دانشمندان یک نوع قند خاص با پتانسیل درمان سرطان در خیار دریایی یافتند

دیجیاتو شنبه 24 خرداد 1404 - 23:18
یافته‌های پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که نوعی قند خاص موجود در خیار دریایی می‌تواند در مهار کردن یک آنزیم مرتبط با سرطان مفید باشد. The post دانشمندان یک نوع قند خاص با پتانسیل درمان سرطان در خیار دریایی یافتند appeared first on دیجیاتو.

محققان آمریکایی اخیراً موفق شده‌اند یک نوع قند خاص را از خیار دریایی استخراج کنند که برخلاف داروهای رایج درمان سرطان، خطر لخته نشدن خون را به دنبال ندارد و می‌تواند زمینه‌ساز کشف داروهای جدیدی برای مبارزه با سرطان باشد.

قند یافته شده در خیار دریایی چگونه به مقابله با سرطان می‌رود؟

گروهی از پژوهشگران چندین دانشگاه آمریکایی از جمله دانشگاه می‌سی‌سی‌پی و جورج تاون در پروژه‌ای مشترک، توانستند نوعی قند خاص از خیار دریایی بدست آورند که توان مهار کردن آنزیم Sulf-2 را دارد. این آنزیم در بسیاری از سرطان‌ها به رشد سلول‌های غیرعادی کمک می‌کند و مهار کردن آن می‌تواند تا حدودی از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورد.

سرپرست پژوهش اخیر اشاره دارد که جانداران دریایی از ترکیبات شیمیایی خاصی بهره می‌برند که مشابه آنها در مهره‌داران و جانوران خشکی‌زی یافت نمی‌شود. قند موجود در خیار دریایی هم یکی از همین مواد خاص است که می‌تواند پتانسیل درمانی بالایی داشته باشد. قند مذکور که با نام اختصاری fCS اشاره شده است، می‌تواند جلوی تغییر در دیواره سلول‌ها عادی را بگیرد و مانع تکثیر بیش از حد و سرطانی شدن آنها شود.

خیار دریایی

مهارکننده‌های آنزیم Sulf-2 چندان داروهای جدیدی نیستند و در گذشته هم ثابت شده بود که ایجاد تداخل در کار این آنزیم می‌تواند در درمان سرطان موثر باشد. اما اغلب داروهای مهارکننده آنزیم مذکور، عوارض جانبی متعددی از جمله اختلال در فرایند لخته شدن خون را دارند که می‌تواند جان بیماران را به خطر بیاندازند. خونریزی‌های شدید و غیرقابل کنترل از پیامدهای لخته نشدن خون هستند که در مواردی ممکن است کشنده باشند.

قند fCS حاصل از خیار دریایی، فاقد عوارض جانبی شایع در داروهای مهارکننده آنزیم Sulf-2 است و از این لحاظ، می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنها در آینده باشد. شایان‌ذکر است که درحال‌حاضر هم برخی از داروها از خوک‌ها استخراج می‌شوند، زیرا تولید آزمایشگاهی آنها بسیار پیچیده و گران‌قیمت است. داروهای دارای منشاء حیوانی می‌توانند ریسک آلودگی به باکتری‌ها و ویروس‌ها را به دنبال داشته باشند؛ اما جانداران آبزی مثل خیار دریایی معمولاً فاقد میکروب‌های بیماری‌زا برای انسان هستند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.