امنیت غذایی یکی از راه‌های برون رفت از مشکلات اجتماعی

خبرگزاری مهر دوشنبه 02 تیر 1404 - 11:15
کرمان- زمانی که یک کشور در گیر یکی از حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی همچون سیل، زلزله و یا جنگ می‌شود تأمین امنیت جانی وغذایی ملت اولویت هر دولتی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - عفت فلاح: زمانی که یک کشور در گیر یکی از حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی همچون سیل، زلزله و یا جنگ می‌شود تأمین امنیت جانی وغذایی ملت اولویت هر دولتی است.

با در نظر گرفتن قدرت گیری بیش از پیش تسلیحات نوین و نگرانی از عواقب آنها و نگاه به جنگ‌های اخیر اتفاق افتاده در منطقه در سال‌های اخیر و به راه افتادن جنگ‌های ترکیبی (سایبری، رسانه‌ای، روانی، هوشمند، پهپادی و موشکی) آنچه بیش از پیش اهمیت یافته اضافه شدن تهدیدی دیگر به این جنگ‌ها با عنوان " برهم زدن توازن ملی تأمین غذا و مختل کردن مراکز حیاتی کشور بلاخص در بخش زنجیره توزیع مواد غذایی و ذخایر راهبردی" است.

توجه مسئولان کشوری و استانی به این مسئله مهم می‌تواند موفقیت ما را در برهم زدن معادلات دشمن در این جبهه افزایش دهد و تا مدت‌ها امنیت غذایی ما را تضمین کند.

لذا توجه به امنیت غذایی بعد از امنیت جانی شهروندان و مردم یک کشور از جایگاه بالایی برخوردار است.

برای امید بخشی و حفظ انسجام داخلی می‌طلبد در راستای آرامش بخشی به جامعه در خصوص حصول اطمینان از وجود کالاهای اساسی و ضروری از خود مردم کمک گرفت.

با مشارکت مردم بومی و دادن آزادی عمل مدیریتی و با تمرکز زدایی کالاهای اساسی و حیاتی و فعال سازی ظرفیت‌های محلی و روستایی و ایجاد بازارچه‌های محله‌ای ضربه پذیری را به حداقل برسانیم.

تجمع در فروشگاه‌ها برای خرید هیجانی و احتکار مواد غذایی جز دامن زدن به مشکلات یک دولت در توزیع عادلانه اقلام ضروری عایدی دیگری ندارد، لذا با بالا بردن سواد رسانه‌ای، فرهنگ سازی، آرامش بخشی و همراهی با مردم در جهت اعتمادسازی و دادن اطمینان از عدم کسری هیچ ماده غذایی در ایام بحران و جنگ و با ایجاد حس همدلی و نوع دوستی می‌توان از این تنگنا نیز با موفقیت عبور کرد.

ما می‌توانیم با کمک یکدیگر و با تشکیل کارگروه‌های اصناف در ساماندهی و دلجویی به مردم آسیب دیده، ترویج فرهنگ همکاری به جای رقابت، ایجاد همدلی و انسجام ملی در جهت کاهش اعتماد اجتماعی از طریق کمک گرفتن از مردم در برخی از پروژه‌های مشارکتی و عام المنفعه، درگیر کردن اجتماعات مردمی در کوچه و خیابان‌ها در جهت کاهش تنش‌های اجتماعی و کنترل عاطفی و همکاری‌های اجتماعی برای تقویت انسجام ملی در همراهی با نیروهای مسلح و دولتمردان کشور عزیزمان کمک کنیم.

بنابراین اگر به این مسئله ایمان داشته باشیم که "روستایی که خود کفا باشد گرسنه نمی‌ماند" می‌توانیم با تفویض برخی اختیارات به استانداران، فرمانداران، دهیاران در زمینه تأمین کالاهای اساسی شهر، بخش و روستای خود و تأمین بخشی از کالاهای اساسی خود به واسطه امکانات و توانمندی‌های آن بخش یا روستا، به توزیع عادلانه در کاهش تنش‌ها، تمرکز زدایی و توزیع نهاده‌ها و مدیریت بحران کمک کنیم.

* فعال رسانه‌

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.