به گزارش خبرنگار مهر، سید احمدرضا خضری بعد از ظهر چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه محقق اردبیلی، اظهار کرد: امروز دانشگاه محقق اردبیلی با ۱۱ دانشکده، ۴۰۰ عضو هیئت علمی و ۱۲ هزار دانشجو با معیارهای علمی جهانی، بینالمللی و ملی در حال فعالیت است.
وی سرمایههای انسانی این دانشگاه و نخبگان آن را بسیار ارزشمند دانست و تصریح کرد: دانشگاه با حرکت به سمت علوم مدرن باید سطح نخبگانی خود را افزایش داده و ما از دانشگاه محقق اردبیلی چنین انتظاری داریم.
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تأسیس خوابگاه، تأمین مسکن کارکنان، ارتقای سطح رفاه کارمندان و… از بدیهیات هر مجموعه است، گفت: ما باید نسبت به وظایف و مسئولیتهای خود دقیق و عمیق عمل کنیم و با هدف ارتقای علمی استان گام برداریم.
خضری با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه دانشگاه و کارکرد اصلی آن تولید علم و گسترش مرز دانش است، افزود: تفاوت دانشگاه با دیگر دستگاههای اجرایی نیز در همین است و دانشگاه با مسئولیت راهبردی علمی جامعه به عنوان پیشران حرکت جامعه به سمت تمدن و پیشرفت ایفای نقش میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم توسعه علم و دانش را مبنا قرار دهیم، مسئولیتپذیری اجتماعی در دانشگاه را نیز پذیرفته و از کنار آن بیتفاوت عبور نمیکنیم بلکه این وظیفه را تا پای جان و تا رساندن این نهاد علمی به سرمنزل مقصود پیگیری میکنیم.
خضری دانشگاه را مغز متفکر و مشاوران حاکمیتی اعلام کرد و ادامه داد: اگر این حکمرانی در حوزه علم و اندیشه، اخلاق و عمل و… به پیش رود، دانشگاه توانسته به وظایف ذاتی خود عمل کند.
وی همچنین وظیفه دانشگاه در برابر زیستبوم و زیرساختهای تمدنی استان را یادآور شد و اضافه کرد: دانشگاه محقق اردبیلی باید برای رفع نیازمندیهای استان برنامهریزی کرده و رفع دغدغهها و مشکلات آن را اولویت خود بداند.
خضری با اشاره به اینکه ضروری است تا در راستای ترویج علوم و گسترش ارتباطات علمی تلاش کنیم، بیان کرد: دانشگاه باید به اصول حرفهای خود پایبند بوده و به سمت ارائه شبه علم حرکت نکند بلکه با ترویج علم واقعی سعی کند تا پژوهشمحوری، تحقیقات و فناوری را در بدنه این نهاد علمی نهادینه سازد.
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گسترش و ترویج دیپلماسی علمی در کشور را با کمک دانشگاه بسیار مهم اعلام کرد و یادآور شد: پژوهش قلب تپنده هر دانشگاهی است و ضروری است با ارتقای چهره علمی و پژوهشی دانشگاهها و حرکت به سمت دانشهای نوین و نوظهور از جمله لیزر، کوانتوم، هوش مصنوعی و… از قافله علوم عقب نمانیم.