تجربیات ایران از گزینه صلح تحمیلی

همشهری آنلاین جمعه 30 خرداد 1404 - 15:16
یک تحلیلگر سیاسی گفت: الآن ایران هشدار می‌دهد که اگر آمریکا وارد این جنگ شود، خودش هم آسیب خواهد دید. پیام رهبر انقلاب برای تاثیرگذاری روی تصمیمات آمریکایی‌هاست که تصمیم خطایی نگیرند.

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: ناصر ایمانی تحلیلگر سیاسی در یادداشتی به همشهری آنلاین گفت:

فرمانده معظم کل قوا در دومین پیام تصویری خودشان پس از حمله اسرائیل به ایران، بر چند نکته مهم در این جنگ تاکید داشتند.

نخست اینکه جمهوری اسلامی ایران داشت مذاکره می‌کرد به توافق برسد که حمله صهیونیست‌ها آغاز شد. به معنای اینکه، ایران مشروعیت کافی برای پاسخگویی به صهیونیست‌ها و ادامه این جنگ دارد. در حین مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا، هیچ‌گونه علائمی دال بر اینکه ایران قصد تجاوز به کشور دیگر یا پایگاه نظامی در منطقه داشته باشد، ارسال نمی‌شد؛ ایران آرایش تهاجم نظامی نگرفته بود.

نکته دوم اینکه آیت‌الله خامنه‌ای درباره صلح تحمیلی نکته قابل تاملی مطرح کردند؛ اینکه صلح تحمیلی همانند جنگ تحمیلی است و جمهوری اسلامی ایران هیچ‌کدام را قبول نمی‌کند. این صلح تحمیلی اشاره به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا دارد که گفته است ایران را وادار می‌کند تا شرایط مدنظرش را بپذیرد؛ ترامپ اجبار می‌کند که ایران باید توافق کند. اینها صلح تحمیلی است که در سایه جنگ تحمیلی به وجود می‌آید.

این دومین جنگ تحمیلی است که در طول ۴۴ سال علیه ایران تحمیل شده است. بحث صلح تحمیلی در زمان جنگ صدام علیه ایران هم وجود داشت؛ از سازمان کنفرانس اسلامی چند هیات به ایران آمده بودند و با مرحوم امام ملاقات کردند و به ایشان گفتند صلح کنید. این در حالی بود که بخش زیادی از خاک ایران تحت تصرف عراق بود. آن هم صلح تحمیلی بود.

نکته سوم راجع به مساله عدم مداخله آمریکا در این جنگ بود. ایشان تهدید کردند که اگر آمریکا وارد این جنگ شود، درست است که ایران آسیب می‌بیند، ولی آسیبی که آمریکا می‌بیند، به‌مراتب بیشتر است. در شرایط فعلی صحبت‌هایی از طرف حاکمیت آمریکا برای حمله به ایران و به تعبیر درست‌تر کمک به رژیم صهیونیستی متجاوز مطرح می‌شود.

و الآن ایران هشدار می‌دهد که اگر آمریکا وارد این جنگ شود، خودش هم آسیب خواهد دید. پیام رهبر انقلاب برای تاثیرگذاری روی تصمیمات آمریکایی‌هاست که تصمیم خطایی نگیرند.

تردیدی نیست که ایران باید این نبرد را تا آخر انجام دهد. برای ایران امکان ندارد که بخواهد این نبرد را متوقف کند و صهیونیست‌ها از این میدان پیروز بیرون آیند؛ معنای واقعی چنین شرایطی از دست رفتن کل ایران می‌شود. جمهوری اسلامی ایران باید با هر هزینه‌ای که شده این نبرد را ادامه دهد. اما آیا نیاز به گسترش صحنه نبرد و استفاده از موقعیت‌های استراتژیک همچون خلیج فارس و بستن تنگه هرمز هست یا خیر، در حال حاضر چنین پیشنهاداتی مناسب نیست، چون اسرائیل مترصد این است که دیگران را وارد این جنگ کند و بهانه به دست می‌آورد. از گشودن جبهه جدید باید خودداری شود و متمرکز بر نبرد با اسرائیل بود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.