خورشت کرفس یکی از خورش های رژیمی و خوشمزه است که جایگاه ویژه ای در رژیم های لاغری و کاهش وزن دارد. مصرف کرفس به صورت متعادل علاوه بر کاهش وزن باعث کاهش فشار خون ، کاهش بوی بد دهان ، کاهس یبوست و عفونت مجاری ادراری و کاهش دردهای آرتروز و رماتیسمی می شود.
اگر میخواهید کالری خورشت کرفس رژیمی تا حد بسیار زیادی پایین بیاید به جای این که سبزی تازه خرد کنید و تفت دهید از سبزی خشک استفاده کنید و در نیم ساعت آخر به خورش اضافه نمایید.
کرفس را خرد کرده و یک ساعت قبل از اتمام پخت بدون تفت دادن به خورش اضافه کنید و برگ های کرفس را هم خرد کرده و بدون تفت دادن به همراه سبزی خشک ها به خورش بیفزایید.
در ادامه مقاله دستور پخت انواع خورش کرفس رژیمی را به شما آموزش میدهیم.
برای 10 نفر
| کرفس خرد شده | دو پیمانه |
| جعفری تازه خرد شده | یک پیمانه |
| گشنیز تازه خرد شده | یک پیمانه |
| برگ کرفس تازه خرد شده | نیم پیمانه |
| پیاز خرد شده | یک عدد |
| گوشت خرد شده | ۵۰۰ گرم |
| نعنا خشک | چهار قاشق چایخوری |
| زرد چوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
| رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذا خوری |
| آبلیمو یا آبغوره تازه | یک سوم پیمانه |
کرفس را خرد کرده و با کمی روغن در تابه رژیمی تفت دهید تا کاملا سرخ شود.
نعنا را اضافه کرده و مخلوط کنید و بعد از یک دقیقه از تابه خارج کنی.
سبزی های تازه خرد شده را در تابه رژیمی با مقدار کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
پیاز را با کمی روغن تفت دهید و زردچوبه ، گوشت و فلفل سیاه بزنید و تفت دهید.
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده تفت دهید تا رنگ بیندازد و سپس 4 پیمانه آب اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
سبزیها را اضافه کنید و حرارت را کم کرده ، در قابلمه را بگذارید تا بپزند.
بعد از این که گوشت نیم پز شد ، نمک بزنید و آب خورش را اندازه کنی.
بعد از کامل شدن پخت آب لیمو ترش را آبغوره را به خورش اضافه کنید.
کالری خورشت کرفس رژیمی برای هر نفر 136.5 کالری است.
برای 6 نفر
| ساقه کرفس | 500 گرم |
| برگ کرفس، نعناع و جعفری | 400 گرم |
| مرغ | 300 گرم |
| آبلیمو | نصف استکان |
| سیر | 2 حبه ( اختیاری ) |
| روغن زیتون | به میزان لازم |
| نمک | به میزان لازم |
مرغ را با نمک و 1 عدد پیاز و 3 لیوان آب روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزید.
ساقه های کرفس را جداگانه خرد کنید .
برگ های کرفس را به همراه نعنا و جعفری ساطوری کنید.
ساقه های کرفس را به همراه سبزیجا و دو حبه سیر رنده شده و کمی روغن زیتون به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
مقداری زردچوبه به سبزیها بزنید و مخلوط کنید و شعله را خاموش نمایید.
پیاز را ار آب مرغ خارج کنید و سبزیجات را به مرغ نیم پز اضافه نمایید.
کمی فلفل سیاه اضافه کرده و در صورت نیاز 1 لیوان آب دیگر به خورش بیفزایید.
حرارت را زیاد کنید تا خورش دوباره به جوش آید سپس در قابلمه را بگذارید ، حرارت را کم کنید و 30 – 45 دقیقه دیگر خورش را بپزید تا جا بیوفتد.
10 دقیقه آخر پخت آبلیمو را اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را متناسب با ذائقه خودتان تنظیم کنید.
| کرفس | ۱ بوته کوچک ( ۳۰کالری ) |
| مرغ | نصف سینه مرغ با استخوان (۱۵۰گرم=>۳۰۰کالری) |
| لوبیا چشم بلبلی | (۱۰۰ گرم=>۱۳۰کالری ) |
| پیاز | ۱عدد ( ۳۰ کالری ) |
| روغن | ۲ ق غ ( ۲۴۰کالری ) |
| نعنا و جعفری خرد شده | ( نصف لیوان=>۲۰ کالری ) |
| نمک و زردچوبه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
| زعفران دم کرده | یک قاشق غذاخوری |
| آبغوره | یک استکان |
| لیمو عمانی | یک قاشق غذاخوری ساییده یا 1 عدد درسته ( 45 کالری ) |
| مجموع کالری خورش کرفس رژیمی | ۷۹۵ کالری |
نعنا و جعفری را با یک قاشق روغن تفت دهید و به همراه لوبیا چشم بلبلی و مرغ در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید.
ساقه های کرفس را به قطعات 2 – 2.5 ساتی برش بزنید و با برگ کرفس خرد شده و یک قاشق روغن تفت دهید به خورش اضافه کنید.
یک پیاز را خلالی خرد کنید و با یک قاشق روغن تفت دهید تا سبک شود و به آن زردچوبه اضافه کنید و به همراه نمک به قابلمه اضافه کنید.
در انتها آبغوره ، لیمو عمانی و زعفران را به خورش اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
برای 6 نفر
| ساقه کرفس | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
| نعناع، جعفری و اسفناج | از هر کدام ۵۰ گرم |
| پیاز | یک عدد |
| قارچ خُرد شده یا گوشت خورشتی | ۲۰۰ گرم |
| لوبیای قرمز | ۱۵۰ گرم |
| گوجهفرنگی رسیده | یک تا ۲ عدد |
| روغن زیتون یا کنجد | ۶ تا هفت قاشق غذاخوری |
| آب | به مقدار لازم |
| آب لیموترش تازه، زعفران و رب انار | به مقدار لازم |
| نمک، فلفل، زردچوبه و زیره | به مقدار لازم |
در این خورش رژیمی به جای گوشت از قارچ استفاده شده است و برای مبتلایان به چربی خون و فشار خون مفید است.
لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار ابش را عوض کنید و سپس آبکش کرده و جداگانه بزید.
گوجه فرنگی را رنده کنید و به همراه کرفس ، قارچ ، سبزی و پیاز خرد شده به قابلمه لوبیا اضافه کنید.
کمی اب اضافه کنید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزند.
در انتخاب روغن ، آب لیمو ترش ، زعفران ، رب انار و ادویه ها را اضافه کنید تا جا بیوفتد.
| سویا ( خورشتی درشت ) | ۱۵۰ گرم |
| کرفس | ۱ بوته |
| نعنا و جعفری ( خردشده ) | ۳- ۴ پیمانه |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| زردچوبه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
| ادویه دلخواه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
| فلفل | ۱/۲ قاشق چای خوری |
| نمک و روغن | به مقدار لازم |
| آبغوره یا آبلیمو تازه | ۵ - ۶ قاشق سوپ خوری |
سویا را در کاسه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا نرم شود.
پیاز را نگینی خرد کنید و با 2 قاشق روغن در قابلمه روی حرارت تفت دهید تا طلایی شود.
زردچوبه ، ادویه و فلفل را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
آب سویا را بگیرید و به قابلمه اضافه کرده تفت دهید.
کرفس را خرد کنید و در تابه ای دیگر با 2 قاشق روغن تفت دهید تا نرم شود سپس از تابه خارج کنید و سبزی ها را در همان تابه سرخ کنید.
کرفس و سبزیها را به همراه آب به قابلمه اضافه کنید و بعد از این که به جوش آمد حرارت را کم کنید تا خورش جا بیوفتد.
در آخر ، نمک ، آبغوره یا آبلیمو را اضافه نمایید و اجازه دهید خورش جا بیوفتد.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته