به گزارش بهداشت نیوز، دکتر حمیدرضا بهرامی طاقانکی استاد گروه طب سوزنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیرامون بایدها و نباید های تغذیه ای در طب چینی گفت: کاهش مصرف برخی مواد غذایی همچون قندهای ساده، کافئین زیاد (قهوه، چای سیاه پررنگ)، الکل و غذاهای بسیار تند که می توانند محرک سیستم عصبی سمپاتیک و بیش تحریک پذیری باشند، بویژه در مواقع بحران مورد تأکید در طب چینی است .
وی ادامه داد: همچنین با توجه به هضم سنگین و زمانبر غذاهای چرب که انرژی زیادی از عضو فانکشنال پانکراس می گیرد و باعث بروز رطوبت یا سنگینی و خستگی در فرد می شود، مصرف این نوع از غذاها نیز بصورت مداوم و همیشگی توصیه نمی شود.
دکتر بهرامی طاقانکی در خصوص عادات غذایی مفید و سالم در طب چینی هم گفت: غذاهای تقویت کننده انرژی مثل غلات کامل (برنج قهوه ای، جو و کینوا در صورت در دسترس بودن)، سیب زمینی شیرین، کدو حلوایی که باعث انرژی پایدار می گردند و غذاهای تقویت کننده خون مثل حبوبات (عدس و لوبیا قرمز، اگر امکان پختن هست)، دانه های کتان (منابع گیاهی اُمگا3)، سبزیجات سبز تیره (اسفناج، کلم بروکلی)، میوه ها (انواع توت، سیب، گلابی) مورد تأکید است چرا که مواد لازم برای آرامش و تغذیه عملی را فراهم می کنند.
وی اضافه کرد: غذاهای آرام بخش سیستم عصبی مثل جوی دوسر براساس آموزه های طب چینی برای تنظیم عملکرد طحال و پانکراس مفید هستند، چای بابونه نیز اگر دردسترس باشد بسیار آرامبخش است و همین طور سوپ های ساده مثل سوپ مرغ ساده یا سوپ سبزیجات برای تامین مواد آنتی اکسیدان و کنترل روند استرس اکسیداتیو بسیار مؤثر است.
این استاد دانشگاه در خصوص نحوه طبخ غذاها در طب چینی هم گفت: بخارپز و آب پز کردن یا تفت ملایم و اجتناب از سرخ کردن شدید غذاها در طب چینی سفارش شده است.
دکتر بهرامی طاقانکی با بیان اینکه استرس شدید می تواند عملکرد گرم کنندگی کلیتین براساس آموزه های طب چینی را کاهش دهد و به دنبال آن فرد احساس سرما، ترس عمیق و فرسودگی کند افزود: با پوشاندن نواحی کمر و لگن با لباس گرم، مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم (نه داغ) مثل پای زنجبیل ملایم، میتوان به حفظ گرمای مرکزی بدن کمک کرد.