انقلاب در ایمنی غذا؛ ایران هم‌سطح کشورهای پیشرفته شد

بهداشت نیوز دوشنبه 19 خرداد 1404 - 11:28

به گزارش بهداشت نیوز عبدالعظیم بهفر، مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، روز دوشنبه در همایش روز جهانی ایمنی غذا، از اجرای طرح‌های گسترده برای هوشمندسازی فرآیندهای نظارتی خبر داد و اعلام کرد که ایران با پیاده‌سازی این سیستم‌ها در جمع کشورهای پیشرو قرار گرفته است.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده از سال گذشته گفت: «اکنون ثبت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی به‌صورت هوشمند و الکترونیک فراهم شده و به‌زودی همه شرکت‌ها و دانشگاه‌ها می‌توانند فرآورده‌های خود را آنلاین ثبت کنند. همچنین مسئولین فنی نیز امکان درخواست پروانه‌های خود را به‌صورت برخط خواهند داشت.»

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این تحول، راه‌اندازی سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات برای فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی است. بهفر در این باره افزود: «این سامانه به شرکت‌های صادرکننده کمک می‌کند تا گواهی بین‌المللی بهداشت را آنلاین دریافت کنند؛ گواهی معتبری که در کشورهای مقصد نیز قابل استعلام است.»

این مقام مسئول با اشاره به الگوبرداری از سیستم‌های نظارتی پیشرفته در جهان، از راه‌اندازی سامانه هشدار سریع ایمنی مواد غذایی خبر داد. این سامانه که مشابه مدل اروپایی است، در صورت شناسایی هرگونه عدم انطباق یا خطر در محصولات، به‌سرعت به نهادهای نظارتی و مصرف‌کنندگان اطلاع‌رسانی می‌کند تا ایمنی غذا در بالاترین سطح تأمین شود.

بهفر در پایان به تدوین ضوابط برچسب الکترونیک اشاره کرد و گفت: «شرکت‌ها می‌توانند به‌صورت اختیاری از برچسب‌های دارای QR کد استفاده کنند تا اطلاعات شفاف محصول در دسترس مصرف‌کننده قرار گیرد.» وی تأکید کرد که استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی برای سنجش اصالت مواد غذایی، گام مهم دیگری در این مسیر است.

منبع: وبدا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.