسرای اسرائیلی) و پایان دائمی درگیریها از طریق مذاکره شد.
کالاس با تأکید بر ضرورت تداوم ارسال کمکهای انساندوستانه افزود: «اتحادیه اروپا بار دیگر تأکید میکند که کمکهای بشردوستانه نباید هیچگاه سیاسی یا نظامی شود. نقش سازمان ملل در توزیع این کمکها باید محترم شمرده شود و از نظر ما، ارسال کمکها باید فوراً، بدون مانع و در مقیاسی متناسب با نیازهای جمعیت غیرنظامی در غزه از سر گرفته شود.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به وضعیت بحرانی در کرانه باختری تصریح کرد: «اتحادیه اروپا خشونتهای مداوم شهرکنشینان در سرزمینهای اشغالی کرانه باختری را بهشدت محکوم میکند. کارزارهای تهدید، حملات فیزیکی و لفظی و تخریب و سوزاندن اموال و منازل، منجر به آوارگی کامل جوامع فلسطینی شده است. اسرائیل باید فوراً اقدامات قاطع برای مقابله با این خشونتها اتخاذ کند و اطمینان حاصل نماید که عاملان این جرائم مورد پیگرد و مجازات قرار میگیرند.»
روز گذشته (سهشنبه) نیز اورسولا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا در گفتوگوی تلفنی با عبدالله دوم، پادشاه اردن، حملات رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی در غزه، از جمله هدف قرار دادن مدارسی را که پناهگاه آوارگان بودهاند، «نفرتانگیز» توصیف کرد و گفت این اقدامات با حقوق بینالملل و اصول انسانی قابل توجیه نیست. او خواستار بازگشایی فوری گذرگاهها و ازسرگیری ارسال کمکها با مشارکت سازمان ملل شد.
همچنین آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا، در تماس تلفنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، با محکوم کردن وضعیت موجود، تاکید کرد که رژیم اسرائیل باید فوراً محاصره غزه را پایان دهد و اجازه ارسال بدون مانع کمکهای بشردوستانه را فراهم سازد.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه که از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شده، تاکنون جان بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را گرفته و میلیونها نفر را با خطر جدی قحطی، بیپناهی و بیماری مواجه کرده است. زیرساختهای حیاتی از جمله بیمارستانها، مدارس، تأسیسات آب و برق، و اردوگاههای آوارگان هدف حملات گسترده قرار گرفتهاند.
از سوی دیگر، محاصره کامل نوار غزه و جلوگیری از ورود سوخت، دارو و غذا، وضعیت انسانی را به مرحله فاجعهبار رسانده است. نهادهای بینالمللی، از جمله سازمان ملل، صلیب سرخ و سازمان جهانی بهداشت، بارها خواستار توقف فوری خشونتها و بازگشایی گذرگاهها شدهاند.
با این حال، رژیم صهیونیستی همچنان بیاعتنا به قطعنامههای بینالمللی و هشدارهای جهانی، به حملات خود ادامه میدهد؛ روندی که به افزایش تنش دیپلماتیک میان تلآویو و بسیاری از دولتهای غربی از جمله اتحادیه اروپا انجامیده است.