غذاهایی که بوی بد بدن را افزایش می‌ دهند - لیست هفت تایی

رکنا شنبه 17 خرداد 1404 - 16:10
رکنا: 7 خوراکی وجود دارند که می‌ توانند باعث بوی ناخوشایند بدن شوند. با رعایت اصول بهداشت فردی و تعدیل مصرف این مواد غذایی، می‌ توانید از این مشکل جلوگیری کنید و در عین حال خوراکی‌ هایی را انتخاب کنید که به خوشبو شدن بدن کمک می‌ کنند.
غذاهایی که بوی بد بدن را افزایش می‌ دهند - لیست هفت تایی

به گزارش رکنا به نقل از روزیاتو، رژیم غذایی روزانه تنها وظیفه تأمین انرژی و ویتامین‌های موردنیاز بدن را ندارد، بلکه بر شیمی بدن و حتی بوی بدن هم تأثیر می‌گذارد.

شاید انتظار نداشته باشید که برخی غذاهای سالم بتوانند عامل بوی ناخوشایند بدن یا نفس شما باشند. با این حال، این مسأله واقعی است. در اینجا به بررسی این مواد غذایی و دلایل ایجاد بو توسط آن‌ها می‌پردازیم.

سبزیجات چلیپایی؛ سالم و در عین حال عامل بوی ناخوشایند

کلم بروکلی ، گل‌کلم، کلم برگ و جوانه بروکسل از خانواده سبزیجات چلیپایی هستند. این خوراکی‌های سرشار از فیبر فواید زیادی برای دستگاه گوارش دارند، اما فرآیند هضم آن‌ها موجب آزاد شدن ترکیبات گوگردی می‌شود. نتیجه این واکنش، بویی نامطبوع شبیه به تخم‌مرغ فاسد است که از عرق، باد معده یا حتی نفس شما منتشر می‌شود.

گوشت قرمز؛ خوشمزه اما دردسرساز

اگر بعد از میل کردن یک وعده گوشت قرمز احساس کردید بوی بدنتان تغییر کرده است، این مسأله به دلیل تعامل پروتئین‌های آزادشده از گوشت با باکتری‌های روی پوست است که می‌تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند. جالب است بدانید پژوهش‌ها نشان داده‌اند که بوی بدن افرادی که گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند، برای دیگران خوشایندتر است.

سیر و پیاز؛ خوب در بشقاب، بد در بدن

سیر و پیاز پرکاربردترین مواد غذایی در آشپزی دنیا هستند، اما ترکیبات گوگرددار موجود در آن‌ها در بدن تجزیه شده و بویی تند و ناخوشایند ایجاد می‌کنند. این بو می‌تواند ساعت‌ها روی پوست باقی بماند و دیگران را آزار دهد.

قهوه؛ نوشیدنی لذیذ اما مشکل‌زا

خود قهوه بوی بدی ایجاد نمی‌کند، اما با تحریک غدد عرق می‌تواند تعریق را افزایش دهد. اگر به طور طبیعی زیاد عرق می‌کنید، قهوه می‌تواند عامل تشدید بوی بدن شما باشد. جایگزین‌هایی مانند چای سبز یا چای سیاه بدون شکر هم خاصیت آنتی‌باکتریال دارند و هم بوی بدن را کمتر می‌کنند.

ادویه‌جات تند؛ عامل تعریق و بو

ادویه‌هایی مثل کاری و زیره نیز به‌دلیل داشتن گوگرد در ترکیب خود، می‌توانند باعث افزایش بوی بدن شوند. این ادویه‌ها علاوه‌براین گرما و تعریق بیشتری در بدن ایجاد کرده و بوی تند آن‌ها از طریق تنفس و عرق خارج می‌شود.

غذاهای دریایی؛ بوی ماهی در بدن

برخی از افراد بعد از مصرف غذاهای دریایی مانند ماهی، دچار بوی نامطبوعی می‌شوند. این افراد ممکن است به یک اختلال متابولیکی به نام تری‌متیل‌آمینوریا دچار باشند که موجب آزاد شدن ترکیب تری‌متیل‌آمین به شکل بوی ماهی از طریق عرق، نفس و ادرار می‌شود.

مارچوبه؛ سبزی‌ای که بوی ادرار را تغییر می‌دهد

مارچوبه دارای ماده‌ای به نام اسپارگوزیک اسید است که پس از تجزیه در بدن، ترکیبات گوگرددار ایجاد می‌کند. این ترکیبات از طریق ادرار دفع شده و بویی قوی تولید می‌کنند که حتی خیلی سریع در فضا پخش می‌شود. البته باید گفت که برخی افراد به دلایل ژنتیکی نمی‌توانند این بو را تشخیص دهند.

چگونه با وجود این خوراکی‌ها خوشبو بمانیم؟

هرچند این خوراکی‌ها ممکن است بوی ناخوشایندی ایجاد کنند، اما حذف کامل آن‌ها از رژیم غذایی توصیه نمی‌شود چراکه فواید زیادی برای سلامتی دارند. رعایت نکات بهداشتی، تنظیم میزان مصرف این غذاها و استفاده از موادی که بوی خوشایند به بدن می‌دهند، بهترین راه برای مقابله با این مشکل است.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.