به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سیدرضا صالحیامیری روز چهارشنبه ۷ خرداد در حاشیه جلسه هیأت دولت، از فعال شدن دیپلماسی گردشگری به عنوان یکی از بازوهای مؤثر سیاست خارجی ایران یاد کرد و اظهار داشت: در سفر اخیر به قاهره، مذاکرات بسیار مثبتی با مقامات عالیرتبه مصر انجام شد. فضای گفتوگوها نشان داد که ارادهای مشترک برای گسترش تعاملات فرهنگی و گردشگری میان دو کشور وجود دارد. وزارت امور خارجه نیز اقدامات اجرایی خود را در این مسیر آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: در آیندهای نزدیک، شاهد راهاندازی سفرهای متقابل میان گردشگران ایرانی و مصری خواهیم بود. ایرانیها به قاهره و اسکندریه سفر میکنند و گردشگران مصری نیز فرصت بازدید از شهرهای تاریخی ایران همچون تهران، اصفهان، شیراز و مشهد را خواهند یافت.
از آنکارا تا تهران؛ توازنبخشی به تبادلات گردشگری
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همچنین فصل تازه ای در روابط گردشگری با ترکیه آغازه شده است. در دو هفته گذشته دو نشست مهم و کارشناسی با وزیر گردشگری ترکیه برگزار و در آن توافقاتی مؤثر برای توسعه تبادلات گردشگری حاصل شد.
صالحی امیری با اشاره به ضرورت توازنبخشی به جریان ورود و خروج گردشگران میان ایران و ترکیه تأکید کرد: سالانه حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی به ترکیه سفر میکنند، در حالی که سهم گردشگران ترک از ایران کمتر از یکسوم این عدد است. ما در حال پیگیری سازوکارهایی برای ارتقای این عدد هستیم و خوشبختانه طرف ترک نیز آمادگی کامل برای گسترش همکاریها دارد.
وی همچنین از حضور رسمی وزیر گردشگری ترکیه در اجلاس آتی گردشگری تهران خبر داد و آن را نشانهای از عزم مشترک دو کشور برای گسترش دیپلماسی گردشگری دانست.
رُم، واتیکان و دیپلماسی فرهنگی ایران
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با اشاره به سفر رسمی خود به رم و حضور در مراسم تحلیف پاپ، از برگزاری نشستهایی سازنده با مقامات واتیکان خبر داد و گفت: در حاشیه این سفر، مذاکرات مؤثری در خصوص توسعه تعاملات فرهنگی، مذهبی و گردشگری با مقامات واتیکان صورت گرفت. همکاری نزدیک سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم، در پیشبرد اهداف فرهنگی بسیار مؤثر بود.
پنج آییننامه تشویقی برای جهش در سرمایهگذاری گردشگری
صالحیامیری، از تصویب پنج آییننامه کلیدی در هیأت دولت برای حمایت از سرمایهگذاری در زیرساختهای گردشگری خبر داد و افزود: این آییننامهها که مبتنی بر الزامات برنامه هفتم توسعه تهیه شدهاند، نقشه راهی روشن برای ورود سرمایهگذاران به عرصه گردشگری کشور فراهم میکنند.
وی تأکید کرد: یکی از مهمترین بندهای این بسته تشویقی، صدور مجوز برای احداث مجتمعهای ترکیبی است؛ بهگونهای که سرمایهگذار میتواند در کنار احداث هتل، بخشهای تجاری، اداری و مسکونی نیز احداث کند. این مدل توسعهای، علاوه بر ارتقای بهرهوری اقتصادی، میتواند موتور محرک توسعه گردشگری در مناطق مختلف کشور باشد.
گردشگری، زبان گفتوگوی ملل
صالحیامیری با اشاره به اهمیت راهبردی گردشگری در تقویت تصویر جهانی ایران گفت: گردشگری، زبانی است که بدون ترجمه میتواند پیام صلح، فرهنگ و تمدن ایران را به جهانیان منتقل کند. با فعالسازی دیپلماسی گردشگری و حمایت از سرمایهگذاران داخلی، فصل نوینی از شکوفایی گردشگری ایران آغاز شده است.