طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با طعم بی نظیر

همشهری آنلاین چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 22:54
زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذا های پلوهای ایرانی است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است که اکثرا آن را در مراسمات خاص و مهم خود مثل مراسم عروسی یا مراسم ختم می پزند.

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: در تهیه زرشک پلو با می‌توانید از ران مجلسی استفاده کنید که برای مهمانی‌ها فوق العاده می‌شود. البته در مراسم های بزرگ مانند نذری یا عروسی یا عزا معمولا از ترکیب سینه و ران استفاده می کنند. چون ممکن است برخی تمایلی به خوردن سینه مرغ نداشته باشند یا برعکس. در ادامه با آموزش این غذای خوشمزه و نوستالژیک با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید:

روش پخت مرغ پرتقالی مجلسی ؛ این طعم متفاوت پاییزی را از دست ندهید

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با طعم بی نظیر

مواد اولیه

ران مرغ ۲ تا ۳ تکه
پیاز ۲ عدد
فلفل دلمه ۱.۴ عدد
آب لیموترش تازه به میزان لازم
آب پرتقال مخصوص آبگیری ۱ پیمانه
آب ۱.۵ پیمانه
زردچوبه و فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
چوب دارچین ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زرشک نصف پیمانه
خلال پرتقال شیرین ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری ( جایگزین شکر: عسل یا شیره سفید انگور ۱ قاشق چای خوری)
زعفران دم کرده غلیظ
هل و برگ بو هرکدام ۱عدد
برنج دم کرده به اندازه دلخواه

طرز تهیه

ابتدا مرغ ها را به مدت دقیقه ۵ دقیقه با برگ و بو و هل در قابلمه قرار دهید و بجوشانید. در ادامه تکه های مرغ را از آب جوش در بیاورید و بشویید و خشک و داخل روغن سرخ کنید. سپس مرغ ها ر از تابه خارج کنید و یک عدد پیاز رنده کنید و داخل همان تابه تفت دهید. ریز یا درشت بودن رنده مهم نیست. وقتی پیازها سبک شد فلفل دلمه ای رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه زردچوبه، فلفل سیاه، چوب دارچین، پاپریکا و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

یک پیمانه آب پرتقال و کمی آب آشامیدنی اضافه کنید. کمی آب لیموترش تازه هم اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد تکه های مرغ را داخل آن بچینید. از مواد سس روی مرغ ها بریزید، روی مرغ زعفران دم کرده بریزید. زیر حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۲ تا ۳ ساعت با شعله ملایم روی حرارت بپزد تا کاملا جا بیفتد. در پروسه پخت می توانید مرغ ها را پشت و رو کنید.

در یک تابه پیاز رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود و در ادامه زرشک را به آن اضافه کنید. خلال پرتقال شیرین شده و شکر یا یک قاشق شیره سفید انگور را به نیز اضافه کنید و تفت دهید و از برنج دم کرده روی زرشک بریزید و زعفران غلیظ دم کرده اضافه و مخلوط کنید. می توانید به این ترکیب خلال پسته و بادام هم اضافه کنید.

وقتی مرغ ها پخت برنج را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و روی آن را زرشکی که آماده کردید بریزید و مرغ ها را کنار ظرف بچینید. نوش جان.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با طعم بی نظیر


منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.