به گزارش رکنا به نقل از روزیاتو، رژیم غذایی روزانه تنها وظیفه تأمین انرژی و ویتامینهای موردنیاز بدن را ندارد، بلکه بر شیمی بدن و حتی بوی بدن هم تأثیر میگذارد.
شاید انتظار نداشته باشید که برخی غذاهای سالم بتوانند عامل بوی ناخوشایند بدن یا نفس شما باشند. با این حال، این مسأله واقعی است. در اینجا به بررسی این مواد غذایی و دلایل ایجاد بو توسط آنها میپردازیم.
کلم بروکلی ، گلکلم، کلم برگ و جوانه بروکسل از خانواده سبزیجات چلیپایی هستند. این خوراکیهای سرشار از فیبر فواید زیادی برای دستگاه گوارش دارند، اما فرآیند هضم آنها موجب آزاد شدن ترکیبات گوگردی میشود. نتیجه این واکنش، بویی نامطبوع شبیه به تخممرغ فاسد است که از عرق، باد معده یا حتی نفس شما منتشر میشود.
اگر بعد از میل کردن یک وعده گوشت قرمز احساس کردید بوی بدنتان تغییر کرده است، این مسأله به دلیل تعامل پروتئینهای آزادشده از گوشت با باکتریهای روی پوست است که میتواند بوی نامطبوعی ایجاد کند. جالب است بدانید پژوهشها نشان دادهاند که بوی بدن افرادی که گوشت قرمز مصرف نمیکنند، برای دیگران خوشایندتر است.
سیر و پیاز پرکاربردترین مواد غذایی در آشپزی دنیا هستند، اما ترکیبات گوگرددار موجود در آنها در بدن تجزیه شده و بویی تند و ناخوشایند ایجاد میکنند. این بو میتواند ساعتها روی پوست باقی بماند و دیگران را آزار دهد.
خود قهوه بوی بدی ایجاد نمیکند، اما با تحریک غدد عرق میتواند تعریق را افزایش دهد. اگر به طور طبیعی زیاد عرق میکنید، قهوه میتواند عامل تشدید بوی بدن شما باشد. جایگزینهایی مانند چای سبز یا چای سیاه بدون شکر هم خاصیت آنتیباکتریال دارند و هم بوی بدن را کمتر میکنند.
ادویههایی مثل کاری و زیره نیز بهدلیل داشتن گوگرد در ترکیب خود، میتوانند باعث افزایش بوی بدن شوند. این ادویهها علاوهبراین گرما و تعریق بیشتری در بدن ایجاد کرده و بوی تند آنها از طریق تنفس و عرق خارج میشود.
برخی از افراد بعد از مصرف غذاهای دریایی مانند ماهی، دچار بوی نامطبوعی میشوند. این افراد ممکن است به یک اختلال متابولیکی به نام تریمتیلآمینوریا دچار باشند که موجب آزاد شدن ترکیب تریمتیلآمین به شکل بوی ماهی از طریق عرق، نفس و ادرار میشود.
مارچوبه دارای مادهای به نام اسپارگوزیک اسید است که پس از تجزیه در بدن، ترکیبات گوگرددار ایجاد میکند. این ترکیبات از طریق ادرار دفع شده و بویی قوی تولید میکنند که حتی خیلی سریع در فضا پخش میشود. البته باید گفت که برخی افراد به دلایل ژنتیکی نمیتوانند این بو را تشخیص دهند.
هرچند این خوراکیها ممکن است بوی ناخوشایندی ایجاد کنند، اما حذف کامل آنها از رژیم غذایی توصیه نمیشود چراکه فواید زیادی برای سلامتی دارند. رعایت نکات بهداشتی، تنظیم میزان مصرف این غذاها و استفاده از موادی که بوی خوشایند به بدن میدهند، بهترین راه برای مقابله با این مشکل است.