5 معنای ویژه ورود واشنگتن به جنگ علیه ایران | وقتی تل آویو شکست را می پذیرد

همشهری آنلاین یکشنبه 01 تیر 1404 - 21:22
حمله بامداد یکشنبه آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران پیش از هر چیز یک پیام واضح و روشن داشت؛ اینکه رژیم‌صهیونیستی با شکست در دستیابی به اهدافش در حمله به ایران، اکنون برای خروج از گردابی که در آن گرفتار آمده، بیش از هر زمان دیگری دست به دامان واشنگتن شده‌است.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: با وجود اینکه رژیم‌صهیونیستی از بامداد ۲۳ خردادماه حملات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران داشته، ورود آمریکا به این موضوع، نشان‌دهنده بی‌اعتبار شدن ادعاهایی است که مقام‌های صهیونیست پیش از این درباره توان این رژیم برای ضربه زدن به زیرساخت‌های هسته‌ای مطرح کرده بودند.

ناکامی ائتلاف واشنگتن – تل‌آویو برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران در شرایطی است که مقام‌های صهیونیست و به‌ویژه نخست وزیر این رژیم پیش از این، بارها تاکید کرده بودند که «تل‌آویو قادر به نابودسازی زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است»؛ رویایی که عدم تعبیر آن بیش از هر زمان دیگری مشخص شده‌است. ازسوی دیگر تحولات میدانی در عرصه نبرد حکایت از آن دارد که به دنبال زمینگیر شدن رژیم‌صهیونیستی در پی ضربات مهلک موشکی ایران، ورود آمریکا به صحنه جنگ با ایران، راهی برای رهاندن نتانیاهو از شکستی است که در مواجهه با ایران متحمل شده‌است. در چنین شرایطی دخالت مستقیم آمریکا در جنگ رژیم‌صهیونیستی علیه ایران از جنبه‌های مختلفی دارای معانی ویژه‌ای است که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

۱

دست‌های بسته نتانیاهو

  • نشانه شکست تل‌آویو: یکی از مهم‌ترین نکات مطرح درباره ورود مستقیم واشنگتن در جنگ رژیم‌صهیونیستی علیه ایران، ناکامی تل‌آویو در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده‌اش با محوریت «نابودی برنامه هسته‌ای ایران» است.
  • ادعای گذشته: نتانیاهو در نخستین روزهای اردیبهشت‌ماه گذشته و در کوران مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در گفت‌وگویی تاکید کرده بود که «رآکتورهای هسته‌ای و تاسیسات غنی‌سازی ایران را نابود خواهیم کرد». با وجود این لفاظی‌ها اما، با گذشت حدود ۸ روز از آغاز جنگ علیه ایران ازسئی رژیم‌صهیونیستی، مشخص شد این رژیم برای نابودی زیرساخت‌های هسته‌ای ایران با بن‌بست مواجه شده‌است.
  • آزمایش طولانی و دردناک: دو روز پس از حمله رژیم‌صهیونیستی به ایران بود که ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق این رژیم در گفت‌وگویی با رسانه‌های عبری اذعان کرد تل‌آویو نمی‌تواند به تنهایی به اهدافش دست یابد؛ «ما در برابر یک آزمایش طولانی و دردناک قرار داریم».
  • ناتوانی تل‌آویو: ۲۷ خردادماه خبرنگار سیاسی کانال ١٣ تلویزیون رژیم‌صهیونیستی در گفت‌وگو با یک مقام امنیتی پیشین این رژیم، با تاکید بر اینکه «نتانیاهو تصویری دروغین از جنگ علیه ایران به مردم اسرائیل ارائه می‌دهد»، اذعان کرد که تل‌آویو توانایی نابود کردن برنامه هسته‌ای ایران را ندارد.
  • فراموش نکنید: فرید زکریا، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و مجری تلویزیونی روز یکشنبه طی تحلیلی تاکید کرد که «فراموش نکنید ایران، کشوری است که حدود ۷۰سال است دنبال انرژی هسته‌ای بوده؛ این برنامه اولین‌بار در دوران شاه شروع شد. آن‌ها می‌توانند دوباره بسازند. این کار ممکن است زمان ببرد، اما ممکن است».
  • اعتراف نتانیاهو: نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی پس از تجاوز بامداد یکشنبه آمریکا به سه سایت هسته‌ای ایران، به از بین نرفتن برنامه هسته‌ای ایران اذعان کرد.

۲

شکست راهبردی در برابر ایران

  • ایران تسلیم نمی‌شود: دانی یاتوم، رئیس سابق موساد ۲۷ خردادماه در گفت‌وگویی با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم‌صهیونیستی ضمن اذعان به شکست راهبردی تل‌آویو در برابر تهران، تاکید کرد که «ایرانی‌ها زانو نخواهند زد؛ ایرانی‌ها پرچم تسلیم بالا نخواهند برد و تسلیم نمی‌شوند؛ حماس که حماس است، هنوز پرچم سفید تسلیم بالا نبرده است».
  • پیروز نمی‌شویم: در روزهای اخیر «نمرود شیفر»، رئیس سابق ستاد نیروی هوایی رژیم‌صهیونیستی نیز در گفت‌وگویی رسانه‌ای، ضمن اشاره به اینکه «موشک‌های ایرانی دیدگاه ما را تغییر خواهند داد»، تاکید کرد که «ما در این جنگ پیروز نخواهیم شد».
  • اوضاع خوب نیست: یک خاخام صهیونیست در جمع یهودیان در آمریکا از آنان خواست برای اسرائیل دعا کنند چون به گفته او اوضاع خوب نیست؛ «اوضاع در اسرائیل خوب نیست و من با خانواده‌ها در ارتباطم. آنها مجبورند نصف شب به سمت پناهگاه فرار کنند حتی در ساعت چهارصبح. تعداد زیادی کشته و زخمی شده‌اند بیش از صد نفر».
  • نمی‌توانیم آنها را شکست دهیم: امیره اورون، سفیر پیشین رژیم‌صهیونیستی در مصر در روزهای اخیر طی اظهاراتی که به سرعت در فضای‌مجازی پربازدید شد، اذعان کرد که «ایران کوتاه نخواهد آمد و ما نیز نمی‌توانیم آنها را شکست دهیم. شکست ایران در توان اسرائیل نیست و باید به واقعیت‌های این تقابل دشوار تن داد».

۳

ناامیدی از تحولات میدانی

  • پایان عنصر غافلگیری: شبکه خبری آمریکایی «سی. ان. ان» در روزهای اخیر ضمن بررسی تحولات میدانی، درباره دخالت آمریکا در جنگ علیه ایران، اذعان کرد که ارتش رژیم‌صهیونیستی دیگر «عنصر غافلگیری» را در اختیار ندارد و سران سیاسی بیش از هر زمان دیگری وابسته به تصمیم دونالد ترامپ هستند.
  • کفه ترازو به نفع ایران: عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب اخیر طی تحلیلی در روزنامه «رای الیوم» تاکید کرد که کفه ترازو در جنگ به نفع ایران سنگینی می‌کند و تل‌آویو برای همیشه نخواهد توانست تلفات و خسارت‌های خود را پنهان کند.
  • ایران دقیق می‌زند: آلون مزراحی، نویسنده و تحلیلگر صهیونیست اخیرا طی پستی در فضای‌مجازی که بسیار پربازدید شد، نوشت: «ایران می‌تواند از هزاران کیلومتر دورتر اسرائیل را هدف قرار دهد، بی‌آنکه حتی یک کودک را بکشد، اما اسرائیل حتی قادر نیست از فاصله صفر به هدفی فلسطینی حمله کند، بدون آن که هر روز ده‌ها کودک را به قتل برساند».

۴

پایان مذاکره

  • از بین رفتن فرصت دیپلماسی: کریس مورفی، سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز یکشنبه طی پستی در فضای‌مجازی تاکید کرد که تجاوز ترامپ به خاک ایران، فرصت دیپلماسی و مذاکرات با جمهوری‌اسلامی را از بین برد؛ «مذاکراتی که با حملات اسرائیل از بین رفتند، پتانسیل موفقیت داشتند».
  • فریب آمریکا: نانسی پلوسی، عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس سابق مجلس نمایندگان این کشور، روز یکشنبه تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد دونالد ترامپ، آمریکا را فریب داده است.
  • دیپلماسی ترامپی: ند پرایس، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه و در پی اعلام رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، طی پستی در فضای‌مجازی تاکید کرد که «دیپلماسی ترامپ با ایران چیزی جز فریب نبود».

۵

بی‌معنا شدن شعارها

  • پایان حقوق بین‌الملل: ایرینا فئودوروا، شرق‌شناس روس روز یکشنبه با انتقاد از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، تأکید کرد که این اقدام‌ها نشانه بی‌اعتنایی مطلق به قوانین بین‌المللی است.
  • اثرات معکوس: دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز یکشنبه در مطلبی به بررسی اثرات معکوس تجاوز آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران پرداخت و در بخشی از این مطلب تاکید کرد که «ترامپ، که زمانی به عنوان «رئیس جمهور صلح» تحسین می‌شد، اکنون ایالات‌متحده را به جنگ دیگری کشانده است».
  • شعارهای بیهوده: ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر سابق ایتالیا و سناتور کنونی این کشور، حمله آمریکا به ایران را «قطعه‌ای دیگر از نابسامانی جهانی» توصیف و تاکید کرد که «نباید گول کلیشه‌ها، نظرهای پیش‌پاافتاده و شعارهای بیهوده را خورد».

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.