مهربانی در شرایط جنگی

همشهری آنلاین چهارشنبه 28 خرداد 1404 - 19:54
صبح که مثل همیشه شال و کلاه می‌کردند، بروند پی کار و بارشان،ترس به جان داشتند اما خیر و چاره‌یشان در این بود که دل ببندند به امیدی که آن نیز گره‌ای نرم به جانشان داشت.رفتند و کمترشان فکر می‌کردند عصر وقتی قصد خانه می‌کنند برایشان خانه و سر و همسری برجای نمانده‌باشد.

همشهری آنلاین- سحر جعفریان‌عصر: از چهاردیواری اجاره‌ای و همه اهلش فقط تل و پشته‌های آغشته به اسبابِ زندگی از تلویزیون خیلی‌اینچ که هنوز قسطش تمام نشده تا فرش بته‌جقه‌ایتار و پود دَررفته و کتاب و فنجان‌های شکسته چای تلنبار باقی مانده‌است. صبح، آخرین دیدارشان بود و خدا می‌داند وقت عصر در سر چند نفرشان این جمله چرخید که «ناگهان چقدر زود، دیر می‌شود...».حالا جنگ برای اینهابه یک واژه با هزار آوارتبدیل شده که یکی از آن هزار آوار بعد ازغم و داغ و تقلاهای پوچ شدهشاید دیگرسقفی نداشتن باشد. آواری سنگین که این روزها کسانی به مهربانی آستین بالا زده‌اند تا از سرِ جنگ‌زدگانِ یک شبه بی‌منزل و مضطرب شده، بردارند.

جنگ با هزینه و مهربانی اما مجانی

شاید برای اسرائیلی ماه‌ها طول کشیده باشد تا بعد از صرف بسیار وقت و هزینهآن هم با تسلیحاتی خریداری شده نیمه‌شبی، ناپرهیزی کنند اما برای ایرانی‌ها بیشتر از چند ساعت زمان نبرده تا بی‌مزد و بدون‌منت آن هم با هر چه در توش و توان دارند نیکی کنند و در دِجله خروشان از جنگ اندازند. گواهش هم اطلاع‌رسانی و آگهی انواع مهربانی و مهرورزی‌هایی‌ست که کمی بعد از شکسته شدنسکوت، شیشه و خواب پایتخت‌نشینان در سحرگاه 23 خرداد در فضای مجازی پُر شد؛ از اقامت رایگان در سرپناهی کم امکانات در مسافرخانه یا سوئیتی آبرومند در یکی از طبقات مهمان‌خانه و حتی اتاقی همه‌چی تمام در هتلی چند ستاره.

مهمان‌نوازی ایرانی به غلطِ اسرائیلی، دَر!

مهمان‌خانه‌داری در یکی از محله‌های مرکزی تهران نوشت:«همشهریِ عزیز؛ حالا اسرائیل یه غلطی کرد ما که نمردیم. خانه اگر نداری قدمت سر چشم»، بوتیک هتل‌داری در منطقه ییلاقی شمال‌شرقی شهر اطلاع‌رسانی کرد:«آمادگی خود را جهت اسکان خانواده‌هایی که منازل خود را در اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی از دست داده‌اند، اعلام می‌کنیم» و مسافرخانه‌داری قدیمی حوالی میدان راه‌آهن که سواد و حوصله فضای مجازی نداشت، کاغذ به شیشه پُر لَک و لُک ورودی محل کسبش چسباند که «اینجا شهر خودت هست و این مسافرخانه هم خانه خودت. غریبی نکن و رایگان مهمان باش».

قبل از جنگ چند میلیون تومان، وقت جنگ، مجانی

کمی بعدتر این مهربانی‌ها در چابهار، کیش، شیراز، مشهد، مازندران، کرمانشاه و یزد ریشه زد و آگهی‌های امیدوارکننده از این دستپی در پی منتشر شد. قیمت هر شب اقامت در اتاق‌های بوتیک هتل از 5 تا 8 میلیون‌تومان است که این روزها رایگان پذیرای جنگ‌زدگان است. مدیر این بوتیک هتل به خبرنگار همشهری می‌گوید:«از دومین شب حمله اسرائیل تاکنون میزبان 11 خانواده بودیم. متاسفانه ظرفیت محدود داریم ولی با این حال دست رد به سینه آنها که خانه‌یشان غیرقابل سکونت شده و از کلانتری محل گواهی تخریب ساختمان‌شان را می‌آورند، نمی‌زنیم.»

درمان رایگانِ روان‌های جنگ‌زده

جنگ فقط خانه خراب نمی‌کند و جان نمی‌گیرد. خیلی وقت‌ها روان را هم زخم می‌زند. این را مسئول پذیرش مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی که در محدوده غرب تهران فعال هستند، می‌گوید:«خیلی‌ها جنگ را ندیده‌اند و راه‌های مواجه با آن را نمی‌دانند. برای اینها، جنگ یک جور مرگ تدریجی‌ست که با پَنیک شدن شروع می‌شود. مشاوران و تراپیست‌های مرکز داوطلبند تا در صورت نیاز خدمات تخصصی رایگان ارائه دهند.» این کار خیر کردن کارکنان مرکز مشاوره در حالی اتفاق می‌افتد که پیش از شرایط جنگی، هزینه خدمات‌شان قیمت پایه ساعتی 550 هزار تومان داشت. بنابه گفته مسئول پذیرش تاکنون بیش از 400 ساعت خدمات تراپی با هزینه صفر به صورت تلفنی و حضوری در این مرکز ثبت شده‌است.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.