لوبیا قرمز ( به انگلیسی: Kidney bean) شکل و رنگی شبیه کلیه دارد. رنگ لوبیا قرمز ، قهوه ای مایل به قرمز است و هنگام پخت طعم ادویه ها را به خودش می گیرد.
لوبیا قرمز منبع غنی پروتئین است و میتواند جایگزین مناسب گوشت برای گیاهخواران باشد.
لوبیا قرمز سرشار از پروتئین ، کربوهیدرات ف فیبر رژیمی ، ویتامیت بی ، ویتامین ب 2 ، ویتامین ب 3 ، ویتامین ب 6 ، کولین ، فولات ، اسید پانتوتنیک ، ویتامین ای ، ویتامین کا ، کلسیم ، مس ، آهن ، منگنز ، منیزیم ف مولیبدن ، فسفر ، پتاسیم ، سلنیوم ، سدیم ، روی ، اسید چرب امگا 3 و امگا 6 است.
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی | ۱٬۳۹۳ کیلوژول ( 333 کیلوکالری ) | درصد نیاز روزانه |
کربوهیدرات | 60g | |
قند | 2g | |
فیبر خوراکی | 15g | |
چربی | 1g | |
پروتئین | 22.53g | |
پانتوتنیک اسید (B۵) | ۰٫۸ میلیگرم | ۱۶٪ |
فولیک (B۹) | ۹۹۴ میکروگرم | ٪۳۹ |
کلسیم | ۱۴۳ میلیگرم | ٪۱۴ |
آهن | ۸ میلیگرم | ۶۲٪ |
منیزیم | ۱۴۰ میلیگرم | ۳۹٪ |
پتاسیم | ۱۴۰۶ میلیگرم | ۳۰٪ |
روی | ۳ میلیگرم | ۳۲٪ |
لوبیا قرمز برای تقویت حافظه ، کاهش کلسترون ، پیشگیری از سرطان ، پیشگیری از یبوست ، تقویت سیستم ایمنی ، بهبود سلامت قلب ، تقویت استخوان ها ، درمان سندرم روده تحریک پذیر ، تنظیم قند خون ، کاهش فشار خون ، تقویت معده ، کاهش میگرن ، حلظ سلامت پوست ، درمان رماتیسم مفصلی و لاغری مناسب است.
این دانه گیاهی سرشار از ویتامین ب 1 است که به عملکرد سالم سلولهای مغزی کمک میکند. وجود این ویتامین به ایجد انتقال دهنده های عصلی و تقویت عملکرد مغز کمک میکند و باعث بهبود تمرکز و حافظه شده از ابتلا یا پیشرفت آلزایمر پیشگیری می کند.
موادغذایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند معمولا حاوی ماده نگهدارنده سولفیت هستند که روی بدن اثر سمی دارد. مصرف منظم لوبیا قرمز برای افرادی که به سولفیت آلرژی دارند مفید است و به دفع آن به صورت طبیعی کمک میکند.
مقدار بالای کربوهیدرات های پیچیده و فیبر رژیمی در لوبیا قرمز باعث کاهش سطح کلسترول بدن در خون شده و خطر بیماری های قلبی را کاهش میدهد.
فیبر نامحلول موجود در لوبیا قرمز به حرکت بهتر روده ها کمک کرده و یبوست را از بین می برد.
لوبیا قرمز سرشار از آنتی اکسیدان است که به بدن برای مقابله با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و باعث کاهش روند پیری می شود.
مقدار بالای منیزیم موجود در لوبیا قرمز به تنظم فشار خون و کلسترول در بدن کمک میکند و مانع از تصلب شرائین شده و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری میکند.
منیزم و کلسیم موجود در لوبیا قرمز ، مواد معدنی ای هستند که به تقویت استخوان ها کمک کرده و از پوکی استخوان پیشگیری میکنند. فولات موجود در لوبیا قرمز میتواند به حفظ سلامت استخوان و مفاصل کمک کند و احتمال شکستگی استخوان و تحلیل رفتن مفاصل را کاهش بدهد.
لوبیا قرمز سرشار از منگنز است ، منگنز در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده با خنثی کردن اثر رادیکالهای آزاد به پیشگیری از بروز سلول های سرطانی کمک میکند. ویتامین کا موجود در لوبیا قرمز از سلول های بدن در مقابل استرس اکسیداتیو کمک کرده و خطر سرطان کولون را کاهش میدهد.
فیبر موجود در لوبیا قرمز در کنار آنتی اکسیدان های فراوانی که دارد به درمان سندرم روده تحریک پذیر IBS کمک میکند.
پروتئین و فیبر موجود در لوبیا قرمز به تنظیم سطح قند خون کمک میکند. لوبیا شاخص گلیسمی پایینی دارد می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت شود. لوبیا قرمز با حفظ محتوای قند بدن در سطحی متعادل برای پیشگیری از دیابت و تنظیم قند خون دیابتی ها تاثیر گذاری بالایی دارد.
وجود ترکیب پتاسیم ف منیزیم ، فیبر محلول و پروتئین در لوبیا قرمز باعث کاهش فشار خون می شود. این ترکیب میتواند به طورت طبیعی فشار خون را متعادل کند. پتاسیم و منیزیم باعث افزایش انعطاف پذیری عروق شده و به تنظیم جریان خون کمک می کنند.
لوبیا قرمز به پاکسازی معده و روده ها کمک کرده و با دفع بهتر سموم از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
منیزیم موجود در آن برای کاهش میگرن بسیار موثر است.
مصرف این خوراکی گیاهی باعث متابولیسم بهتر اسیدهای آمینه ، اسیدهای چرب ، نانو ذرات ف هیستامین ها و هموگلوبین می شود که نتیجه آن حفظ سلامت وست است. این دانه گیاهی خواص ضد پیری و آنتی اکسیدانی دارد که با اثرات پیری رادیکالهای آزاد روی سلولهای پوست مقابله میکند و روند پیری پوست را کاهش میدهد و از بروز آکنه پیشگیری میکند.
مس موجود در این دانه گیاهی باعث کاهش التهاب موجود در بدن شده و از روماتیسم مفصلی پیشگیری میکند. وجود مس باعث بهبود فعالیت های آنزیمی مورد نیاز مفاصل در بدن شده و به حفظ انعطاف پذیری رباط ها ، مفاصل و عروق خونی کمک میکند.
لوبیا قرمز سرشار از فیبر رژیمی است که باعث ایجاد احساس سیری و کاهش اشتها می شود و از پرخوری در وعده های غذایی پیشگیری میکند.
لوبیا قرمز بسیار کم کالری است با این وجود خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد و گزینه ای مناسب برای رژیم کاهش وزن محسوب می شود.
- زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز میتواند با عوارضی برای سلامت بدن همراه باشد.
- این دانه گیاهی حاوی ماده ای به نام هموگلوتنین است که زیاده روی در مصرف آن باعث بروز عوارضی از جمله حالت تهوع ، استفراغ، اسهال و درد شکم می شود.
- زیاده روی در مصرف آن به دلیل وجود فیبر بالا باعث بروز گاز معده و اسهال می شود.
- زیاده روی در مصرف فولات میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش بدهد.
- زیاده روی در مصرف آن میتواند باعث افزایش بیش از حد آهن در بدن و در نتیجه آسیب های مغزی شود.
گردآوری : بخش آشپزی و تغذیه بیتوته