به گزارش خبرنگار مهر، حمزه رستمپور کاکرودی ظهر چهارشنبه در همایش کشوری صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی که در سالن فرمانداری محلات برگزار شد، اظهار کرد: با وجود اینکه مرکزی یک استان صنعتی است و صنعت تا حدی بر کشاورزی سایه انداخته، اما سازمان جهاد کشاورزی این استان توانسته با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها، در زمینه برندسازی عملکردی موفق و پیشرو نسبت به سایر استانها داشته باشد و به الگویی برای دیگر مناطق کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در مصرف آبزیان در استان مرکزی افزود: با توجه به سرانه مصرف آبزیان در کشور و استان مرکز، ترویج فرهنگ مصرف آبزیان از اهمیت ویژهای برخوردار است و امنیت غذایی یکی از وظایف اصلی دولتها در سراسر جهان به شمار میرود.
سرپرست سازمان شیلات ایران بیان کرد: اکنون با برنامهریزی دقیق و بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی، میزان صادرات را افزایش دادیم بهطوری که در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲، سه میلیارد دلار تراز تجاری مثبت ثبت شده است همچنین در این بازه زمانی موفق به صادرات بیش از ۳۰۰ هزار تُن محصول شدهایم.
رستمپور با اشاره به شعار سال مبنی بر 《سرمایهگذاری برای تولید 》تصریح کرد: حوزه شیلات از اصلیترین مصادیق این شعار است که حمایت از سرمایهگذار باید مورد توجه ویژه باشد و تحقق این هدف نیازمند بازنگری در برخی دستورالعملها و رفع موانع تولید است.
وی ادامه داد: در سال ۵۸ میزان تولید شیلات در کشور تنها ۳۲ هزار تُن بود، در حالیکه این رقم اکنون به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: وجود بیش از ۱۴ هزار شناور در جنوب کشور و میانگین پنج شناور در هر کیلومتر، نشاندهنده امنیت بالا و ظرفیت بالای این حوزه است همچنین وجود ۴۰ درصد مرز آبی در کشور، فرصت ارزشمندی را برای بهرهبرداری اقتصادی، بهویژه در مناطق دورافتاده، فراهم کرده است.
رستمپور، جذب سرمایهگذار را از محورهای اصلی عملکرد سازمان شیلات دانست و گفت: در این سازمان، تمرکز بر جذب سرمایهگذاران کلان و همچنین سرمایهگذاران خرد وجود دارد و ایجاد فرصتهای شغلی و تعریف مشاغل تولیدی، بهویژه در قالب مشاغل خانگی، از وظایف مهم ماست که آبزیان زینتی در این راستا ظرفیت بسیار مناسبی دارند.
وی افزود: برخی استانها با وجود ظرفیتهای بالا، هنوز بهرهبرداری مناسبی نداشتهاند، اما استان مرکزی توانسته از این ظرفیتها بهخوبی استفاده کرده و به جایگاه مناسبی دست یابد و باید اذعان کرد توجه و حمایت همهجانبه از صنعت آبزیان زینتی، برای پیشگیری از چالشهای آینده ضروری است.
رستمپور تصریح کرد: نگهداری آکواریوم در منازل میتواند نقش مؤثری در ایجاد آرامش روانی داشته باشد و فرهنگ نگهداری ماهیان زینتی باید توسط رسانهها و نهادهای مختلف ترویج شود چراکه در صورت فرهنگسازی صحیح، این موضوع با استقبال عمومی مواجه خواهد شد.
وی گفت: توسعه صنعت آبزیان نیازمند طرحهای دقیق، برنامهریزی هدفمند، آموزش، ترویج و جایگزینی روشهای صنعتی به جای روشهای سنتی است و این مسیر باید با نگاه پروژهای و ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایهگذاری، دنبال شود.