معنای ورود آمریکا به جنگ اسرائیل با ایران

همشهری آنلاین یکشنبه 01 تیر 1404 - 21:22
یک کارشناس سیاسی خاورمیانه گفت: اگر مسئولان و نیروهای مسلح ایران بتوانند با برنامه‌ریزی قبلی، از حداقل ظرفیت‌های ممکن در خلیج فارس، تنگه هرمز و نقاط دیگر در تیررس استفاده کنند، می‌توانند پاسخ پشیمان‌کننده، سخت و دردناکی به نیروهای آمریکایی بدهند.

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: اصغر زارعی، کارشناس سیاسی خاورمیانه در یادداشتی درباره ورود آمریکا به جنگ ایران و اسرائیل به همشهری آنلاین گفت:

آمریکا و اسرائیل یک سناریو با برنامه‌ریزی قبلی را برای حمله به ایران پیاده کردند. متاسفانه حدود ۶ هفته جمهوری اسلامی ایران را با بحث مذاکره درگیر یک جریان فریب کردند و در این فاصله داشتند خودشان را برای عملیات نظامی آماده می‌کردند.

عملیات نظامی اسرائیل صبحگاه جمعه ۲۳ خرداد رخ داد؛ حدود ۳ روز تا یک هفته مانده به این تاریخ، گزارش‌هایی منتشر می‌شد که آمریکایی‌ها دارند پایگاه‌های خودشان در منطقه را تخلیه می‌کنند و دارند نیروها و امکانات‌شان را جابه‌جا می‌کنند. این نشانه‌ای بود مبنی بر اینکه شروع یک عملیات در دستور کار است.

حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران در حالی آغاز شد که برنامه‌ریزی برای دور ششم مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان در جریان بود. رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا این عملیات را شروع کرد. هماهنگی‌های این عملیات از قبل با آمریکا صورت گرفته بود، بحث نفوذ که مقام معظم رهبری از سال‌ها قبل مطرح کرده بودند به کار گرفته شد و رژیم صهیونیستی توانست تجهیزات و امکانات خودش را از طریق عوامل نفوذی به داخل منتقل کند.

رژیم صهیونیستی صبگاه جمعه ۲۳ خرداد توانست با هماهنگی دقیق ضمن هک کردن سیستم‌های پدافندی ایران عوامل نفوذی خودش را به صحنه بیاورد و با عملیات اطلاعاتی و شناسایی دقیق طی ۳ ساعت نخست شروع جنگ، برخی اماکن حساس، مراکز راداری و پدافندی، محل اسکان و جلسات فرماندهان ارشد و دانشمندان هسته‌ای ایران را مورد ضربه قرار دهد. در روز نخست عملیات برخی قرارگاه‌های آفندی و پدافندی جمهوری اسلامی ایران نیز مورد اصابت قرار گرفت و این وضعیت تا غروب جمعه شب ادامه داشت.

اما از غروب جمعه ۲۳ خردادماه، با بازیابی سیستم‌های پدافندی، عملیات آفندی و مقابله‌ای با رژیم صهیونیستی شروع شد. آنها فکر نمی‌کردند نیروهای مسلح ایران بتوانند خودشان را به این سرعت بازیابی کنند و عملیات‌شان را علیه رژیم آغاز کنند.

غیر از چند ساعت نخست، در ۹ روزی که از عملیات تروریستی و تجاوزکارانه رژیم جعلی سپری شد، عملیات‌های متعدد موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی توسط موشک‌ها و پهپادهای ایرانی آغاز شد و همین مسئله باعث شد که رژیم جعلی صهیونیستی و نیروهای مسلح آنان در یک وضعیت پیچیده و استیصال قرار گیرند و به ناچار آمریکا را وارد این جنگ کردند.

طی ۹ روز نخست عملیات رژیم جعلی صهیونیستی، آنها نتوانستند به اهداف خودشان دست پیدا کنند. از ساعت ۲ و ۱۰ دقیقه بامداد یکشنبه اول تیرماه ۱۴۰۴، با ورود نیروهای تروریستی آمریکا به جنگ با ایران، تهاجم رژیم صهیونیستی وارد فاز جدیدی شد.

با اطلاعاتی که حاصل شده است، عملیات بمباران مراکز هسته‌ای فردو، اصفهان و نطنز چندان موثر نبوده است و با اقدامات حفاظتی و جابه‌جایی‌هایی که صورت گرفته بود، بخش‌های قابل توجهی از امکانات از این اماکن خارج شده بود و به‌اصطلاح می‌توان گفت که آمریکایی‌ها به کاهدان زدند و دستاورد عمده‌ای برای آنان حاصل نشد.

به‌طور قطع اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا با پاسخ شدید جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد. در مرحله بیستم عملیات موشکی جمهوری اسلامی ایران پس از حمله به تاسیسات فردو، سرزمین‌های اشغالی به شکل بسیار شدیدی مورد هجوم موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار گرفت. طبق شنودی که از بیسیم‌ها و امکانات ارتباطی اسرائیلی‌ها به دست آمده است، میزان تلفات و خسارات در این مرحله از عملیات بسیار سنگین بوده است.

به‌طور قطع آمریکایی‌ها با ورود خودشان به این عملیات و این اقدامات تجاوزکارانه، خودشان را مواجه با جامعه جهانی می‌بینند. آقای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به‌عنوان یک صلح‌طلب وارد کاخ سفید شد و به دنبال اخذ جایزه نوبل بود، ولی اقدامی که انجام داد، نقض فاحش منشور ملل متحد است. مطابق در بند ۴ ماده ۲ و همچنین ماده ۵۱ فصل هفتم منشور، جمهوری اسلامی ایران حق دارد که از تمامی امکانات خودش برای مقابله مشروع با اینگونه تجاوزات وارد عمل شود.

اقدامات تروریستی و تجاوزکارانه آمریکایی‌ها در عملیات علیه مراکز حساس و هسته‌ای که مورد حمایت معاهده منع گسترش و پادمان‌های آژانس بوده است، کار خطرناکی است که از سوی یکی از اعضای شورای حکام صورت گرفته است. این مساله باید حتما در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین شورای امنیت سازمان ملل شدیدا محکوم شود. این نقض صریح و فاحش مسئولیت‌های کشورهای عضو شورای حکام و همین‌طور سازمان ملل متحد است.

روسیه و چین و برخی کشورهای دیگر، اقدام تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران را محکوم کردند و برای جمهوری اسلامی ایران طبق منشور ملل متحد، حق مشروع مقابله به مثل و هدف قرار دادن پایگاه‌ها و امکانات آمریکا در منطقه قائل هستند. و جمهوری اسلامی ایران نیز قطعا از این حق خودش استفاده خواهد کرد.

آمریکایی‌ها تصور کردند با این اقدام خودشان، می‌توانند جمهوری اسلامی ایران را وادار به تسلیم، عقب‌نشینی و مذاکره کنند. مردم ایران در راهپیمایی خشم و نصر نماز روز جمعه وحدت خودشان را مقابل تجاوز اسرائیل نشان دادند. در روز عید غدیر هم تجمعات وسیعی در همه شهرها در محکومیت این جنایات برگزار شد.

آمریکایی‌ها خطای محاسباتی بسیار پرخطری کردند؛ اگر بخواهند ادامه دهند، با خسارات و تلفات بسیار سنگینی مواجه خواهند شد. هم آمریکایی‌ها و هم متحدان‌شان در منطقه زیر آتش سنگین نیروهای مسلح ایران هستند. ایران در منطقه خلیج فارس ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که می‌تواند از آنها استفاده کند. یمن قهرمان وارد صحنه شد و بلافاصله برای جنگ با آمریکا اعلام آمادگی کرد؛ منطقه دریای سرخ را جنگی اعلام کرد.

شرایط برای آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها بسیار سخت شده است. اسرائیل با حجم موشک‌باران ایران نمی‌تواند بیش از این دوام بیاورد. سیستم پدافندی اسرائیل کاملا از بین رفته است و سرزمین‌های اشغالی بدون دفاع مانده است و تمام موشک‌های ایران بنا به اذعان متخصصان به اهداف از پیش تعیین شده در سرزمین‌های اشغالی برخورد می‌کند.

ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران هنوز بسیاری از ظرفیت‌ها و اهداف از پیش تعریف شده مثل دیمونا یا مراکز حساس دیگر را هدف حمله قرار نداده است و اگر لازم شد می‌تواند از این ظرفیت‌ها برای شکست کامل رژیم صهیونیستی استفاده کند.

ورود آمریکا به عملیات اسرائیل علیه ایران، شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. این ورود ایجاد یک فضای تنفس برای رژیم صهیونیستی است تا بتواند خودش را از این مهلکه نجات دهد که قطعا این هم یک خطای محاسباتی است.

امروز در خود ایالات متحده آمریکا، چه شهروندان، چه نمایندگان و سناتورهای کنگره و حتی اعضای کاخ سفید شعار نه به جنگ سر می‌دهند. جامعه آمریکا آمادگی ورود به این جنگ را ندارد و هزینه‌های سنگینی ممکن است به شهروندان آمریکایی تحمیل شود.

اگر مسئولان و نیروهای مسلح ایران بتوانند با برنامه‌ریزی و هماهنگی قبلی از حداقل ظرفیت‌های ممکن در خلیج فارس، تنگه هرمز و نقاط دیگر در تیررس استفاده کنند، می‌توانند پاسخ پشیمان‌کننده، سخت و دردناکی به نیروهای آمریکایی بدهند و آنها را از این اقدام بسیار خطرناک پشیمان کنند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.