در صورتی که گوشت و جگر گوسفند تازه ذبح شده را این گونه مصرف کنید در خطر تب کریمه هستید

بهداشت نیوز جمعه 16 خرداد 1404 - 20:22

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «اورنگ ایلامی»، با اشاره به نقش ناقلین بیماری به‌ویژه کنه‌ها در این فصل، گفت: خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو در صورت تماس با خون، ترشحات دام آلوده یا مصرف گوشت تازه‌ای که دوره پیش‌سرد را نگذرانده، جدی است و مردم باید از خرید گوشت از مراکز غیرمجاز و انجام کشتارهای غیرقانونی دام پرهیز کنند.

وی با تأکید بر نظارت سازمان دامپزشکی بر روند تأمین گوشت مصرفی افزود: پس از کشتار، گوشت باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس مورد مصرف قرار گیرد؛ همچنین مصرف جگر نیم‌پز یا اصطلاحاً آبدار، بسیار پُرخطر و زمینه‌ساز ابتلا به این بیماری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان و افزایش ذبح دام در این ایام، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماری، مردم باید تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی برای ذبح دام استفاده کنند؛ همچنین دامداران توصیه‌های سازمان دامپزشکی در خصوص سم‌پاشی اماکن نگهداری دام را جدی بگیرند.

دکتر ایلامی یادآور شد: در صورت مشاهده کنه بر بدن دام، از جدا کردن آن با دست یا له کردن آن اکیداً خودداری شود، زیرا این اقدامات می‌تواند به انتقال بیماری به انسان منجر شود.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.