به گزارش خبرنگار مهر، حسن قاسمپور عصر سهشنبه در جریان بازدید از مراحل تهیه پرونده ثبت جهانی تالاب میل مغان، اظهار کرد: شرایط و مختصات این تالاب برای ثبت جهانی در کنوانسیون رامسر در حال انجام است و امیدواریم امسال این تالاب در ردیف تالابهای ثبت جهانی رامسر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این تالاب با داشتن شرایط اقلیمی مناسب و پوشش گیاهی سالانه پذیرای بیش از ۴۷ هزار پرنده مهاجر در قالب ۷۲ گونه است که تعدادی از آنها نظیر غازهای پیشانی سفید کمیاب و نادر هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل مساحت کل تالاب را ۹۹۶ هکتار اعلام کرد و گفت: این تالاب محل زندگی بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده در قالب ۷۹ گونه در فصول مختلف است اما در فصل پاییز و زمستان از منحصربه فردترین تالابهای ایران است که زمستانگذارانی پرندگان مهاجر را در آن شاهد هستیم.
قاسمپور افزود: بکر بودن این تالاب از دیگر ویژگیها و برجستگیهای آن است که قطعاً خطر انقراض این تالاب را به حداقل رسانده و شرایط خوبی را برای ثبت جهانی آن شاهد هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در استان اردبیل تالابهای متعددی نظیر پتهخور، گیلارلو، شورابیل، آقگلی سبلان، ملااحمد و… وجود دارد که تاکنون ۶ مورد از این تالابها ثبت ملی شده و امیدواریم تالاب میل مغان جز تالابهای برجسته در سطح جهانی باشد تا ما بتوانیم شرایط مطلوبی را در حفاظت و مدیریت این مجموعه شاهد باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: تالاب میل مغان از جمله تالابهایی است که مشمول قانون حفاظت و احیا بوده و مدیریت مناسبی را در سالهای اخیر در این تالاب شاهد بودیم که قطعاً با برنامهریزیهایی که انجام میشود، تداوم این حفاظت و صیانت را شاهد خواهیم بود.