ترشی فلفل کبابی بهتر است با فلفل های تازه با پوست صاف و بدون لک تهیه شود . تندی فلفل ها بعد از کباب کردن ، کم می شود.
برای تهیه ترشی فلفل کبابی باید از قبل فلفل ها را به سیخ بکشید و روی شعله گاز یا زغال کباب کنید یا این که میتوانید روی توری فلزی بچینید و همه طرفش را روی حرارت کباب نمایید یا این که روی توری فر بچینید و با دمای 200 درجه به مدت 6 – 8 دقیقه کبابشان نمایید.
ترشی فلفل کبابی همدان و ترشی فلفل کبابی ترکیه بسیار معروف هستند و در هر کدام از سبزیجات معطر به اضافه سیر برای خوشمزه تر شدن ترشی استفاده می شود.
کباب کردن فلفل روی منقل زغالی طعم بهتری به ترشی شما می دهد.
| فلفل تند یا دلمه ای | ۳ کیلو گرم |
| سیر | ۱ بوته |
| نمک | ۲ قاشق غذا خوری |
| سرکه | ۱ لیوان |
| روغن زیتون | ۱ فنجان |
| جعفری | ۱۰۰ گرم |
| نعناع خشک | ۱ قاشق غذا خوری |
اگر میخواهید ترشی فلفل شما ، طعم تندی داشته باشد از فلفل تند و اگر میخواهید طعم ملایم داشته باشد از فلفل دلمه در کنار 1 – 2 عدد فلفل تند استفاده کنید.
فلفل ها را به سیخ بکشید و روی حرارت شعله گاز یا زغال به طور کامل کباب کنید تا پوستشان سیاه شود.
فلفل های کباب شده را در کاسه ای بزرگ بریزید و رویشان را بپوشانید تا خنک شود سپس پوست فلفل ها را جدا کنید.
در صورت نیاز فلفل ها را بپوشیید تا پوست سیاه رنگ کاملا از آن ها جدا شود و سپس از وسط برش بزنید و تخم فلفل ها را در اورید.
فلفل ها را به صورت نگینی درشت خرد کنید.
حبه های سیر را خرد کنید و به همراه جعفری خرد شده به فلفل اضافه کنید.
سرکه را به همراه نعنا خشک ، نمک و روغن زیتون اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط نمایید و در شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید و یک هفته در یخچال بگذارید تا ترشی جا بیوفتد.
| فلفل سبز | یک کیلو |
| نمک | یک قاشق غذا خوری سر پر |
| سرکه | حدود یک و نیم لیوان |
| آب جوشیده سرد ( در صورت تمایل ) | یک لیوان |
| سبزیجات معطر ( ترخون ، مرزه ، نعنا )یا ( ترخون ، شوید ) | از هر کدام چند برگ |
| سیر | چند حبه |
فلفل ها را به سیخ بکشید و کباب کنید یا روی شعله پخش کن روی گاز کبابی نمایید.
برای فلفل های درشت کبابی شده بهتر است رویشان را با پارچه ای مرطوب بپوشانید تا خنک شوند و پوستشان راحت تر جدا شود.
فلفل ها را در ظرف شیشه ای بریزید و لابه لای آن ها سیر و سبزیجات معطر قرار دهید.
در آخر نمک اضافه کرده و مخلوط سرکه و آب سرد را تا جایی که روی مواد را بپوشاند ، داخل شیشه بریزید و درش را ببندید و در یخچال بگذارید.
ترشی فلفل کبابی بلافاصله قابل استفاده است ولی اگر میخواهید بیشتر جا بیوفتد میتوانید 10 – 14 روز صبر کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته