به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهشتی بعدازظهر سه شنبه در مراسم بهره برداری از نیروگاه خورشیدی ۶۵ کیلوواتی در روستای مغان شهرستان کاشمر که با حضور مسئولان و کشاورزان همراه بود اظهار کرد: استفاده از انرژی خورشید کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و ارتقای پایداری انرژی در منطقه را رقم میزند.
رئیس امور برق کاشمر افزود: شهرستان کاشمر با بهرهگیری از پتانسیلهای خورشیدی خود، در زمینه انرژی خورشیدی پیشرفت قابل توجهی داشته است و هم اکنون ۱۱.۵ مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی متصل به شبکه است که ۱۴۰۰ کیلووات انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی، و ۹ مگاوات با سرمایهگذاری بخش خصوصی و ۱مگاوات در سایر بخشها است.
وی گفت: در شهرستان کاشمر، با توجه به پتانسیلهای موجود، ۱۳۸ چاه کشاورزی برقدار هستند که از این تعداد، ۲۱ چاه با استفاده از انرژی خورشیدی به شبکه متصل شدهاند و در حال حاضر، ۱۱ چاه دیگر در حال نصب پنلهای خورشیدی هستند و ۳۴ چاه دیگر در مرحله انعقاد قرارداد اجرای پروژه هستند و هدف ما برای سال جاری، رسیدن به ظرفیت ۲۹ مگاوات انرژی خورشیدی است که امیدواریم با تلاش همه دستگاهها و کشاورزان، بتوانیم به آن دست یابیم.
در این مراسم همچنین هادی ذوالفقاری، معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری کاشمر نیز با تأکید بر اهمیت اجرای انرژیهای تجدیدپذیر در کاشمر تأکید کرد که ستاد انرژیهای تجدیدپذیر شهرستان هر سه شنبه جلسه دارد تا آخرین اقدامات و برنامهریزیها را بررسی کند.
معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری کاشمر خاطرنشان کرد: این پروژه خورشیدی جدید، با مشارکت کشاورزان محلی، چاههای کشاورزی، و از طریق تسهیلات بنیاد علوی احداث شده است. که هدف از اجرای آن نه تنها تأمین انرژی پاک برای روستا، بلکه ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان و ترویج فرهنگ انرژی خورشیدی در میان ساکنان منطقه است.
وی گفت: با پیش بینیهای انجام شده و پروژههایی که تعریف شده کاشمر در مسیر تبدیل شدن به یک الگوی ملی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر گام برمیدارد و این پروژهها نه تنها به محیط زیست کمک میکنند، بلکه به اقتصاد محلی نیز رونق میبخشند.