همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: برنج و سیب زمینی دو غذای پایهای و مبنایی فرهنگ غذایی ما ایرانیها هستند و ما حتی در استانبولی پلو و خورش قیمه سیب زمینی را به وضوح با برنج ترکیب میکنیم و به عنوان دو غذای محبوب و لذیذ در کنار هم میل میکنیم. اما آیا سیب زمینی و برنج هر دو ارزش غذایی یکسانی دارند یا از نظر غذایی متفاوت هستند و کدام یک بر کدام برتری دارد؟
مهم نیست که انتخاب رژیم غذایی شما چیست و احساس می کنید که می خواهید یک رژیم غذایی غنی از نشاسته را امتحان کنید، به احتمال زیاد در آینده شما همچنان یک غذای سیب زمینی یا برنج دار وجود خواهد داشت. به ویژه اینکه ما ایرانیها هیچ گاه نتوانستهایم به طور کامل از این دو ماده غذایی محبوب دست بکشیم اما بهتر است برنج بخوریم یا سیب زمینی؟
آیا تفاوت تغذیهای بین این دو وجود دارد؟
میتوانید درباره این گزینههای محبوب بیشتر فکر کنید یک غذای خانگی و مقوی از همراه خورش و سیب زمینی یا یک کباب خوشمزه روی برنج ؟ بیایید به تفاوتهای موجود در مواد مغذی مفیدی که در این دو خوراکی وجود دارد نگاهی عمیق بیندازیم.
نشاسته بهتر است؟
وقتی صحبت از نشاسته می شود، سیب زمینی و برنج هر دو غذاهای مهمی هستند زیرا حاوی منابع انرژی حیاتی برای بدن شما هستند. نشاسته نوعی کربوهیدرات است که هر روز برای حمایت از عملکرد قلب، سیستم عصبی، مغز و سایر اندام های کلیدی بدن خود به آن نیاز دارید. و طبق گزارش انتشار یافته در سانفرانسیسکو کرونیکل، هم سیب زمینی و هم برنج می توانند برای کاهش وزن مفید باشند. هر دو عملا چربی کمی دارند، حاوی ارزش غذایی هستند و از نظر کالری نسبتا مشابه هستند. با این حال و هنوز، تفاوتهایی وجود دارد.
مقایسه فواید تغذیهای
زمانی که سیب زمینی دقیق تر مورد بررسی قرار گیرد، ممکن است در نبرد غذایی با برنج پیروز میدان شود. وقتی صحبت از ویتامین B۶ می شود، که در تولید گلبول های قرمز و اسیدهای آمینه در حمایت از سلامت بدن کمک می کند، برنج ۳۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه این ویتامین را برای شما فراهم میکند، در حالی که یک وعده معادل سیب زمینی نصف مقدار روزانه آن را به شما میدهد. سیب زمینی برخلاف برنج ویتامین C نیز دارد. به علاوه، سیب زمینی سه برابر بیشتر از برنج دارای مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم و منیزیم است. از طرف دیگر سیب زمینی شیرین حتی سالم تر از سیب زمینی معمولی است و حاوی دو برابر بیشتر ویتامین است.
نتیجه گیری
به طور کلی، سیب زمینی حاوی ویتامینها و مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج است. پس مطمئنا سیب زمینی میتواند انتخاب اول بسیاری باشد (البته این در مورد کشور ما که برنج غذای محبوبتری است امکان دارد تا حد زیادی فرق کند) نکته قابل توجه اینکه میتوان آسیب زمینی را در همه غذاها از جمله به عنوان پایه غذایی کوکوها و کتلتها به کار برد. برنج را به تنهایی همیشه نمیتوانید بخورید و باید یا در کنار خورشها یا در غذاهایی مانند باقالی پلو، لوبیا پلو وقیمه پلو صرف کنید، اما مطمئنا میتوانید خود سیب زمینی را به تنهایی به انواع مختلف درست کنید پخته، تفت داده، سرخ شده، ورقه شده و به صورت پوره یا آن را میتوانید به همراه غذاهای دیگر یا همراه با ادویه و سس به تنهایی میل کنید.
علاوه بر این، میتوانید سیب زمینی را سرد نیز میل کنید، ، میتوانید یک سالاد سیبزمینی عالی درست کنید، اما در هر صورت انتخاب با شماست برنج و سیب زمینی میتوانند بخشی از رژیم غذایی شما باشند در صورتی که آنها را به اعتدال مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: