بادمجان یکی از خوراکی های کم کالری محسوب می شود طعمش برای بسیاری از افراد خوشایند است ، یکی از روش های پخت رژیمی بادمجان ، پخت بادمجان در فر است ، در ادامه مقاله انواع رسپی های بادمجان شکم پر رژیمی همراه با گوشت، مرغ یا بدون گوشت در فر را به شما آموزش می دهیم. اگر میخواهید یک وعده غذایی کامل و رژیمی داشته باشید میتوانید از انواع طرز تهیه بادمجان شکم پر رژیمی که در ادامه مقاله برایتان گردآوری کرده ایم استفاده نمایید.
بادمجان | ۶ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۶۰۰ گرم |
فلفل سبز | ۱ عدد |
فلفل قرمز | ۱ عدد |
سیر رنده شده | ۲ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز و آویشن | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
پیازچه | ۱ شاخه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
مواد لازم برای سس بشامل | |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
شیر سرد | ۲ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
بادمجان ها را از وسط به صورت طولی نصف کنید و کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و بادمجان ها را از طرفی که پوست دارد داخل سینی بچینید.
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود و بادمجان ها را داخل فر قرار دهید تا نرم شوند.
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود ، گوشت چرخ کرده را اضافه کرده تفت دهید تا رنگش تغییر کند ، فلفل سبز و فلفل قرمز را نگینی خرد کرده به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
ادویه ها ، نمک ، سیر و پیازچه را مخلوط کنید و تفت دهید سپس رب را اضافه کرده مخلوط نمایید.
پوست گوجه ها را بگیرید و خرد کرده به مواد گوشتی اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا آب گوجه ها کشیده شود.
بادمجان ها را در ظرف پیرکس بچینید و با قاشق رویشان را باز کنید و نمک بپاشید و از مواد گوشتی داخل بادمجان بریزید.
یک قاشق رب را در تابه ای جدا تفت دهید و به همراه 1 و نیم لیوان آب بجوشانید و سپس داخل ظرف پیرکس بریزید.
ظرف درا در فر با دمای 180 درجه بگذازید تا رویشان طلایی شود.
سپس از فر بیرون آورده و از سس روی بادمجان ها بریزید.
برای تهیه سس بشامل کره را روی حرارت بگذارید و آرد را اضافه کرده تفت دهید تا خامی اش گرفته شود سپس شیر سرد را اضافه کرده سریع هم بزنید تا قوام بیاید و سپس نمک و فلفل بزنید.
سس را روی بادمجان ها ریخته و پنیر پیتزا را رویش بریزید و دوباره داخل فر قرار دهید تا روی پنیرها طلایی شود.
بادمجان | ۶ عدد |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذا خوری |
پیاز قرمز خردشده | ۲ عدد متوسط |
سیر ریز خردشده | ۴ حبه |
جعفری تازه و خردشده | ۳ قاشق غذا خوری |
فلفل دلمهای سبز خردشده | ۱ عدد |
گوجه خردشده | ۴ عدد |
پودر زیره سبز | یک قاشق چای خوری |
رب گوجه | یک قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
فر را با دمای 220 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
سینی فر را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و بادمجان ها را به صورت راه راه پوست بگیرید و کلاهکشان را جدا نکنید.
یک شکاف طولی در بادمجان ها ایجاد کنید ولی مراقب باشید که از پشت پاره نشود و کمی نمک داخل شکاف و روی بادمجان ها بپاشید و به مدت نیم ساعت در صافی بگذارید تا تلخی و صفرای بادمجان برود.
بادمجان ها را با دستمال خشک کنید و در سینی فر بجینید و بهمدت 20 دقیقه در فر بپزید تا زمانی که پوست بیرونی بادمجان خشک و چروکیده شود.
2 قاشق وغن زیتون را در تابه رژیمی ریخته و پیازها را روی حرارت متوسط تفت دهید سپس فلفل دلمه و سیر را اضافه کرده و 10 دقیقه تفت دهید در آخر نمک و فلفل بزنید.
گوجه خرد شده ، زیره ، رب گوجه و جعفری خرد شده را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه بپزید.
حرارت فر را به 180 درجه کاهش دهید.
بادمجان ها را به گونه ای در سینی فر بچینید که شکافشان رو به بالا باشد و با قاشق مخلوط سبزیجات را داخل شکاف بادمجان بریزید و در آخر باقیمانده روغن زیتون را هم رویشان بریزید. 2 قاشق غذاخوری آب داخل سنی فر بریزید و به مدت 40 – 45 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
برنج دانه بلند | ۴/۳ پیمانه ( ۱۵۰ گرم ) |
بادمجان بزرگ | ۲ عدد |
روغن زیتون | یک قاشق غذا خوری |
پیاز بزرگ | یک عدد ، کاملا ریز |
سیر | ۲ حبه ، کاملا ریز |
گشنیز خرد شده | ۲ قاشق غذا خوری |
پودر زنجبیل | یک قاشق چای خوری |
فلفل دلمهای قرمز | یک عدد ، کاملا ریز |
پودر فلفل قرمز تند | ۵/۱ قاشق چای خوری |
پوست لیموی رنده شده | ۲ قاشق چای خوری |
آب | ۲ عدد لیموی تازه |
ماست کم چرب | نصف پیمانه |
نعنا خرد شده تازه | ۲ قاشق غذا خوری |
زردچوبه | ۴/۱ قاشق چای خوری |
جعفری خرد شده تازه | ۵/۱ پیمانه |
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید.
برنج را به مدت 15 دقیقه با آب نمک بجوشانید تا نرم شود سپس آبکش کنید.
حدود 1 سانتیمتر از گوشت داخل بادمجان ها را خارج کنید و خرد نمایید.
پیاز و فلفل دلمه را به مدت 5 دقیقه با کمی روغن زیتون روی حرارت متوسط سرخ کنید.
سیر ، جعفری ، رنجبیل ، زردچوبه و فلفل تند را اضافه کرده مخلوط نمایید.
بادمجان های خرد شده را اضافه کرده 5 دقیقه دیگر تفت دهید تا نرم شوند.
برنج ، جعفری ، پوست لیمو و آب لیمو را اضافه کرده مخلوط نمایید.
بادمجان ها را در سینی فر بچینید و از مخلوط تابه داخلشان را پر کنید و به مدت نیم ساعت در فر بگذارید تا پوست بادمجان ها نرم شده و رویشان طلایی شود.
ماست و نعنا را با هم مخلوط کرده و کنار غذا سرو نمایید.
بادمجان | 10 تا 15 عدد |
ذرت | 1 پیمانه |
سبزی معطر | 1 پیمانه |
زرشک | 1 تا 2 قاشق غذا خوری |
مرغ آبپز شده و نگینی خرد شده | 100 تا 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذا خوری |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
پنیر پیتزا | دلخواه |
ادویه | دلخواه خودتون |
با دمجان ها را با روغن چرب کنید و با حرارت 180 درجه به مدت 15 – 20 دقیقه در توستر بگذارید تا مغز پخت شود سپس به صورت طولی برش بزنید و کمی وسطشان را خالی کنید تا جا برای پر کردن مواد داشته باشید.
پیاز ، مرغ ، ذرت ، سبزی ، زرشک و ادویه را با هم مخلوط کرده و داخل بادمجان ها را با مواد پر کنید.
پیاز رنده شده و رب را مخلوط کنید و به همراه کمی آب داخل ظرف بریزید و سپس بادمجان را داخلش بچینید و در صورت تمایل کمی پنیر پیتزا رویشان بریزید.
حدود 10 – 15 دقیقه داخل توستر بگذارید تا سس داخل ظرف به خورد بادمجان ها برود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته