به گزارش بهداشت نیوز علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مصاحبهای با رادیو سلامت، با تاکید بر نقش حیاتی تغذیه در سلامت افراد گفت: «هر ماده غذایی که مصرف میشود، میتواند مانند دارو عمل کند؛ به همین دلیل، انتخابهای غذایی افراد تأثیر مستقیمی بر سلامت آنها دارد و نیازمند نگاهی علمی است.»
وی با اشاره به گستردگی بیماریهای مرتبط با تغذیه افزود: «بیش از ۲۰۰ نوع بیماری، از مشکلات گوارشی ساده گرفته تا بیماریهای پیچیدهای مانند انواع سرطان، با نوع تغذیه ما در ارتباط هستند. مصرف نامناسب مواد غذایی میتواند به راحتی منجر به بیماریهای غیرواگیر شایع مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا، مشکلات مفصلی و بیماریهای قلبی-عروقی شود.»
رئیسی با تاکید بر اینکه مقدار مصرف مواد غذایی به اندازه نوع آن اهمیت دارد، تصریح کرد: «نگاه علمی به تغذیه ضروری است. گاهی موادی که به عنوان سم شناخته میشوند، در دوزهای پایین اثرات درمانی دارند. غذا نیز از این قاعده مستثنی نیست. حتی آب که مایه حیات است، اگر بیش از اندازه مصرف شود، میتواند منجر به مسمومیت و مشکلات جدی برای بدن شود.»
معاون بهداشت مهمترین راهکار برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و سایر بیماریهای غیرواگیر را رعایت یک رژیم غذایی متعادل همراه با تحرک و فعالیت بدنی کافی دانست. او تغذیه ناسالم را یکی از اصلیترین عوامل خطر در این بیماریها معرفی کرد و بر اهمیت توجه به کیفیت و کمیت مواد غذایی مصرفی تاکید نمود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: «مردم باید با آگاهی از اصول تغذیه سالم، سبک زندگی خود را اصلاح کنند. هدایت انتخابهای غذایی به سمت گزینههای صحیح، بهترین و کمهزینهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و ارتقاء سلامت عمومی جامعه است.»
منبع: وبدا