سیدشریف شریفی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای پاکسازی این اراضی کشاورزی ۲۸۷ مورد ساخت و ساز با دستور مقام قضایی تخریب و از ادامه کار آنان جلوگیری شد.
وی گفت: تخریب بناهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی به استناد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و در راستای اجرای احکام قطعی قضایی و تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون کاربری اراضی کشاورزی انجام شد.
شریفی اظهار داشت: اراضی کشاورزی به عنوان ثروت و امانت جامعه برای نسلهای آینده بوده و کسانی که از این ثروت و هدیه الهی استفاده میکنند، همواره موظف هستند از آن به طور صحیح بهرهبرداری کرده و در حفظ و حراست تلاش کنند.
فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه تغییر اراضی کشاورزی یکی از چالش های مهم بخش کشاورزی استان است افزود: تغییر کاربری اراضی سالانه بخش عمدهای از اراضی کشاورزی را از چرخه تولید خارج می کند از این رو پیشگیری از جمله راههای کنترل ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی است و تا آنجا که امکان دارد باید با پیشگیری و صدور احکام قضایی مانع از ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی شد.
وی بیان کرد: یگان حفاظت اراضی استان با همکاری نزدیک مدیر امور اراضی استان، مراجع قضایی، انتظامی و سایر دستگاه های اجرایی تمهیدات و برنامه ریزی لازم جهت انجام اقدامات پیشگیرانه اتخاذ و اجرای آرای قطعی قضایی و اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون را در دستور کار خود قرار داده است و با افراد سودجو و متخلف طبق ضوابط و مقررات برخورد قاطع خواهد کرد.
شریفی افزود:یگان حفاظت از اراضی کشاورزی و سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۱ با هدف پیشگیری از جرم راه اندازی شده است و از عموم شهروندان درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز و دست اندازی به اراضی کشاورزی مراتب را به یگان حفاظت اطلاع دهند.
تغییر اراضی کشاورزی در خوزستان در ۲ دهه اخیر به یکی از چالش های اصلی بخش کشاورزی استان تبدیل شده است.
هنوز از میزان اراضی استان که در سالهای اخیر تغییر کاربری یافته و از چرخه تولید خارج شدهاند، آمار دقیقی در دست نیست.
در بیشتر مناطق شمالی خوزستان که جزو اراضی کلاس یک محسوب می شود دهها بنگاه معاملاتی خرید و فروش باغ و زمین کشاورزی که به صورت غیرمجاز و فاقد پروانه فعالیت می کنند وجود دارد.
استان خوزستان به عنوان قطب نخست تولیدات کشاورزی با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن به ارزش بیش از ۲۹۰هزار میلیارد ریال حدود ۱۵درصد کل تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.