به گزارش بهداشت نیوز بر اساس نتایج یک تحقیق جدید، خواص زیتون در کاهش سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ) و استرس اکسیداتیو بسیار مؤثر است. این مطالعه همچنین به ارتباط امیدوارکننده مصرف روغن زیتون با کاهش احتمال بروز آلزایمر اشاره دارد و نشان میدهد این میوه ارزشمند میتواند نقش یک غذای دارویی را ایفا کند.
مهدی حسینی مزینانی، پژوهشگر برجسته حوزه گیاهان دارویی، در دوازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، به ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی پیرامون خواص زیتون پرداخت. وی تاکید کرد که مصرف این میوه به دلیل ویژگیهای آنتیاکسیدانی قوی، به کاهش استرس در سطح سلولی کمک میکند.
این محقق با اشاره به یک پروژه تحقیقاتی جامع که از سال ۱۳۸۰ در کشور آغاز شده است، گفت: «در طول بیش از دو دهه تحقیق، توانستهایم به نتایج قابل قبولی در زمینه تأثیرات درمانی زیتون دست پیدا کنیم.» این یافتهها نشان میدهد که زیتون پتانسیل بالایی برای استفاده در پیشگیری و درمان بیماریها دارد.
یکی از مهمترین محورهای این پژوهش، ارتباط میان روغن زیتون و بیماری آلزایمر بود. حسینی مزینانی افزود: «مطالعاتی در حال انجام است که شواهد اولیه آن نشان میدهد مصرف منظم روغن زیتون میتواند به کاهش ریسک و کند کردن روند پیشرفت آلزایمر کمک کرده و سلامت مغز را تقویت کند.»
وی با تاکید بر اینکه روغن زیتون هم غذا و هم دارو است، به رژیم مدیترانهای به عنوان الگویی موفق اشاره کرد. به گفته این پژوهشگر، شیوع کمتر بیماریهای قلبی و سکته مغزی در میان مردم منطقه مدیترانه، گواهی روشن بر فواید بینظیر مصرف زیتون و فرآوردههای آن است.
منبع: دانشگاه شهید بهشتی