چگونه آرامش خانواده را در شرایط بحران حفظ کنیم؟

خبرگزاری مهر یکشنبه 01 تیر 1404 - 18:29
یک روانشناس، بر ضرورت ایجاد فضای امن عاطفی در خانه و واکنش هوشمندانه به رویدادهای تلخ تأکید کرد.

اصغر کیهان‌نیا روانشناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با تأکید بر نقش کلیدی خانواده در سلامت روان، اظهار کرد: خانواده، هسته اصلی ثبات روانی ماست. در دوران بحران، کودک و نوجوان بیش از هر چیز نیازمند احساس امنیت عاطفی هستند و والدین باید مراقب باشند تا فرزندان را در معرض اخبار تلخ یا تصاویر ناراحت‌کننده قرار ندهند.

وی افزود: گفت‌وگوهای حمایتی، بازی، نقاشی، مطالعه و خواب منظم از جمله اقداماتی هستند که فضای امن روانی برای کودکان و نوجوانان ایجاد می‌کنند و در رابطه با سالمندان، ضروری است که از انتقال بی‌واسطه و گسترده اخبار ناگوار به آنان پرهیز شود، در عوض، پیاده‌روی سبک، گفت‌وگوهای مثبت و همراهی عاطفی می‌تواند نقش مهمی در کاهش اضطراب و تقویت روحیه آن‌ها ایفا کند.

حمله به مراکز درمانی نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اصول انسانی است

کیهان‌نیا همچنین در واکنش به حملات اخیر به مراکز درمانی، از جمله بیمارستان حکیم و مراکز درمانی در کرمانشاه که منجر به شهادت و آسیب‌دیدگی کادر درمان شد، گفت: این اقدامات خشونت‌بار نه تنها نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اصول انسانی است، بلکه جامعه پزشکی و مردم را دچار شوک عمیق روانی می‌کند.

وی با ابراز تأسف از سکوت نهادهای جهانی در قبال این فجایع افزود: سکوت در برابر چنین رویدادهایی، ضربه سنگینی به احساس عدالت جهانی وارد می‌کند، اما در چنین شرایطی، نباید اجازه دهیم این ناامیدی‌ها ما را از درون فروبپاشد و حفظ وجدان انسانی، مراقبت از سلامت روانی و تقویت همبستگی اجتماعی، مهم‌ترین واکنش انسانی ما به این سکوت‌های سنگین است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.