کودکان را نهراسانید، آنها را آگاه کنید

دنیای اقتصاد پنج شنبه 29 خرداد 1404 - 01:00
ایرنا: غلامرضا بکتاش، نویسنده کودک و نوجوان، درباره حفظ سلامت روان افراد کم‌‌‌سن‌‌‌تر گفت: وقتی جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس شروع شد، من کلاس اول ابتدایی بودم و اصلا درکی از جنگ و اتفاقاتی که پیرامونم رخ می‌‌‌داد، نداشتم و نمی‌‌‌ترسیدم. خانواده‌‌‌هایمان از طریق تلویزیون یا رادیو اخبار جنگ را پیگیری می‌‌‌کردند. اما امروزه نه تنها خانواده‌‌‌ها بلکه خود ‌‌‌بچه‌‌‌ها به‌‌‌ویژه نوجوانان از طریق فضای مجازی و شبکه‌‌‌های اجتماعی بیش از پیش درگیر اخبار حملات رژیم کودک‌‌‌کش به خاک سرزمینمان هستند و این نگرانی بیشتر از همیشه به فرزندانمان انتقال پیدا می‌کند.

نویسنده کتاب «مگر لب زیپ دارد» با بیان اینکه هیچ واژه‌‌‌ای یارای توصیف اندوهی چنین عمیق را ندارد، ادامه داد: کودکانی که قربانی این جنایت‌‌‌ها شدند، حامل رویاهایی بودند که حالا در زیر خاک خفته‌‌‌اند. کودکان ما نمی‌‌‌دانند جنگ چیست، نمی‌‌‌دانند ریزپرنده و موشک چیست. آنچه که امروز مهم است دعوت خانواده‌‌‌ها به آرامش است تا این سَکنه به بچه‌‌‌هایمان هم انتقال پیدا کند. درواقع سیاست و جنگ جای کودکان نیست، اما لازم است که کودکان و نوجوانان را با ادبیات جنگ، دفاع و مقاومت آشنا کنیم، نه اینکه آنها را بترسانیم و هراس به دلشان بیندازیم.

او ادامه داد: بهترین کاری که خانواده‌‌‌ها می‌توانند برای کودکانشان انجام دهند اینکه فضای خانه را برای آنها ایمن کنند، کودکان را از فضای مجازی دور کنند و برای آنها کتاب‌‌‌های مناسب سن‌‌‌شان را بخوانند.

بکتاش در پایان یادآور شد: کودکان هیچ مسوولیتی در قبال جنگ و اتفاقات اخیر ندارند. بچه‌‌‌هایی که جنگ را می‌‌‌بینند، دنیای عجیبی را تجربه می‌کنند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.