به گزارش مشرق، آرش انیسیان، مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی، با تاکید بر اینکه بیش از ۴۰ درصد از شهروندان تهرانی به چاقی مبتلا هستند، اذعان کرد: بخش عمدهای از این آمار به دلیل سبک زندگی نادرست و تغذیه نامتعادل رقم خورده است.
انیسیان با اشاره به معیارهای علمی چاقی، توضیح داد: تعریف چاقی در پزشکی بر اساس شاخص توده بدنی(BMI) است و هر عددی بالاتر از ۳۰، وضعیت بیماری چاقی را نشان میدهد. همچنین هر فردی با BMI بالاتر از ۲۵ نیز دارای اضافه وزن است و باید به سبک زندگی خود توجه جدی داشته باشد.
وی ضمن بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد موارد چاقی ریشه در سبک زندگی نامناسب دارد، افزود: تنها پنج تا ۱۰ درصد از موارد چاقی ناشی از عوامل ژنتیکی، بیماریهای متابولیک یا مصرف داروهای خاص است و عوامل رفتاری و تغذیه غلط سهم اصلی را در این معضل دارند.
انیسیان در ادامه به وضعیت اقتصادی خانوارها به عنوان مؤلفهای تعیینکننده اشاره کرد و گفت: متأسفانه بسیاری از خانوادهها برای رفع گرسنگی ناچار به مصرف مواد غذایی ارزانقیمت، پرکالری و فاقد ارزش تغذیهای میشوند. حتی زمانی که رفاه اقتصادی افزایش مییابد، تنقلات، شیرینیجات و غذاهای پرکالری بیشتری وارد سبد غذایی مردم شده و این خود زمینهساز افزایش وزن است.
وی یادآور شد: رژیم غذایی سنتی ما ایرانیها عمدتاً مبتنی بر کربوهیدرات و قند بوده و این روند کماکان ادامه دارد. نان، برنج و شیرینیجات بخش بزرگی از سبد مصرف ما را تشکیل میدهند؛ این موارد به علت قیمت پایینتر نسبت به پروتئین و فرآوردههای گوشتی و لبنی، انتخاب اول بسیاری از خانوارها شده است.
انیسیان همچنین کاهش چشمگیر مصرف پروتئین، گوشت و مرغ را واقعیتی تلخ دانست و اضافه کرد: افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم سبب شده بسیاری از خانوادهها از سفره خود پروتئین را حذف یا مصرف آن را محدود کنند و همین موضوع سلامت جامعه را تهدید میکند.
در پایان مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی در برنامه «صبح و گفتوگو» با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی غذایی و فعالیت بدنی گفت: اگر بخواهیم آمار چاقی را کاهش دهیم، باید نگاه جامعه به سلامت، تغذیه و حرکت را تغییر دهیم و برنامهریزی منسجم و جدی برای مقابله با این اپیدمی خاموش در پیش گرفته شود.