به گزارش بهداشت نیوز یک پژوهش پیشگامانه که نتایج آن در مجله علمی «نیچر فود» (Nature Food) به چاپ رسیده، نشان میدهد افرادی که طیف متنوعی از مواد غذایی سرشار از فلاونوئید مصرف میکنند، نه تنها با خطر کمتری برای ابتلا به بیماریهای مزمن روبرو هستند، بلکه شانس بیشتری برای طول عمر دارند.
دانشمندان، از جمله متخصصان دانشگاه کویینز بلفاست، تاکید میکنند که مصرف منظم منابع غذایی حاوی این مولکولهای قدرتمند مانند چای، انواع توت، شکلات تلخ و سیب، میتواند به طور موثری از بروز بیماریهایی نظیر دیابت نوع ۲، سرطان، بیماریهای قلبی و اختلالات عصبی جلوگیری کند.
«ایدین کسیدی»، از محققان این مطالعه، توضیح میدهد: «ما میدانیم که فلاونوئیدها ترکیبات زیستفعال طبیعی هستند که میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و حتی پارکینسون را کاهش دهند. نکته مهم این است که فلاونوئیدهای مختلف، عملکردهای متفاوتی دارند؛ برخی به کنترل فشار خون کمک کرده و برخی دیگر در کاهش کلسترول و التهاب نقش ایفا میکنند.»
این تحقیق که بیش از ۱۲۰ هزار فرد ۴۰ تا ۷۰ ساله را برای بیش از یک دهه تحت نظر داشت، برای اولین بار ثابت کرد که مصرف طیف متنوعی از فلاونوئیدها نسبت به دریافت مقدار زیاد آن از یک یا دو منبع، برای سلامتی بسیار مفیدتر است. این یافته همراستا با توصیه همیشگی متخصصان تغذیه مبنی بر داشتن یک رژیم غذایی رنگارنگ است.
«بنجامین پارمنتر»، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله، میگوید: «مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلیگرم فلاونوئید با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ به هر علتی و کاهش ۱۰ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی، دیابت و بیماریهای تنفسی همراه بود.» این مقدار به سادگی با نوشیدن دو فنجان چای در روز قابل دستیابی است.
در نهایت، این مطالعه یک پیام روشن برای سلامت عمومی دارد: ایجاد تغییرات ساده و قابل دسترس در رژیم غذایی، مانند افزودن توتها به صبحانه یا نوشیدن یک فنجان چای بیشتر، میتواند تنوع و میزان دریافت فلاونوئیدها را افزایش داده و به بهبود چشمگیر وضعیت سلامتی در بلندمدت منجر شود.
منبع: ایسنا